Şimdi Ara

Bir Android telefona iPhone ile aynı parayı verir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
10.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Android telefon dünyası büyük bir kırılım yaşadı. Bir zamanlar Android dendiğinde akla ilk gelen üreticilerden biri olan Samsung, yeni telefon modellerini satmakta zorlanır hale geldi.
     
    Peki Samsung'un zorlanıyor olmasının nedeni ne? Ne oldu da Android telefon kullanıcıları artık pahalı telefon alma ihtiyacı hissetmiyorlar?
     
    Sony, Samsung, LG, HTC fark etmeksizin bu üreticilerin ürettiği telefon modellerinin hepsinin aynı markete erişiyor olması, aynı uygulamayı, aynı görünümde açabiliyor oluşu, tüm telefonlarda aynı bulut servisleri, aynı dijital asistan varken neden Android yüklü bir telefona 500$ değil de 1000$ verilir ki? Siz verir misiniz?
     
    [anket=133] 







  • Sayın Mesut Çevik, "Android cihazlara $1.000 verilmez" diyorsunuz. Peki iOS cihazlarda $1.000'ı "gözü kapalı" verdirecek şey(ler) ne?



    "Stabilite" derler şimdi...



    2 yıldır HTC 10 kullanıyorum, hiçbir donma-kasma yaşamadım. Bakın, 2016 model Android cihazdan bahsediyorum.



    Eniştem 2012'de aldığı NoteII'yi daha yeni değiştirdi, sorunsuz kullanıyordu. Ekranını düşürüp kırdığı için değiştirdi. Bakın, 6 yıllık Android cihazdan bahsediyorum.



    Ablam 2015'ten beri Lenovo P70 kullanıyor. ₺799'sına almıştık o zaman, hâlâ tıkır tıkır çalışıyor. 4000 mAh bataryası da cabası.



    Babam 2016'dan beri Huawei Honor 7 kullanıyor. Yüklemediği oyun kalmadı, ayda binlerce dakika telefon görüşmesi yapıyor. Yine de sorunsuz bir deneyim sağlıyor hâlâ.



    Apple kendisi kabul etti eski cihazları yavaşlattığını. "Ne de olsa yenisini alan bir kitle var. Eskisiyle idare edeni de bezdireyim, yenisini almak zorunda kalsın" diyen bir şirketten bahsediyoruz. Bir kitle gidip "gözü kapalı" bir şekilde iOS cihaz alırsa, olacağı bu.



    Sayın Mesut Çevik şunu anlatmaya çalışıyor; "Millet $1.000'ı Note9'a vermez, gider yarı fiyatına Mi 8 alır". Sonuna kadar katılıyorum. Fakat Note9 ve türevi Android cihazları bu kümeye alıyorsunuz da; iOS cihazları neden almıyorsunuz?



    Teknolojiden biraz olsun anlayan birisi, zaten gidip iPhone X da almaz. Yanlış anlamayın. "iPhone X alan teknoloji özürlüdür" demiyorum. Bence o cihaz da o ücretlere satılacak bir cihaz değil. Ortada Xiaomi gerçeği var, OnePlus gerçeği var... Ha, para çoktur, mahalle ağzıyla "şekil" peşindedir, "Herkes dilinde iPhone, ben de bundan alayım" gibi sıradan bir düşünce yapısına sahiptir, "İkinci eli para yapıyor hacı" diyordur; o zaman gitsin alsın. Güncelleme desteği, iOS kullanmaktan hoşlanması gibi en kabul edilebilir kriterleri de kabul ediyorum, o zaten tamam. Fakat Xiaomi Mi 8'in iPhone X'a da bir alternatif olduğunu herkesin kabul etmesi gerekir.



    Güncelleme desteği bir zahmet iyi olsun iPhone'un. Adamlar başka bir üreticiye iOS tabanlı cihaz yaptırsın, bakalım o cihazlara da güncelleme gelecek mi aynı şekilde. Güncelleme kıyası iPhone ve Pixel cihazlarla yapılır. Pixel cihazlarda güncelleme sorunu yok, sorun Android'e birçok şey ekleyen diğer üreticilerde. Hepsi kendi arayüzünü, kendi programlarını falan yüklüyor, yeni güncellemelerde de her bir modele optimize etmekle uğraşıyorlar ya da hiç uğraşmayıp güncellemeyi vermiyorlar. Üreticiler güçlü donanımlarla Android One gibi platformlara katılmalılar, başka çare yok gibi gözüküyor.



