Şimdi Ara

AMD son 7 yılın en büyük kârına imza attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bir dönem hem işlemci hem de grafik kartı pazarında rakiplerine büyük alan bırakan AMD, başta Lisa Su olmak üzere Raja Khoduri ve Chris Hook gibi tecrübeli isimlerin gayretleriyle adeta küllerinden doğdu. Çizgisini başarılı bir şekilde devam ettiren AMD eski günlerine geri dönüyor.


     


    Yükseliş sürüyor


     


    Yayınlanan ikinci çeyrek raporlarına göre elde edilen gelir 1.76 milyar dolar civarında gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 53 civarında bir artış yaşandı. Faaliyet kârı ise 186 milyon dolar ile yıl bazında 8 kat artış gösterdi. 7 yıldan beri ilk kez bu derece yüksek kar elde edilmiş oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Google’dan güvenlik anahtarı Titan Security Key

    Gelirlerin artmasında kripto para madenciliğinin etkisi olsa da katkı kurumsal ve konsol pazarından da önemli katkılar geldi. Toplamda bu bölümlerin 670 milyon dolar gelir ve 70 milyon dolar faaliyet karı elde ettiği ifade ediliyor. Yıllık yükseliş yüzde 30 ortalamasında geziniyor. Radeon ve Ryzen serileri ise 1.09 milyar dolar gelir ve 116 milyon dolar faaliyet kârı getirdi.


     


    İçinde bulunduğumuz dönemde madencilik ekipmanlarının satışlarının ve ortalama fiyatlarının da düştüğü biliniyor. AMD bu düşüşten pek etkilenmeyecek. Kurumsal pazarın da etkisiyle mali tabloların düz bir çizgi izlemesi bekleniyor.


     







  • Amd nin piyasada aktif oyuncu olması son derece önemli. Son bir iki sene içerisinde rakibini resmen silkeledi ve hiç yapmayacağı şeyler yapmaya zorladı. rekabet her zaman iyidir. Hiçbir firma tekel olmamalı. Amd yi ister sevin ister sevmeyin. ama Amd nin rakebet ediyor olmasından ve para kazanmasından gocunan varsa tam bir embesildir.
    İlk Ryzen'ler bütün fiyat politikasını değiştirdi pazarın, masaüstünde halen "edge" intel'in elinde, haliyle hızlılar. Server pazarında çok büyük darbe alıyorlar, malum maliyet avantajı AMD'nin elinde, hem de muazzam şekilde. Masaüstünde de bütün dengeleri çok değiştirdi, en çok da intel alanları mutlu etmiştir.

    7nm ile ise, masaüstünü tam anlamıyla dağıtabilir, intel'in hiç espirisi kalmayabilir. Server pazarı nasıl olacağı belli, sözü geçen 64/128 çekirekli bir işlemci karşısında intel mevcut üretim teknolojisi ve hatta olgunlaşmamış bir 10nm ile yapabileceği hiçbir şey yok. Çok vahim bir durum.
    AMD ryzen işlemcileri çıkartarak çok iyi bir iş yaptı piyasa intele kalmamış oldu zaten intel işlemciler yanıyor millet delid yapmayı düşünüyor
    Bu yıl içinde Ryzenli bir üst düzey sistem dizeceğim intel'den bayağı bir soğudum meltdown açığı ve bu yanması yüzünden amd yi ayakta tutmak lazım
  • Devam Devam...

  • Amd nin piyasada aktif oyuncu olması son derece önemli. Son bir iki sene içerisinde rakibini resmen silkeledi ve hiç yapmayacağı şeyler yapmaya zorladı. rekabet her zaman iyidir. Hiçbir firma tekel olmamalı. Amd yi ister sevin ister sevmeyin. ama Amd nin rakebet ediyor olmasından ve para kazanmasından gocunan varsa tam bir embesildir.

