Şimdi Ara

Yapay zekalı yonga setleri MediaTek’e yaradı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kötü giden bir sezonun ardından yeni bir strateji geliştiren ve yapay zekâ ile desteklediği yonga setleri piyasaya süren MediaTek’te yüzler gülüyor. Yeni yonga setleri beklentilerin de üzerinde sattı.


     


    Piyasada ilgi büyük


     


    İlk olarak MWC 2018 fuarında Helio P60 adındaki yonga setini tanıtan MediaTek sonrasında da Helio P22 adlı yonga setini piyasaya sürdü. Her iki yonga seti de özellikle Çinli akıllı telefon üreticileri tarafından adeta kapışıldı.


     


    Ayrıca Bkz.Google Play mağazasında madencilik uygulamalarına yasak

    Yeni yonga setlerinin en önemli özelliği yapay zekâ ile desteklenmiş olması. NeuroPilot adındaki yazılım; işlemci, grafik birimi, sinyal ve görüntü işlemcisi üzerinde çalışarak pek çok fonksiyonu otomatik olarak yerine getiriyor. Özellikle fotoğraf tarafında çok daha başarılı sonuçlar tüketici kesiminde de ilgi görüyor.


     


    Firma tarafından yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde 2 milyar dolar gelir elde edildi. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen gelir çeyrek bazda yüzde 21 civarında artış gösterdi. Firma yapay zekalı yonga setlerinin büyük ilgi gördüğünü belirtiyor. Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi pek çok firma yonga setini telefonlarında kullanmaya başladı.


     


    Bununla birlikte şiddetlenen ABD-Çin ticaret savaşı ve önümüzdeki dönemde amiral gemi modellerinin daha yoğun piyasaya çıkacak olması satışları biraz durgunlaştıracak. Firma son iki çeyrek dönem için yatay çizgili bir seyir bekliyor. Herhangi bir kayıp yaşamamak için ise Nesnelerin İnterneti, akıllı hoparlör ve televizyon sektörlerine daha fazla yatırım yapılacağı ifade ediliyor.


     







  • Mediatek işlemcili tellerden nefret ettim. Yani yazılımsal anlamda p70 kullanıyorum. samsungun exynosunun rahatlığı yok, bam güm rom full wipe yapamıyorsunuz. imei backuplar modeme backuplar tonla zırva işi var.brick ihtimalide çok. p70'im bozulana kadar kullanacağıma söz verdim. zaten müzik whatsapp haber arama, başka bir işime yaramıyor yetiyor.

  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    Lenovo k3 note kullaniyorum. Tüm rom ' lar aktif mevcut ( needrom ) ve çok memnunum. 32 Gb olsa ve kapasitif tuş ışıkları olsa ömürlük cihaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mediatek bende hiç sevmiyorum. Modemleri falan çok dandik oluyor. Bilmiyorum kendilerini düzelttiler mi ama hayatta almam.

  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    Ne zaman bu chipsetleri seven oldu ki her zaman aynıdılar.
  • ne işe yarıyor !?
    eve para getiriyor mu !? Hayır !?
    yemek yapıyor mu !? hayır
    faturaları ödüyor mu !? hayır
    çöpleri aşağı indiriyor mu !? hayır

    peki ne işe yarıyor bu yapay zeka !?

  • ilk nesil LG akıllı tvlerde var
    teorik olarak internete giriyor
    birde 1080p de medya dosyası açıyor ( kendi dönemine göre büyük bir devrimdi )
    ama kendi uygulamalarını bile açmaktan aciz ( çok yavaş çalışan bir alt yapısı var ) html4 te bile sürünüyor ! html5i dününmeyin bile ! bu ilk LG serisinde çıkan işlemci için konuşuyorum ! tabi yıl 2012'ydi !

  • Sanki ne işe yarıyosa yapay zeka!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.