    Evet, şu anda telefon alacak olsam, inanın hiçbirini almam. Halihazırda kullandığım 2016 model Android cihaz her işimi fazlasıyla görüyor. Android Oreo'yu aldık, bundan sonrasını da almayız diye düşünüyorum. Olsun, ne azından yavaşlatmıyorlar cihazları.



    Note9'a da ihtiyacım yok iPhone'un yeni çıkacak olan cihazına da.



    Saygılar.
    Para ile alakasız hiç bir zaman iPhone almadim almayi da düşünmüyorum. Sebebine gelince herhangi bir markanın ilahlaştırılıp rakipsiz, kusursuz, mükemmel gösterilmeye çalışıldığı zaman bundan acayip huylanıyorum. Prensip olarak bu markaya karşıyım onun için nasıl çalıştığı nasıl olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Şunuda ekleyeyim son 3 yıldır herhangi bir konuda iPhone un android telefonlardan üstün olduğunu kesinlikle reddediyorum.
    1000 dolarım var ve telefon alacağım diyelim. iphone almam. Ama şöyle bir gerçek var. 500 dolarak aynı kalitede android varkende 1000 dolarlık android de almam. burda üzülmesi gerekenler 1000 dolarım var , gidip iphone alayım diyenler. 500 dolarlık android ile yapamadıkları ne var . ha masaya konunca havası oluyor.
    "Konu iOS vs Android değil" diyorsunuz da; neden Android platformu için açtığınız bu konuda iPhone X'in fiyatını bir kriter olarak belirliyorsunuz? "Android platformunda Xiaomi gerçeği var, Samsung bunun iki katı fiyata cihaz satamaz" derseniz anlarım. Neden peak nokta olarak iOS cihazlarını görmek zorundayız? Note8'in iPhone X'dan aşağı kalır ne yanı var ki $1.000 verilmesin? "$1.000 verdiğin Note8 ile $200 dolar verdiğin Xiaomi aynı mağazaya giriyor" ise düşünce yapınız, bence o da yanlış. Girsin ikisi de Google Play'e, bence bu bir sorun değil.



    Evet, iOS kullanmayı kafaya koymuş kişiler için Android cihazların fiyatı bir şey ifade etmiyor. Ben de bunu diyorum. Android kullanmayı kafaya koymuş birisi neden iOS cihazların fiyatını kriter olarak kabul etsin?



    "iPhone almak için illa ₺8.500 vermeye gerek yok". Hmm... 2014'teki iPhone 6/6 Plus tasarımı ile aynı olan iPhone 8 (64 GB) ₺4.600, iPhone 8 Plus (64 GB) ₺5.000, iPhone 7 (32 GB) ₺3.600, iPhone 7 Plus (32 GB) ₺4.200.



    2000 mAh'in altında batarya, 1334x750 çözünürlük, yüzde 60'larda ekran-kasa oranı, microSD kart desteği olmaması... Gerçekten bunların ₺3.400'lik Huawei Mate 10 Pro'dan daha alınabilir cihazlar olduğunu mu düşünüyorsunuz Mesut Bey?
    Artık arada fiyat farkıda pek kalmadı
    Aynı fiyatta tabiki iPhone tercih edilir
    Android ucuz ve isteklerinin çoğunu karşıladığı için tercih edilen bir sistem
    iPhone uzanamadigimiz ciğer
    Donmamasi bile alinasi bir sebep
    Çoğu akımın öncüsü
    Hayatımıza pek çok yenilik katmış
    İkinci eli bile alınması için yeterli bir ölçüt
    iPhone 5s hala peynir ekmek gibi satılırken muadili Galaxy nerede
    Güncel derdi de yok adamlar mübarek mezara kadar destek sağlıyor
    Android kullanıcı olarak yiğidi öldür hakkını yeme
    Çok eskiden bir telefona 1000TL fazla derdik.
    Şimdi ise nerdeyse giriş seviyesi telefonlar 1000TL.
    Sırasıyla 2.el kullandığım telefonlar galaxy mini 2. el 350 TL. 4 yıl kullandım.
    gmd 1 2. el 200 TL ekran kırıktı 100TL ekran parası.
    Lg g2 2. el 450 TL.
    Şimdi ise Xiaomi Mi A1 sıfır cihaz. 10 taksit 1500 TL.
    Bankacılık e-devlet gibi uygulamalar olmasa akıllı telefon kullanmazdım.
    Maalesef devir akıllı telefon devri.
    Taksitli alışverişe karşı olmama rağmen özellikle 2. elde g2 şebeke sorunu benim 0 telefon almama neden oldu.
    Ne ios ne android umrumda değil.
    Bu saatten sonra kolay kolay telefon almam.
    Ekonomi belli asgari ücret belli.
    Atalarımız ne demiş. Ayağını yorganına göre uzat.
  • Android son yıllarda kendini çok geliştirdi ancak hala en üst seviye android telefonlarda bile güncellemeler geç geliyor, güvenlik konusu muamma ios hala bu konularda çok önde. App store uygulama kalitesi ve çeşitliliğine yetişmesi için bile kırk fırın ekmek yemesi lazım android'in

