Şimdi Ara

9 etkileyici fotoğraf ile teknolojinin evrimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     

    1. Micro SD kartlar

     
     
    Evet yine o bilindik fotoğraf! 9 sene içinde ufak bir karta sığan kapasite iyice arttı. Bu, çoğumuza etkileyici gelebilir ancak firmaların büyük yenilikleri hemen hayata geçirmeyebildiğini göz önüne alırsak, aslında o kadar da şaşırtıcı olmayabilir. Bugün piyasada 1 terabaytlık Micro SD kartlar bulmak mümkün. Üstelik bilim insanları DNA'ya dahi terabaytlarca veri kaydetmeyi başardılar.
     
     

    2. Sabit Diskler

     
     
    Fotoğrafta taşınan bu ağır şey IBM'nin ürettiği 5 Megabaytlık bir sabit disk (hard drive). Bilinen ilk sabit disk yine IBM tarafından 1953'te üretilmişti. O günden bugüne evet çok şey değişti ama aradan 65 sene geçti. Bir zahmet değişsin! Bugün 100 terabayt boyutunda SSD'ler bulmak mümkün. Üstelik büyüklük ve ağırlıkları da oldukça makul düzeyde. Hele de bu fotoğrafla kıyaslarsak... 
     

    3. Cep telefonları 1993 vs 2013 

     
       Uzun uzun yazmaya gerek yok, görüyorsunuz...  
     

    4. Uzay araçları

     
     
    Daha önce teleskop görüntüleriyle bildiğimiz Plüton, New Horizons (Yeni Ufuklar) adlı uzay aracı sayesinde çok daha net bir şekilde görüntülenmişti.
     

    5. Bilgisayar işlemcileri

     
     
    Apollo 11 adlı görev, Ay'a ayak basma amacını taşıyordu. İşte o gün aya inen bilgisayardaki işlemcinin gücü, bugünle kıyaslanamayacak kadar düşüktü. Bırakın cep telefonlarını, günümüzdeki gelişmiş hesap makinelerinin işlem gücü bile daha yüksek.
     

    6. Astronomi

     
     
    Astronomi alanında, hem teleskopların hem de uzay araçlarının gelişmesi ve alandaki yeni yatırımlar bizi oldukça ilerletti. Son 30 yılda adeta evren bizim için eskisinden daha büyük bir yer haline geldi! Çünkü yeni keşiflerle artık orada bir yerlerde daha fazla şey olduğunu biliyoruz. Birçok uzay görevi başladı ve sürüyor, pek çok cüce gezegen keşfedildi, Jüpiter'in yeni uyduları keşfedildi, Dünya benzeri onlarca gezegen bulundu... 
     
     

    7. İnternetin geldiği nokta

     
     
    Görsel 2016'da hazırlanmış. Pek çok popüler site ve uygulama var. Grafik, her 1 dakikada internette neler yapıldığını gösteriyor. Mesela Google'dan 2,4 milyon arama yapılmış ve Snapchat'ten 527 bin 760 fotoğraf paylaşılmış!  
     

    8. CD'ler ve Bill Gates

     
     
    Eskilerden yine meşhur ve etkileyici bir fotoğraf. Bill Gates 1994'te, CD-ROM'ların "ne kadar da muhteşem" olduğunu anlatmak için böyle bir yol seçmişti. Tercih meselesi tabii ama etkili bir reklam olduğu kesin. Gates demiş ki, bu elimdeki CD var ya, işte o, altımda duran kağıtların hepsinden daha fazla bilgi tutabilir...
     

    9. Elbette bilgisayarlar

     
     
    Fotoğrafta bugün kullandığımız bilgisayarların en eski atasını görüyorsunuz. Onun adı ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer). ABD, 2. Dünya Savaşı sırasında siparişini vermişti. Maksat, uzun menzilli top ve füzelerin menzillerinin daha iyi hesaplanması ve hedefin daha büyük bir isabetle vurulmasıydı. Bilgisayarın geliştirilmesi dört yılı buldu ve 1945'te de ilk denemeleri yapıldı. Ürün elektrikle çalışıyordu ve elektronik veri işleme yeteneğine sahipti. Yaklaşık 167 metrekarelik yer kaplayan ENIAC, 30 ton civarındaydı...
     







