Şimdi Ara

Bir akıllı telefon bağımlısının itirafları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Son zamanlarda cep telefonu bağımlılığı ve tehlikeleri fazlaca konuşuldu. Hatta bazı teknoloji şirketleri, bağımlılığı azaltmak adına kullanıcılara önerilerde bulundu. 
     
    Bir BBC yazarı, konuya dikkat çekmek için bir deney yapmaya karar verdi. Deneye iki sıkı telefon kullanıcısı katıldı. Biri 12 yaşındaki bir kız ve diğeri orta yaşlarda bir erkek (yazarın kendisi). İkisinin de telefonda geçirdiği süre ve kullanım alışkanlıkları incelendi. Sonuçlara göre biri sosyal medyaya muhtaç bir bağımlıyken diğeri daha bilinçli bir kullanıcıydı.
     
     
    "Evet, adım Rory Cellan-Jones ve ben bir telefon bağımlısıyım. Bunu zaten biliyordum ancak BBC'deki meslektaşım Jane'in 12 yaşındaki kızı Lily ile beraber yaptığımız deney bunu doğrulamış oldu."
     
     
     
    Rory deneyin detaylarını şöyle anlattı: "Saat başı telefonu 9 kez elime alıyordum ve ortalama 33 bildirim geliyordu. Zamanımın bir kısmını e-postalarımı okumak ve BBC News uygulamasını kullanmak gibi önemli işlere ayırmıştım. Ancak Twitter'da bir şey okumak veya tweet'ler atmak çok zamanımı almıştı. Sonuçları karşılaştırmak için Lily ile buluştuğumda onun da sosyal medyayı oldukça sevdiğini gördüm. Özellikle de Instagram ve Snapchat'i. Yine de toplamda benden çok daha az kullanmıştı telefonunu."
      
    Ancak Lily, Facebook'un fotoğraf paylaşma işlevine bağımlı olduğunu itiraf ediyor. Facebook'ta vakit geçirecek çok şey olduğunu ve gün boyunca aralıklarla kullandığını söylüyor. Lily'nin annesi Jane, telefonda ikisinden de az vakit geçirdiği için övünüyor. Kızının telefon kullanım alışkanlıklarından endişe duysa da ona henüz bir kısıtlama getirmedi. Kızı, kısıtlama fikrine pek sıcak bakmıyor zaten, ama "böyle bir durumda, bir yerlere gittiğimizde aileme daha çok vakit ayırabilirdim" diyor.
     
    Rory diyor ki: "Jane, bağımlılığım için bir kliniğe gitmem gerektiğini düşünüyor. Bu kadar ileri gitmeyeceğim ancak günlük Twitter kullanımımı sınırlandırmayı düşünüyorum, bakalım..."
     







  • Vestel Venüs V3_5020 alın ,ekranı da çatlak aylardır böyle kullanıyorum. Kamerası rezalet ayriyetten donmadan telefon ile numara bile tuşlayamıyorsunuz o derece yani :D
    Telefondan soğutur insanı, birine konum atacam wifiyi aç +3 sn whatsup +5sn. de açılıyor konumu açmak +5sn google haritaları açması 5sn bir de yer seçersen vay haline :D toplamda 20-30 saniyemi alıyor :D
  • Sosyal medya uygulamalarını silin, arkada sürekli bilgi topluyorlar zaten. Web tarayıcısı üzerinden girmek daha mantıklı belli bir zaman, kısayolu ana ekrana almadıysanız, unutmaya başlıyorsunuz zaten.

  • kitap okuyun

  • donan , kameresı kötü bir telefon alın sosyal medya ile filan uğraşmazsınız

  • Malesef telefon bağımlısı birçok insan var. Selfi çekip sosyal medyaya fotoğraf atmak için dışarı çıkıp mekan mekan gezen tipler türedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lBetelgeuse kullanıcısına yanıt
    Vestel Venüs V3_5020 alın ,ekranı da çatlak aylardır böyle kullanıyorum. Kamerası rezalet ayriyetten donmadan telefon ile numara bile tuşlayamıyorsunuz o derece yani :D
    Telefondan soğutur insanı, birine konum atacam wifiyi aç +3 sn whatsup +5sn. de açılıyor konumu açmak +5sn google haritaları açması 5sn bir de yer seçersen vay haline :D toplamda 20-30 saniyemi alıyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 29 Temmuz 2018; 0:25:36 >
  • ya eskiden analarımız babalarımız nereye diye sorunca hesapmı vericez diye düşünürdük şimdiki gençlik nerde ne yapıyor an be an internette.nerden nereye.ayrıca bu sosyal medya denilen şeye hiç ısınamadım.çok gereksiz be.bazıları hele adım başı fotoğraf atıyolar.yazık valla ne diyim

  • Telefonu bırak, hayatı bırakma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.