  • Artık arada fiyat farkıda pek kalmadı
    Aynı fiyatta tabiki iPhone tercih edilir
    Android ucuz ve isteklerinin çoğunu karşıladığı için tercih edilen bir sistem
    iPhone uzanamadigimiz ciğer
    Donmamasi bile alinasi bir sebep
    Çoğu akımın öncüsü
    Hayatımıza pek çok yenilik katmış
    İkinci eli bile alınması için yeterli bir ölçüt
    iPhone 5s hala peynir ekmek gibi satılırken muadili Galaxy nerede
    Güncel derdi de yok adamlar mübarek mezara kadar destek sağlıyor
    Android kullanıcı olarak yiğidi öldür hakkını yeme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam, ben vermem. İleride ne olur bilmiyorum ama şu yazılım güncelleme desteği en büyük sorun. Google'ın yerelleşme hızı da çok yavaş. ABD de kullanıma açılan bir özellik 2 yıl sonra ülkemize geliyor.

    Not: Ankette 2.soruya güncelleme desteği eklenebilir.
  • En güncel model alınmayacaksa iphonelar daha ucuza geliyor yalnız. Androidler de artık öyle ucuz falan değil.

  • Para ile alakasız hiç bir zaman iPhone almadim almayi da düşünmüyorum. Sebebine gelince herhangi bir markanın ilahlaştırılıp rakipsiz, kusursuz, mükemmel gösterilmeye çalışıldığı zaman bundan acayip huylanıyorum. Prensip olarak bu markaya karşıyım onun için nasıl çalıştığı nasıl olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Şunuda ekleyeyim son 3 yıldır herhangi bir konuda iPhone un android telefonlardan üstün olduğunu kesinlikle reddediyorum.

  • 1000 doları şu andan hiç bir telefona vermem iphone dahil. Aslında dolar kazansam sıkıntı yok ama TL kazanıyoruz. 2 aylık maaş oldu tepe modeller artık 2000-3000 tl aralığında en iyisini alıp bozulana kadar kullanırım.

  • Yani şöyle önünüze satış rakamlarını, analiz raporlarını alıp fikir belirtseniz anlarım da kahve muhabbeti tadında video çekmişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbolmina -- 1 Ağustos 2018; 22:48:11 >
  • Apple'dan ucuzdu dediğin Note 5, kendisinden birkaç ay sonra çıkan 6s plus ile aynı fiyatta çıktı. Her iki telefonda 470 Euro idi.
    Dolasıyla Apple'dan ucuz söylemi ancak Türkiye gibi parası değersiz olan ülkelerde geçerli. Çünkü Apple'ın fiyatı buralarda düşmez, uçuşa geçer.

  • Hiçbir telefona 1000 dolar verilmez bu iPhone yada Android cihazlara has birşey değil. Hele ki ben bu mesajı yazarken dolar ülkemiz de 4.99 iken imkansız. Ama ortalama bir cihaz alınarak çoğu ihtiyaç karşılanabilir. İlla telefon yarıştırmaya gerek yok iş görsün yeter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Başlık çok anlamsız olmuş, bu forumda da görülen " gariban parası olsa iPhone dan başka hangi telefonu alabilir ki , olmadığından Android alıyor yazık " şeklinde ki komik bakış açısının tezahürü.