  • Bir içerik aşırmadığınız kalmıştı bravo yani . 2 gün önce webteknoda aynı görsellerle aynı içerik vardı helal olsun me diyeyim . Koskoca donanımhaber bu duruma düştüyse artık. Mynet'e dönerse şaşırmam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergenius

    Bir içerik aşırmadığınız kalmıştı bravo yani . 2 gün önce webteknoda aynı görsellerle aynı içerik vardı helal olsun me diyeyim . Koskoca donanımhaber bu duruma düştüyse artık. Mynet'e dönerse şaşırmam

    Aman elestirdiniz diye uzaklastirirlar falan simdi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ergenius kullanıcısına yanıt
    Webtekno da başka yerden alıyor zaten adam kaynak belirtmiş işte
  • Bir sonraki aşamada foto galeri açarsınız artık arayada 8sn reklam
  • ergenius kullanıcısına yanıt
    DH dışında yerli teknoloji sitesi takip etmiyorum. Webtekno da başka yerden tedarik ediyordur. Ben 10 tane site takip edemem. O yüzden kaynak belirtildiği sürece paylaşılan faydalı haberleri burdan kopyala-yapıştır yapmışsınız diye tartışmak gereksiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar teknoloji ilerlemesine rağmen Dünya eskisinden daha beter bir durumda malesef,temiz su kaynakları azaldı,bir çok hayvanın nesli tükendi ve tükeniyor,fast food,paketlenmiş gıdalar,gazlı-şekerli içecekler vs gibi doğal olmayan binbir türlü şeyle beslenmeye resmen zorlanıyoruz ve bunun sonucunda kanser oluyoruz,hasta oluyoruz.

    Teknoloji'nin gelişmesinin faydası olduğu kadar zararlarıda var hatta belki daha fazla(nükleer silahların doğaya verdiği zarar,sağlıksız beslenme,hareketsizlik,araçların yarattığı hava kirliliği vs).

    Ama nedense Dünya'ya,canlılara hatta insanlara verdiği zararlar büyük şirketlerce gizleniyor,gözardı ediliyor(iklim değişikliği anlaşması gibi),çoğu insan bunu umursamıyor bile.

    Sosyal medya konusunu anlatmaya gerek yok görüyorsunuz zaten,insanlar foto çekip paylaşmaktan anın tadını çıkarmayı bırakın olup bitenin bile farkında olmuyor çoğu zaman.

    Teknoloji gerçekten iyi amaçlar için bilinçli kullanıldığında inanılmaz güzel bir şey ancak diğer türlüsü(atom bombası,fosil yakıtlı araçlar vs) insanlar,doğa,canlılar için büyük yıkımdan başka birşey değil malesef.




  • ergenius kullanıcısına yanıt
    Alttaki kaynak bölümüne dikkat hiç etmiyorsunuz sanırım bizde de aynı kaynak mevcut orada da aynısı.

    Sizin mantığa göre Anadolu Ajansından gelen haberleri veren Cnntürk NTV’nin haberlerinide çalıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 gün önce WEBTEKNO da yayınlanan haberi çalmadığınız kalmıştı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2EF209ABE

    quote:

    Orijinalden alıntı: ergenius

    Bir içerik aşırmadığınız kalmıştı bravo yani . 2 gün önce webteknoda aynı görsellerle aynı içerik vardı helal olsun me diyeyim . Koskoca donanımhaber bu duruma düştüyse artık. Mynet'e dönerse şaşırmam

    Aman elestirdiniz diye uzaklastirirlar falan simdi :)

    Alıntıları Göster
    Eleştiri doğal bir şey . Forumun kalitesi düşüyor . 7-8 yıl önce daha bir profosyonel gibiydi. Elestirimde de sınırları aşmadığımı düşünüyorum. Bazıları kaynak verdiğini söylemiş: Forumda kaynak kısmı görülmüyor. Ayrıca kaynak belli başlı örnekleme ve tanık gösterme için yapılır. Metni kopyalamak için değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergenius -- 29 Temmuz 2018; 14:15:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Alttaki kaynak bölümüne dikkat hiç etmiyorsunuz sanırım bizde de aynı kaynak mevcut orada da aynısı.

