Şimdi Ara

Tesla'nın elektrikli araçları KITT benzeri bir yapay zeka asistanına sahip olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Her gün başka bir olayla gündeme gelen Tesla CEO’su Elon Musk yine boş durmadı. Ürettiği elektrikli otomobilleri yapay zekayla donatmayı kafasına koyan Musk, Twitter’da bir takipçisinin “Yakında Tesla otomobillerde KITT gibi bir yapay zeka asistanımız olacak mı?” sorusuna evet yanıtı vererek takipçilerini heyecanlandırdı.
     

    Elon Musk, Tesla elektrikli otomobillerde yapay zeka kullanımını arttırmak istediğini sık sık dile getiriyor. Bu amaç doğrultusunda geçtiğimiz yıl çalışmalara hız veren Musk, yapay zeka ekibinin başına Andrej Karpathy’yi getirmişti. Ayrıca şirketin kendi yapay zeka çipi üzerinde çalışmalar yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

     

     

    Tüm bunlara Elon Musk’ın sesli komut özelliğinin kapsamını genişletme arzusunu da eklediğimizde Tesla’nın elektrikli araçlarında yapay zeka asistanı kullanabileceği sonucu ortaya çıkıyordu. Nitekim öyle de oldu. Musk’ın takipçisine verdiği bu cevapla birlikte KITT benzeri bir yapay zeka asistanı üzerinde çalışıldığı da net bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Fakat Musk’ın soruyu yanıtlarken “yakında” kelimesini hesaba katıp katmadığını henüz bilmiyoruz.

     
     

    Burada bahsi geçen KITT (Knight Industries Two Thousand), 80’lerin unutulmaz dizisi Knight Rider’da 1982 model Pontiac Firebird’ün modifiye edilmiş ve yapay zeka asistanına sahip bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyordu.




  • Ben en son KITT'i gördüğümde İstanbul'da daire satıyordu


    Tesla'nın elektrikli araçları KITT benzeri bir yapay zeka asistanına sahip olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 30 Temmuz 2018; 17:40:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knight Industries Two Thousand...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.