    Android tarafında artık orta ve üst segment arasında cihazdan alınan deneyim ve hatta aynı segmentin iki jenerasyonu arasında ki fark iyice silikleştiği için market geliri Google'da olduğundan her sene telefon satacak sihirbazlıklar yapmak zorunda olan Android üreticileri telefonları " feature creep " e çevirmek zorunda zaten.

    Bunu da artık son kullanıcı yemediği için Apple satılan cihaz adedinde üçüncülüğe indiği halde premium segment telefonlar alınmıyor, mevzunun tamamı bundan ibaret. Hatta Xiaomi gibi firmalar varken Samsung'un bir daha bu satış rakamlarını bulması da zaten olası değil.

    Durum bundan ibaretken anlamsız bir clickbait başlık atıp iPhone'a yanlanmanın anlamı ne ki?

    Merhaba,

    Apple, dünya telefon pazarında en çok telefon satan 3. üretici ünvanını 700$ satış ortalaması ile sağlıyor. 2. sıraya yükselen Huawei, her müşterisine P20 ya da Mate 10 satıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

    Videoyu izlerseniz konu Android telefon pazarında bir telefona iPhone parası vermek için neden kalmadığıdır.

    Varsa konu hakkında görüşünüz yazın zaten bu konuyu görüş almak için yazdım ama üslup önemli. Ve yorumunuz kırıcı geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öyle bir sormuşsun ki sanki note 8 alan , s9 alan , iphoneye parası yetmediği için bu modelleri alıyor.
  • Samsung S9 Plus ta bile ciddi bir yenilik yapmadi . Note9 da Note8 den bir farki yok. Aslinda hepsi Galaxy S8 temel tasarimi ile gelmekte.

    Donanim bilesen turu ayni ama yazilimsal olarak guncelleme ile IRIS ve kamera beraber kullanilmamasi gibi SAmsung un sanki donnaimsal bir ekstrasi var diye S9 lardaki ozellik yazilimla pekala Note8 e getirilmemesi dusundurucu ...

    Guncelleme sorunlu hep gec geliyor. Yillardir degismeyen 4 aylik guncelleme almama donemi Note8 de oldu malum Galaxy S serisi cikacak ona odaklaniyorlar...

    O yuzden donanimsal revizyon vs ihtimaline karsi en saglikli Note yenisi ciktiktan sonraki yilbasinda satin almak en idealidir yazilimi da oturmus utulenmis olacaktir onceki yasanmis gozlemlenmis kiyaslanmis tecrubelere gore boyle ...


    Iphone X teki teknolji beklerdim 3 boyutlu yuz tarama . Olmazsa olmazdan degil elbette ama bir yenilik olacaksa bunlarda olmali idi xiaomi mi 8 explore edition da var hatta Iphone X tekindedaha da gelismis 3 boyutlu yuz tanima ve ekrandan parmak izi dokunmasi da var iste bunlar yeniliklerdir. Note hayrani olarak bugune kadar SAmsung her Note serisi cok ta ideal cikartmiyor...

    Ekrani kavisli olmasi 18:9 ve kavisli ekran ile pratikte 20:9 gibi uzunlamasina pratiksel kullanilmasi populer uygulamalardan herhangi bir gorseli ilk bakildiginda kirpilmis zoom lu olmasi anca elle ayar cekilmesi kullanim konforu kaybolmasi kendi tuhaf kavis dayatmasi her uygulama gelistiricisi vey aGoogle uymak zorunda degildir. FArkl islemcileri resmi olarak her ulkeye sunulmamasi ...

    Kamerasi cok ta gelistirilmis olmamasi yuksek ihtimalle donanimi S9 Plus ile ayni olacak tek farki kamera bilesenine ait firmware surumu daha guncel olacak yani yazilimsal iyilestirilmelerden ibaret olacak ..

    Hizl sarj yok hala Quick Charge 2.0 ile gelmesi acaba batarya kapasitesinde artisa engel mi oldu yillardir Note serisi hayal kiriklgi S-Pen engel olamaz Apple L tipi batarya gelistirdi alanlardan verimli kullanimla bataryasini pekala o ufacik Iphone X kasasina atirabildi ...

    Samung gerek S9 modellerine gerek Note9 a gereken onemi vermemistir sadece hapisten cikan velihat son dakika kalinligi azaltmak icin daha ince cam son dakika mudahelesi uygulandi o kadar ...


