Şimdi Ara

20th Century Fox, etkileyici fragmanlar için yapay zeka kulanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Günümüzde bir film vizyona girmeden önce çeşitli reklam ve tanıtım çalışmaları yapılsa da fragmanlar halen filme olan ilgiyi artırmanın en yolu. İzleyicilerin farkındalığını artıran, ana karakterler ve hikaye hakkında ipuçları veren fragmanlar, izleyicilerin tercihlerini öğrenmek için film yapımcılarının elindeki en önemli araç konumunda. Dünyanın en büyük film yapım ve dağıtım şirketlerinden olan 20th Century Fox ise yapay zeka kullanarak bu aracı çok daha etkili bir hale getirmeyi plablıyor.


     

    Hedef kitleye uygun fragmanı belirliyor 

    Nvidia Tesla P100 ve Google'ın yapay zeka uygulaması TensorFlow'u kullanan araştırmacılar Merlin isminde bir yapay zeka geliştirdi. Yüzlerce filme ait fragman ve filmlerin gişesine ait demografik(yaş, eğitim, cinsiyet gibi) verilerle eğitilen Merlin, bir fragmanın hangi kategorideki izleyicileri filme gitme konusunda teşvik ettiğini analiz etti. Öğrenim sürecinin ardından Merlin artık fragmanların, izleyicilerde(her bir kategorideki izleyiciye göre) nasıl bir etki uyandırdığını tahmin edebiliyor.


     

    Şu an için henüz yolun çok başında olan Merlin, sadece mevcut fragmanların hedef kitleye uygun olup olmadığını denetleyebiliyor. Bu süreçte ışık, renk tonu, açı ve karakterlerin görünümü gibi verileri analiz eden Merlin, bu verilerden hangisinin hedef kitlenin(gençler veya çiftler gibi) beklentilerini karşılayacağını veya karşılayamayacağını tahmin ediyor. Merlin üzerinde çalışmalarını sürdüren 20th Century Fox araştırmacılar, bir fragmandan müşterileri ilgi seviyelerini tahmin etmek için ilk kez yapay zeka uygulamasının kullanıldığını vurgularken Merlin üzerinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.




  • Yayınladıkları Predator fragmanından sonra gayet doğal tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.