Şimdi Ara

Yılın ikinci çeyreğinde Apple hedefleri tutturdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yılın ikinci üç aylık dönemi geride kalırken merakla beklenen Apple mali tabloları da açıklandı. Geçen çeyreğe göre düşüş olsa da Apple beklentileri karşıladığı için borsada yükseliş yaşadı.


     


    Ne kadar iPhone satıldı?


     


    Açıklanan mali tablolara göre Apple’ın elde ettiği toplam gelir 53 milyar dolar civarında gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 17 artış yaşandı. Faaliyet karı ise 12.6 milyar dolar ile yüzde 20 civarında bir artış gösterdi. Gelirlerdeki artışın en büyük sebebi ise elbette iPhone X satışları.


     


    Apple geçen yıl aynı döneme göre hemen hemen benzer bir çizgide 41.3 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdi. Bununla birlikte satış geliri yüzde 20 artış gösterdi. Kaynaklar satılan her 4 iPhone modelinden birisinin iPhone X olduğunu belirtiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Zayıf Galaxy S9 satışları gelirleri düşürdü

    iPad ailesi 11.5 milyon adet satış ile yine yıl bazında düz bir seyir izliyor. Mac satışları ise 3.7 milyon adet ile yıl bazında yüzde 10 azalma yaşadı. AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats ürünlerinin yer aldığı Diğer kategorisi ise yüzde 40 civarında artış gösterdi. Tek tek ürünlerin satış rakamları bilinmese de Apple Watch serisinin bunda önemli payının olduğu tahmin ediliyor.


     


    Diğer taraftan iTunes, Apple Music gibi ürünlerin yer aldığı Hizmetler kategorisi büyümeye devam ediyor. Hem yıl bazında hem çeyrek bazda büyüyen tek kategori Hizmetler oldu.


     


    Apple analiz uzmanlarının beklentilerini karşıladığı için borsayı yükselişle kapattı. İçinde bulunduğumuz çeyrek dönem için Apple’In tahmini 60 milyar dolar civarında gelir ve yıl bazında çift haneli bir yükseliş hedefleniyor.


     







  • iPhone X gibi bir modeli piyasaya sürerek hem risk aldılar hemde bu riski kazanca çevirmeyi başardılar. Üstüne üstlük rakiplerini kendi hegomonyaları altına alarak psikolojik üstünlük de sağladılar. Pek sempati beslemesem de başarılı olmuşlar.

  • telefon dediğin 250 ile 500 arasıdır. 999 dolara cihaz satıp başarılı olmuşlarsa tüketici laf edip alıyordur. tüketici suclu burada pahalı diyip alanlarla dolu ülkemizde bile.

  • Apple in sarsıldığı iflasa doğru gittiği günleri hayal ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    Apple in sarsıldığı iflasa doğru gittiği günleri hayal ediyorum.
    Neden?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasasındaki 300 milyar dolar nakit ile bunu yapabilmek gerçekten yetenek ister. Şirket bugün bütün üretimini durdursa ve hiç kimseyi işten çıkarmasa bile sadece sağladığı servislerden (iTunes Store, App Store, Cloud vs) gelen kazanç ile sonsuza dek ayakta kalabilir.

    Tabii ki olay o kadar basit değil ama tahayyül edebilmen için böyle bir örnek verdim.
  • Yılın ikinci çeyreğinde Apple hedefleri tutturdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    Samsung ve Apple'nin yıllardır domine ettiği piyasayı önümüzdeki yıllarda Huawei ve Xiaomi ele geçirecek Çin piyasası nüfus yoğunluğu sebebiyle zaten başlı başına muazzam büyüklükte bu firmalar artık dünyaya da açıldılar eskisi gibi Çin içinde sabit değiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.