    Sizin mantığa göre Anadolu Ajansından gelen haberleri veren Cnntürk NTV’nin haberlerinide çalıyor.

    Kaynak, bir konuda örnekleme, tanık gösterme, sayısal veri kullanmadan kullanılır. Bir haberi baştan aşağı kopyalayıp yapıştırma hakkı vermez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ergenius kullanıcısına yanıt
    ne insanlar var ya.biraz bilgi sahibi olun sonra yazın bişey yazacaksanız.webtekno da başka yurtdışı kaynaktan alıyor haberi.kendisi yapmıyor .webtekno 2 gun once tercume edip yayınlamış dh de 2 gun sonra tercume etmiş.
  • Burada ""DOĞA ANAYA"" çok şey borçluyuz.

    Taşlar dağdan aşağı yuvarlanırken; yağmur yağmış ve yıldırım düşmüştür.

    Böylece ilkel elektronik cihazların ilk atası ortaya çıkmaya başlamıştır.

    Daha sonra bu ilkel elektronik cihazlar yuvarlanarak, rüzgar kuvveti ile, yine ara sıra yıldırım düşüp elektrik çarpmasıyla daha gelişmiş elektronik cihazlar EVRİMLEŞMEYE BAŞLADI.

    Bu şekilde tesadüfen elektronik cihazlar EVRİMLEŞTİ ve insan hayatını kolaylaştırdı DOĞA ANA!

    YOBAZLAR sizi kandırmasın. Bu elektronik cihazlar ABD veya Çin'de üretilmiyor.

    Bu cihazlar BÜYÜK OKYANUSTA EVRİMLEŞİYOR.ABD ve Çin buralardan toplayıp dünyaya satıyor. Yani üretim YOBAZLARIN UYDURDUĞU bir yalandır.

    Teşekkürler DOĞA ANA!

  • Onedio tarzi sirali fotografli icerikler bana kalirsa coluga cocuga teknolojiden bir haber insanlara hitap ediyor.



    İngilizce de "geek" tabirine uyan bir kitle vardi eskiden bu forumda. Ne yazikki herseyde oldugu gibi bu konuda da kalite kaybi soz konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ergenius kullanıcısına yanıt
    Sizce kopyala yapıştırsa bu haber birşey demeyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yıllardır donanım haberdeyim böyle birşey görmedim bu ne allah aşkına! onedio mu burası. hiç söylemedim daha önce ama bu "editör" arkadaşa bir yol gösterin.

  • gun kullanıcısına yanıt
    Paylaşımdaki verilerin 2 senelik olmasını açıklayabilir misiniz peki?

    2016 yılındaki değerlerin şu an hiçbir şey ifade etmediğini hepimiz biliyoruz. Bunu bile bile paylaşmak nedir peki?


    Magazinsel haber yapmayın lütfen. Bu sitenin diğerlerinden bir farkı var. Olmalı. Yoksa sıradan magazin forumlarından ayrılmayacaksa buraya takılmanın bir manası kalmıyor.

    Bakın ben neredeyse 15 yıldır bu forumdayım. Sizinle de yüz yüze tanışma fırsatım oldu. İlk günden beri burada durmamın ve durmamızın sebebi diğer sitelerden farkı olması, daha sıcak olması, daha anlayışlı insanların olması.

    Ama yapılan haberlerden görüyoruz ki editörleriniz söylenilenleri pek dikkate almıyor.

    Aylar önce yine bir editörünüze " haberleri postalamadan önce kontrol etmiyor musunuz? dünya kadar hata, yanlış yazım mevcut." demiştim. Ediyoruz, edeceğiz denmişti. Ama haberleriniz hala kontrolden uzak, hatalarla dolu, telaffuz yanlışı ve neredeyse google translate ten kontrol edilmeden aktarılmış şekilde geliyor. Kaliteniz düşüyor Gün bey. Bu hoş bir durum değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    DH dışında yerli teknoloji sitesi takip etmiyorum. Webtekno da başka yerden tedarik ediyordur. Ben 10 tane site takip edemem. O yüzden kaynak belirtildiği sürece paylaşılan faydalı haberleri burdan kopyala-yapıştır yapmışsınız diye tartışmak gereksiz.
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.