Şimdi Ara

Yapay zeka sadece gözlerinizi izleyerek kişiliğinizi tahmin edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Gözlerin, duygu ve düşünceleri açığa vuran pencereler olduğu sıkça söylenir. Yeni araştırma, gözlerin kişiliği ifşa edebileceğini söylüyor. Şimdi detaylara bir bakalım...
     
    Güney Avustralya Üniversitesi geliştirdiği bu araştırmayı, Stuttgart Üniversitesi, Flinders Üniversitesi, Max Planck Bilişim Enstitüsü ile birlikte yaptı. Kişilik ve göz hareketleri arasındaki bağlantıyı ifade etmek için, oldukça gelişmiş öğrenme algoritmaları kullanılarak bir yapay zeka geliştirildi.
     
     
    Yazılım test edildi. Buna göre göz hareketleri, insanların sosyal, dürüst veya meraklı olup olmadığı gibi bazı özellikleri hakkında bilgi veriyor. Yapay zekanın beş önemli kişilik özelliğinden dördünü yüksek doğruluk oranıyla tahmin edebildiği ifade ediliyor. Bu özellikler: tutarsızlık, dışa dönüklük, uysallık ve güvenilirlik.
     
    Dr. Tobias Loetscher, araştırma bulgularının, insan-makine etkileşimini geliştirme potansiyelinin kesinlikle olduğunu söylüyor. Araştırma, robotlar ve bilgisayarların, insanları daha iyi tanıyarak daha özelleşmiş hizmetler sunabileceğini de gösteriyor.
     







  • gözler ruhun aynasıdır diye derken şaka yapmıyolarmış :)

  • Yapay zekanın bu kadar geliştiği görmeye bizim ömrümüz yetmez büyük ihtimalle. Sürekli şu olacak bu olacak ama günlük yaşamımıza etki eden bir durum yok hala

  • Hocam yaşınız nedir bilmiyorum ama çok da uzak bir tarih değil bence bu gelişmeleri görmemiz. Sıradan intel, amd işlemcileri ile olacak bir iş değil bu. Quantum PC'leri ile ilgili bir stabilite elde edildiği vakit bu gelişmeleri bir anda göreceğiz. 7 milyar köle sahibi olmak her sahibin hoşuna gider. O yüzden olabilecek en yüksek hızda bu konuda ilerlediklerine eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridianod

    Hocam yaşınız nedir bilmiyorum ama çok da uzak bir tarih değil bence bu gelişmeleri görmemiz. Sıradan intel, amd işlemcileri ile olacak bir iş değil bu. Quantum PC'leri ile ilgili bir stabilite elde edildiği vakit bu gelişmeleri bir anda göreceğiz. 7 milyar köle sahibi olmak her sahibin hoşuna gider. O yüzden olabilecek en yüksek hızda bu konuda ilerlediklerine eminim.
    Ben de bunu diyorum işte yok şu olursa yok bu olursa. Bir kez de olsun be kardeşim. Kuantum bilgisayarlar da daha emekleme aşamasında. Bir gelişme yok uzun süredir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında olması gereken tek bir şey vardı o da işlem gücüydü. Kuantumun paralel işleme gücüyle birlikte var olan tek basamakta aşılmış olacak. Yapay zekadan ziyade şu an ülkelerin birbirleriyle yapmış oldukları siber saldırılar konusunda da çok yardımı olacak. Bilemiyorum belki de kasıtlı olarak gelişmeler açıklanmıyor da olabilir. En son IBM test etmeye başlıyorum demişti. 50 de kaldılar. 100 için basamak deniyor. Bakalım neler olacak. Takipteyiz.

    https://thenextweb.com/artificial-intelligence/2018/02/06/heres-why-100-qubit-quantum-computers-could-change-everything/




  • Yapay zekanin gidisati oldukca korkutucu. Tam tesekkullu ve kontrolsuz bir yapay zeka tum insanligi yok edebilir! Kainatta pekcok uygarlik tam tesekkullu yapay zekayi gelistirdikten bir zaman sonra yokoldular. Bu konuda buyuk uyarilar var. Ancak pek kulak asan yok maalesef.

  • Bu haberi hazırlayan kimse fazla POI izlemiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.