Şimdi Ara

Sunuculara M.3 SSD standardı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2.5 inçlik SSD yuvalarının yanında yer kazanmak isteyen üreticiler ve tüketiciler için M.2 standardı oldukça popüler hale geldi. Piyasaya çıkan her SSD serisinde mutlaka M.2 versiyonu yer alıyor.


     


    M.3 standardı neler sunuyor?


     


    Bununla birlikte M.2 standardının bir dezavantajı da var. Boyut açısından küçük olan bu kartların sunduğu depolama kapasitesi de sınırlı. Özellikle sunucu tarafında kontrolcü ve kapasitör sınırlaması nedeniyle M.2 standardı yetersiz kalmaya başladı.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Tab S4 duyuruldu: İşte özellikleri ve fiyatı

    Flash bellek konferansında konuşan ADATA, daha büyük bir alan sunan M.3 form faktörünü piyasaya sunmaya hazırladıklarını dile getirdi. 30.5 milimetreye kadar genişlik sunabilen M.3 faktörü hem daha fazla depolama yongası alabiliyor hem de daha büyük kontrolcü ve güç hata kapasitörlerine imkan tanıyor.


     


    ADATA’nın hazırladığı M.3 tabanlı IM3P33EC SSD serisi yakın zamanda piyasaya sürülecek. PCIe 3.0 tabanlı NVME 1.3 standardını kullanan yeni seri 3200MB/s hızlarına kadar veri aktarımı yapabiliyor. Ayrıca hot-plug fonksiyonu, güç kayıp koruması, AES 256-bit şifreleme ve uçtan uca koruma gibi özellikler de sunuyor.


     


    ADATA haricinde Samsung’un da M.3 standardı üzerinde yeni SSD modellerini piyasaya süreceği biliniyor. Muhtemelen gelecek SSD 9xx veya 10xx serisinde ilk ürünleri göreceğiz.


     







  • M.3 standardı, 4k hdr destekli gsync monıtorler, ddr5 bellekler, led ekranlı su sogutma çözümleri, rgb li güç kaynakları vs... haberleri okurken çok güzelde ülkemizde kaç kişinin sistemini piyasada olan m2 standardı nvme ssd besliyor veya kaç kişide full hd monitor var merak etmeden duramıyor insan. Üzülüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AskN0More

    M.3 standardı, 4k hdr destekli gsync monıtorler, ddr5 bellekler, led ekranlı su sogutma çözümleri, rgb li güç kaynakları vs... haberleri okurken çok güzelde ülkemizde kaç kişinin sistemini piyasada olan m2 standardı nvme ssd besliyor veya kaç kişide full hd monitor var merak etmeden duramıyor insan. Üzülüyorum.
    Bunlara sahip olabilen insan sayısı her gün azalıyor zaten. Dolar 5tl barajını geçti artık hedefimiz 6tl.
    Yakında giriş seviyesi ürünleri bile satın alamayacağız gibi.
  • Ekran kartı ve SSD dışında en son ne zaman parça aldığımı hatırlamıyorum.
    İşlemcim q9400
    ram 4gb ddr2
    q41 chipli anakart
    22" Full hd monitör.

    10 yıldır neredeyse işlemci anakart değiştirmedim.
    Bunları aldığımda dolar 1.2 TL idi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.