  • Büyük süpriz oldu cidden,Ryzen'in hiç etki yapmayacağını düşünüyordum çünkü





    (İ-RO-Nİ-DİR)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madenciler kadar Ryzen ile yakalanan başarının büyük katkısı oldu , aynı başarıyı umarım GPU bölümünde de gösterirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAJU -- 27 Temmuz 2018; 13:49:13 >
  • Intel'e buradan kelimelerin kifayetsiz kalacağı duygularım var. İşlemci açıkları yüzünden laptop un performansı cacık oldu :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar hep miningin ekmeği.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd candır helal.yalnız laptoplar için mobil işlemcilere de ağrıık vermesi lazım.pc piyasası çöküşte artık.tüm laptoplar hala intel'le satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 27 Temmuz 2018; 13:56:45 >
  • amdnin iki hatası gpudaki cache performansı ve buldozerdeki çekirdek performansı

    gerisi güzel

  • Sanıyorum CPU demek istediniz. Ryzenlerdeki infinite fabric adı verilen CCX ler arasındaki bağlantı ilk seri Ryzen ları frenleyen kısım oldu. Gerçi yüksek frekanslı belleklerle o sorun da bir nebze azaltıldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu Ryzen laptoplar ne zaman gelecek?

  • 7 senedir elde edemedikleri kar'a 7nm ürünleri çıkarınca tekrar bakalım.
  • Amd’nin rekabeti pazar için gerekliydi zaten.Kazansınlar, hakediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.ceyrek karlarinda madencilerin katkisinin memnun edici ama genel karin cok da buyuk olmayan parcasini olusturdugunu bildirmislerdi.

    Raporlarinda compute ve graphic seklinde ele aldiklarindan, Lisa Su ablanin aciklamasi disinda bisey diyemiyoruz.

    2. Ceyrekte nitekim madencilik sönük geciyor.

    Madencilik tekrar hortlamadigi surece Amd'nin ne kadar gelir elde edecegini de aciklamis. Asagi yukari ayni kalmasi bekleniyor.

    Dikkatimi ceken ifadeler 2m ceyrek icin;

    The sequential increase was driven by higher revenue in the Enterprise, Embedded and Semi-Custom segment.



    Ve

    Computing and Graphics segment revenue was $1.09 billion, up 64 percent year-over-year and down 3 percent quarter-over-quarter.

    Madencilerin etkisi ne kadar kesin bir sekilde kestirmek zor ama Amd'nin buna bel bagladigini hic zannetmiyorum. Durum gayet iyi gorunuyor ve 7nm ile bakalim nasil olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining muhabbeti olmasa zararda olurdu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Sanıyorum CPU demek istediniz. Ryzenlerdeki infinite fabric adı verilen CCX ler arasındaki bağlantı ilk seri Ryzen ları frenleyen kısım oldu. Gerçi yüksek frekanslı belleklerle o sorun da bir nebze azaltıldı.

    Yanlışın var, CCX'ler işlemci dışında gibi davranıyor; belleğin iyi kötü çabuk çalışması bunun olmasına bağlı. Tersine, herkesin hatası Ryzen alırken L1 performansıyla SMT çekirdeklerine umut beslenmesiydi: L1, L2'den hızlı değil Ryzen'de, sadece tepki süresi daha az. Dolayısıyla ardışık gerçek-sanal çekirdeklerin performansı, takip eden gerçek çekirdeklerden yüksekte değil ama iki farklı iş arasında izlek geçişi yapabilmek için yeterince yüksek bir tepki değeri taşıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bellek derken RAM ı kastetmiştim hocam. Sanıyorum önbellek gibi düşündün sen. Samsung B-Die çipli ram modülleri ile 3200mhz gibi hızlarda işlemcinin performansında ciddi bir artış oluyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hisseleri bir kac ay once 9$di, bugun 18$in uzerinde. imkan olmadigi icin firsati kacirdik malesef.

  • Neden bilmiyorum ama AMD kâr ettiği zaman seviniyorum...

  • kumdaoyna kullanıcısına yanıt
    Yaw her yıl %5 performans artışını bile koklata koklata veren Intel, i3 leri bile 4 çekirdek yaptı.
    RyZen nelere kâdir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.