    5G sebekelere gecis arefesindeyiz o yuzden Note9 almak akil kari degildir .


    Acaba soylentilere gore S serisi Note serisi birlesip yeni bir adla Nisan da Snapdragon 855 li mi cikacak 5G ile ...

    Samsung belki dramatik yenilik ve 3D kamera ekrandan parmak izi gibi ozellikleri 2019 modellerine ayni anda cikartarak da sakliyor olabilir ...


    Ortalama iscilik montaj 260-270 Dolar arasi oldugu biliniyor onceki yillarda 230 Dolar seviyesinde idi . Elbette baska maliyetler de var ama cihazin kendi parca montajlama dahil bedeli bu aralikta ...

    Samsung gereksiz reklamlara vs yapmadan veya sozde promosyonla ugrasmadan direk daha uyguna ve 1 ay sonrasi ciddi fiyat indirimi olacaksa en bastan indiirmleri yapip stabil fiyat politikasi izlense Apple da oldugu gibi ...

    Xiaomi ozellile Turkiye de ve dunyada kasip kavuracaktir yukselen yeni populer cihaz olacaktir.


    Samsung gercek 10 bit milyar renkli QLED panel LCD leri telefonlari getirmelidir 10 yil garanti ekran yanmasi yasanmiyor ki bu cok fazla uzun sure olsa da insanlar ekran kanmasi endisesi ile kullanim aliskanliklarini degistirmesin veya siyah diye enerji tasarrufu yapmak veya tam siyah da belli noktalarin aydinlanmasi surekli olursa da ekrna yanmasi riski ile arafta birakilan tuketiciler ( Samsung ve diger markalarda dahil )


    Samsung ta kamerasi artik 10 bit HDR li 4K da OIS destekli olarak cekebilecek mi ? Sony de var ...



    Guncellemeler cok gec geliyor major Android aylar sonra gelse bile yine eskimisi geliyor ...

    Android BETA ya dahil olmaalri gerek irili ufakli bircok marka dahil zaten ... Samsung nerede ?



    Suan aklima gelenler bunlar Note8 sahibyim parma verme de derdim kendi adima yoktur ama esasli manada bir artisi yoksa Note8 e nazaran hatta S9 Plus a nazaran yeni bir Amiral cihaz almam .


    Fiyatlarin artmasi ozellikle Apple Iphone X te Samsung tekelcilik yapti suurmden kazanacagina daha z sattirarak ama cihaz basina fahis Samsung OLED paneli almasi ile Iphone X fiyatlari artmistir. Samsung mobil cihazlardaki AMOLED 10 bit panel degildir . HDR10 veya Dolby Vision diye ibareler olsa bile aslinda yazilimsal aldatmalacalar var IphoneX ve Samsung cihazlarindakiler de dahil : 8 bit Pentile 8 bit HDR destegi anca vardir.


    Gercekten yenilikci tasarim donanimli bir cihaz gelse yazilim guncelleme mantiklari vs koklu degisse elbette alirim .


    Ama bilerek bu sekilde davrandikca kanacak ta degilim .


    Iyi birseyler koy fiyati artsa da insanlar alir zaten .





  • İ phone satın aldıktan bir kaç yıl boyunca desteği veriyor. Androidde işimiz Allah’a emanet. İ phone fiyatı düşmüyor aksine artıyor. Android’in ve i phone’un tepe modelleri sıfır fiyatı birbirine yakın olurken satmaya kalktığında android cihazın ikinci el fiyatı ciddi oranda düşüyor. Eğer 3 Bin TL üzeri telefona para vermeye karar veriyorsa bir kişi iPhone alması daha mantıklı.

  • O kadar para vermem ama verirsem de Androidli bir cihaz alırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 dolarım var ve telefon alacağım diyelim. iphone almam. Ama şöyle bir gerçek var. 500 dolarak aynı kalitede android varkende 1000 dolarlık android de almam. burda üzülmesi gerekenler 1000 dolarım var , gidip iphone alayım diyenler. 500 dolarlık android ile yapamadıkları ne var . ha masaya konunca havası oluyor.
  • Sayın Mesut Çevik, "Android cihazlara $1.000 verilmez" diyorsunuz. Peki iOS cihazlarda $1.000'ı "gözü kapalı" verdirecek şey(ler) ne?



