Şimdi Ara

Hangisi daha güvenli ve pratik? Yüz tanıma mı yoksa parmak izi mi? [Anket#18]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Hiç şüphe yok ki Apple'ın akıllı telefon endüstrisindeki rolü, sektördeki trendleri yakından etkiliyor. Örneğin, 2013 yılında tanıtılan iPhone 5S; Touch ID isimli parmak izi sensörüne sahip olmasıyla birlikte döneme damgasını vurmuştu. Oysa ki Apple, akıllı telefonlarda parmak izi sensörünü kullanan ilk üretici değil ve dünyanın parmak izi tarayıcısına sahip olan ilk telefonu 2014 yılında piyasaya sürülen Pantech GI100 idi.
     
    Benzer bir durum Face ID isimli yüz tanıma teknolojisine sahip iPhone X için de geçerli. Genel anlamda yüz tanıma teknolojisi, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle birlikte akıllı telefonlardaki yerini almaya başladı ve akıllı telefonlarda yüz tanıma sistemlerinin öncüsü de 2012 yılında duyurulan Samsung'un Galaxy Nexus modeli oldu. Bütün bunlar da en baştaki yaklaşım modelimizi doğruluyor: "Birileri öncülük eder, Apple kullanmaya başlayınca da popülerite artar."
     
    Ancak Face ID'nin durumu Touch ID'den biraz farklı zira iPhone 5S, parmak izi tarayıcısına sahip ilk akıllı telefon olmamasına karşın iPhone X, dünyanın en gelişmiş yüz tanıma teknolojisine sahip ilk telefonu olmayı başardı ve iki yeni akımı da beraberinde getirdi. Bunlardan ilki "çentik" ikincisi ise "yüz tanıma" güvenlik seçeneği oldu.
     
    Üreticilerin yüz tanıma teknolojilerine geçiş yapmasıyla birlikte akıllara "Acaba hangi sistem daha güvenli?" veya "Hangisi daha pratik?" gibi sorular gelmeye başladı. İki güvenlik opsiyonunun da kendine göre artıları ve eksileri bulunmuyor değil.
     
    Yüz tanıma sistemleri karanlık ortamlarda veyahut kameranın görüş açısına göre sorun çıkarabildiği gibi parmak izi tarayıcıları da ıslak ve kirli parmakları algılayamayabiliyor. Dolayısıyla burada seçimi size bırakıyoruz.   
     







  • İyide neye göre hangi cihaza göre?

    S8 plus kullanıcısıyım parmak izini bir kere bile kullanmadım yeri çok kötü yüz tanıma zaten hiç çalışmıyor desem yere var. En olmadık zamanlarda çok iyi çalışıyor ama olması gereken zamanlarda çalışmıyor. Açıkça herzaman şifre giriyorum en hızlııs oluyor. Parmak izi ön tarafta olacaksa tabikide en iyisi parmak izi. Ama sensör arkada olacaksa ben ıphonun face ıd sini tercih ederim.

  • çep telefonlarında parmak izi çok daha kullanışlı. yeri geldiği zaman telefonu yerinden oynatmandan bir dokunuşla telefonu açabilmek öenemli bir özellik. Bunun yanı sıra soğuk kış günlerinde imanına kadar sarmalanmış haldeyken yüz tanımanın çalışması bere kaşkol çıkartmak zorunda olmak??? bunun yerine eldiven çıkartmak daha pratik. Ekranın tümüünden faydalanmak güzel ama deneyim olarak bir kaç adım geri yüz tanıma. yakın zamanda ekran altına parmak izi sensörü gelir umarım.

  • Parmak izi okuyucu ön tarafta olduğu zaman...

  • bütün bilgiler ABD de. o yüzden güvenlik diye çok da şeyetmemek lazım.
  • Şu ekrandan parmak izi okuma gelsede yüz tanımayla vs uğraşmasak.

  • Cihaza göre değişir, one plus 6'da kullandığımda neden ekstradan arkaya parmak izi koymuşlar dedim.
    iPhone x ve s9'de çok güzel çalışmıyor.

  • Sony Xperia' ların yandan power tuşu ile bileşik parmak izi okuyucularını tek geçerim. Daha pratik bir sistem bilmiyorum şahsen.

  • blank42 kullanıcısına yanıt
    Evde iki adet X var. İkisi de sorunsuz çalışıyor. Sizin yaşadığınız sorun nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında hepside aynı çünki bunlar sadece fiziksel olarak telefona ulaşabilecek kişileri engelliyor ama arka tarafta uygulamalar uyurken çıkardığımız gaz sevyesine kadar her şeyimizi kaydedip bizi bizden iyi tanıyorlar :)

  • Iphone X teki gibi olanina kizilotesi 30 bin noktacik ile 3 boyutlu yuz tarama . Android te de bir markada var 34 bin filan sanirim ...


    Parmak izi de ayrica olmasi guzeldir ama arkada olmasi tuhaf onde ekranda veya yanda olmali . Masada duran cihazi acmak icin iki elle kaldirmak hos degil.

  • S6 edge plus da uyandırmak için orta tuşa bastığımda okuyup kilit ekranını geçmiş oluyor böylesi makbul bence . Yine aynı şekilde nokia 8 de böyle arada yanlış dese de .

  • En temizi halen fiziksel home tuşunun üzerindeki parmak okuyucu diye düşünüyorum. Fiziksel/kapasitif tuşları kaldırıp parmak
    izi okuyucuyu arkaya koyma modasını beğenmedim. Özellikle Samsung'un artı yönlerinden biri fiziksel tuşlarını tasarımlarında koruyor
    olmasıydı, o da dayanamayıp sanal tuşa geçti artık.
  • S9 kullanıyorum. İkisini de kullanıyorum. Niye bir tanesine talim olayım ki...

  • Mi6'da parmak izi çok hızlı ve kullanışlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnePlus 5T kullanıyorum, her ne kadar yüz tanıması dünyanın en güvenli hali olmasa da son derece konforlu. Geceleri de rahat çalışıyor.

    Parmak izi okuyucusunun arkada olmasının eksi olduğunu düşünüyordum, ancak artık artı gibi gelmeye başladı hem konumunun ideal gibi gelmesinden hem de gesture olayından dolayı.

    Tek olacaksa arkada parmak izi seçerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xiaomi mi5s va.hem parmak izi hemde yüz tanıma kullanıyorum işim gereği parmaklar devamlı makina yağı ama parmak izini çoğunlukla okuyor okumadığı zaman veya seri daha hızlı olsun diye yüz tanıam kullanıyorum.yüz tanımyla resimle açarlarsa açsınlar tlf uygulamalar hem şifre hemde parmak iziyle kilitli daha güvenli olsun diye.yeni gelen miui 10 kurdum ama yüz tanıma yok diye epic roma 9,5,4 geçiyorum her hafta her rom denememden sonra hem pil iyi gidiyor hemde yüz tanıma var.

  • Bence parmak okuyucu hem daha hızlı hemde daha pratik. Parmağını dokunduğun an ana ekrandasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Face ID kullanmadım lakin parmak izi okuyucusunu kandırmak daha zor ve daha güvenli olmalı. Sonuçta her insanın farklı. İkiz kardeşle falan da kandıramazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.