Şimdi Ara

İngiltere’de medikal esrar kullanımı yasallaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Geçtiğimiz aylarda İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, yapmış olduğu bir açıklamada medikal amaçlı esrar kullanımının yasal olması gerektiğine değinmişti. Bu öneri başlangıçta pek çok kitle tarafından eleştiri almış olsa da kabul edildi ve bu sonbahardan itibaren artık İngiltere’de uzman doktorlar bazı rahatsızlıkların tedavisinde esrar ve esrar kaynaklı tıbbi ürünleri kullanabilecekler.
     
     
    Sajid Javid konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Uzman doktorlar sonbahardan itibaren özel bir lisansa ihtiyaç duymadan hastalarına genel sağlık standartlarını karşılayan, esrar içerikli medikal ürünleri reçete olarak yazabilecekler” dedi.

    Bu konuda ülkenin önde gelen sağlık kuruluşları ile istişarede bulunduğunu belirten Sajid Javid, bu kararın isabetli bir karar olduğunu vurguladı.

    Sajid Javid açıklamalarına “Özellikle çocuk hastalarla ilgili tıbbi vakalarla karşılaştıkça, medikal esrar konusundaki politikamızın ne kadar yetersiz olduğunu fark ettim. Ancak eğlence amacıyla kullanılan esrarın yasallaştırılmasına yönelik herhangi bir girişim kesinlikle olmayacaktır.” sözlerini de ekledi.







  • medikal olanı bağımlılık yapmıyor muymuş?

  • merakimdan soruyorum bu haberin en ufak buranın konseptiyle alakası var mı yok mu?

  • blood.army kullanıcısına yanıt
    Esrarı burada ilaç olarak kullanıyorlar ve buda dünyada ciddi bir akım. İlaçlarda bizim alakamız var bu tür haberlere sağlıkla beraber ilgileniyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortalığı duman altı etmesinler de...
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Kanser son saffasında acı çekerken ölmek yerine gündelik hayatına devam edip mutlu ölmek isterken kullanılacak esrarın bağımlılık yapması çokta önemli birşey değil.

    Ayrıca sigaradan çok daha az bağımlılık yapıyor esrar kurtulması çok zor değil. Sentetik olanlar zor genelde. Bir sigara bir eroin en bağımlılık yapanları.

    Sigara 1970’lerde bulunsa yasaklanırdı ama eskiden kalan bir adet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boşa harcayacak param var acaba neye harcayım diyenlere güzel haber çıkmış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: blood.army

    merakimdan soruyorum bu haberin en ufak buranın konseptiyle alakası var mı yok mu?
    En kötü olasılıkla Nvidia Titan ile simülasyonu yapılmıştır da öyle ilaç olarak kullanılmıştır diyebiliriz. :D

    CUDA candır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 28 Temmuz 2018; 12:21:54 >
  • sütlerde de morfin etkisi yapan kazein var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Esrar fiziksel değil ama psikolojik bağımlılık yapar! Fiziksel bağımlılık dışındakilere bağımlılık demiyeceksek o zaman eroin ve alkol dışında çoğu uyuşturucuya bağımlılık yapmıyor dememiz gerekir.

    2- Esrar uzun süreli kullanımda sizi tam olarak "moron" yapar. Uzun yıllardır kullanan 3 kişi tanıyorum. Psikolojileri ağır hasar almış, aptal gibiler. Bir tanesi esrarı bıraktıktan sonra tamamen düzeldi. Sonra tekrar başladı tabi. Yukarda da denmiş, özellikle hızlı düşünme, akıl yürütme ve mantık etkileniyor.

    3- Bu etkilerinden dolayı, sistemin - devletlerin yavaş yavaş yasallaştırmasına şaşırmamak gerek. Din, futbol, alkol artık etkisini yitirdi. Yeni "pasifleştirici"ler lazım.

    4- Teenage dönemimde, opiatlar hariç her türlü şeyi (uçucu, yapıştırıcı, eczane uyuşturucuları da dahil) kullanmış biri olarak yazıyorum bunları.

    5- Medikal kullanımı aslında çok sınırlıdır. Denildiği gibi etkilidir ve muadillerine göre daha az yan etki zarar verir doğru. Ama atıyorum ağrıları olan bir kanser hastasına işlemez. Bedensel (fiziksel) bağımlılık yaptığı halde morfin ve morfinden onlarca kat güçlü sentetik opiatlar verilir.


    Edit; Birde her zaman tartışılır "geçiş uyuşturucusu mu" diye. Toplumuna göre değişiyor, zayıf sorunlu kişiliklerde kesinlikle geçiş uyuşturucusu olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88mph -- 28 Temmuz 2018; 16:20:29 >




  • Şüphesiz ben İnsanları ve Cinleri sadece bana İbadet etsinler diye yarattım.Zariyat Süresi 56.Ayet.

  • FerdosParadise kullanıcısına yanıt
    inşallah hocam, maşallah hocamsadsadas
  • webbie kullanıcısına yanıt
    17 yildir her gun iciyorum, agir bagimlilik yapiyor. Sigaranin da fiziksel bagimliligi yok ama birakmak hic de kolay degil. kolayi da, unu da, sekeri de cok kolay biraktim, otu birakamadim. torbacilarin, icicilerin agzindan hikayelere gerek yok.. otta mesele, sen benim keyfimin kahyasi misin kardesim demek yasaklara karsi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spenx01

    17 yildir her gun iciyorum, agir bagimlilik yapiyor. Sigaranin da fiziksel bagimliligi yok ama birakmak hic de kolay degil. kolayi da, unu da, sekeri de cok kolay biraktim, otu birakamadim. torbacilarin, icicilerin agzindan hikayelere gerek yok.. otta mesele, sen benim keyfimin kahyasi misin kardesim demek yasaklara karsi.
    O zaman, tüm tıp dünyasını bilgilendirelim de, boş boş konuşmasınlar.

    Bazı insanlar 60 yaşına gelseler bile oyuncak ayılarından ayrılamayabiliyorlar ama bu durum ayıcıkları bağımlılık yapma konusunda suçlu yapmaz; o insanların ruhsal problemleri olduğunu ortaya koyar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.