    "Stabilite" derler şimdi...



    2 yıldır HTC 10 kullanıyorum, hiçbir donma-kasma yaşamadım. Bakın, 2016 model Android cihazdan bahsediyorum.



    Eniştem 2012'de aldığı NoteII'yi daha yeni değiştirdi, sorunsuz kullanıyordu. Ekranını düşürüp kırdığı için değiştirdi. Bakın, 6 yıllık Android cihazdan bahsediyorum.



    Ablam 2015'ten beri Lenovo P70 kullanıyor. ₺799'sına almıştık o zaman, hâlâ tıkır tıkır çalışıyor. 4000 mAh bataryası da cabası.



    Babam 2016'dan beri Huawei Honor 7 kullanıyor. Yüklemediği oyun kalmadı, ayda binlerce dakika telefon görüşmesi yapıyor. Yine de sorunsuz bir deneyim sağlıyor hâlâ.



    Apple kendisi kabul etti eski cihazları yavaşlattığını. "Ne de olsa yenisini alan bir kitle var. Eskisiyle idare edeni de bezdireyim, yenisini almak zorunda kalsın" diyen bir şirketten bahsediyoruz. Bir kitle gidip "gözü kapalı" bir şekilde iOS cihaz alırsa, olacağı bu.



    Sayın Mesut Çevik şunu anlatmaya çalışıyor; "Millet $1.000'ı Note9'a vermez, gider yarı fiyatına Mi 8 alır". Sonuna kadar katılıyorum. Fakat Note9 ve türevi Android cihazları bu kümeye alıyorsunuz da; iOS cihazları neden almıyorsunuz?



    Teknolojiden biraz olsun anlayan birisi, zaten gidip iPhone X da almaz. Yanlış anlamayın. "iPhone X alan teknoloji özürlüdür" demiyorum. Bence o cihaz da o ücretlere satılacak bir cihaz değil. Ortada Xiaomi gerçeği var, OnePlus gerçeği var... Ha, para çoktur, mahalle ağzıyla "şekil" peşindedir, "Herkes dilinde iPhone, ben de bundan alayım" gibi sıradan bir düşünce yapısına sahiptir, "İkinci eli para yapıyor hacı" diyordur; o zaman gitsin alsın. Güncelleme desteği, iOS kullanmaktan hoşlanması gibi en kabul edilebilir kriterleri de kabul ediyorum, o zaten tamam. Fakat Xiaomi Mi 8'in iPhone X'a da bir alternatif olduğunu herkesin kabul etmesi gerekir.



    Güncelleme desteği bir zahmet iyi olsun iPhone'un. Adamlar başka bir üreticiye iOS tabanlı cihaz yaptırsın, bakalım o cihazlara da güncelleme gelecek mi aynı şekilde. Güncelleme kıyası iPhone ve Pixel cihazlarla yapılır. Pixel cihazlarda güncelleme sorunu yok, sorun Android'e birçok şey ekleyen diğer üreticilerde. Hepsi kendi arayüzünü, kendi programlarını falan yüklüyor, yeni güncellemelerde de her bir modele optimize etmekle uğraşıyorlar ya da hiç uğraşmayıp güncellemeyi vermiyorlar. Üreticiler güçlü donanımlarla Android One gibi platformlara katılmalılar, başka çare yok gibi gözüküyor.



    Evet, şu anda telefon alacak olsam, inanın hiçbirini almam. Halihazırda kullandığım 2016 model Android cihaz her işimi fazlasıyla görüyor. Android Oreo'yu aldık, bundan sonrasını da almayız diye düşünüyorum. Olsun, ne azından yavaşlatmıyorlar cihazları.



    Note9'a da ihtiyacım yok iPhone'un yeni çıkacak olan cihazına da.



    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Konu iOS vs Android değil ki. Konu Android telefonlardaki rekabet nedeniyle gelinen noktada hiç bir Android telefon üreticisinin ürettiği modeli iPhone X ile aynı fiyattan satamayacağı düşüncemi nedenleri ile anlatmam.

    iOS ve iPhone kullanmak isteyen bir kişi için zaten Android telefonların modelleri de fiyatları da bir şey ifade etmiyor.

    Bu arada iPhone almak için illa 8500TL verip iPhone X almanıza da gerek yok :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.