Şimdi Ara

Gıda makinalarında bakteri birikmesini önleyen kaplama geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Endüstriyel gıda üretiminin yapıldığı makinalar genel itibariyle paslanmaz çelikten üretilen dev makinalardır. Ancak, bu dev makinaları temizlemek de o derece büyük bir sorundur. Makine yüzeylerinde kullanıma bağlı oluşan aşınma, çukur, çizik gibi deformasyonlar bakteriler için uygun bir ortam oluşturur ve temizliği daha girift bir hale sokar.

    Toronto Üniversitesi’nden Dr. Dalal Asker ve arkadaşları, bu sorun için ucuz ve etkili bir çözüm geliştirdiklerini öne sürüyor. Makinaların metal yüzeylerini gıda yağından oluşan bir maddeyle kaplayan araştırmacılar, mikroskobik boyuttaki çatlak ve delikleri kapatmayı başardıklarını açıkladı. Ekip, kaplama sayesinde makine yüzeylerinde bakteri birikmesinin ve muhtemel sağlık sorunlarının önüne geçileceğini belirtiyor. Kaplamayı test eden bilim adamları, kaplanmamış yüzeylere nazaran 1000 kat daha az bakteri biriktiğini gözlemlemiş.

    Çalışmaya katılan sanayi temsilcisi Profesör Hatton, yeni kaplama sayesinde kendileri için çok büyük bir sorun olan makina kirlenmesinin önüne geçildiğini söylüyor. Hatton, kaplama sayesinde yüzeyin sıvı itici bir özellik kazandığını, bunun da kir birikmesine karşı bir bariyer gibi çalıştığını ve yüzeyi temiz tuttuğunu söylüyor.
     
      
    Devasa makinaların temizlenmesinin kolay olmadığını belirten Hatton, temizlik sonrası makinaların bazı yerlerinde bakteri kalabildiğini, bu bakterilerin bir müddet sonra dezenfekten olarak kullanılan kimyasallara karşı bağışıklık geliştirdiğini, ancak gıdasal yağ ile yapılan kaplamanın hem ucuz hem sağlıklı bir yöntem olduğunu ve yüzeydeki bakteri sayısını 1000 kata kadar azalttığını ifade ediyor.
     



  • Çok güzel bir ürün. Hammadde israfını önler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 devasa yerine 100 küçük alet kullanırlarsa ve bu kaplama da kullanılırsa geriye sadece gdo sorunu kalıyor

  • Kaplamanın kendisi bakteriden daha zararlı değildir umarım.

  • Makalenin bir kısmı başka siteden çeviri olmuş ancak iyi editlenmemiş düzeltilmesi gereken çok kelime var yazıda. Yayından önce okunmuyormu yazılar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.