Şimdi Ara

Mcdonalds'ın kamyonları yemeklik yağlardan dönüştürülen biyodizel yakıtla çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    İnsanlığın en büyük ortak sorunlarından biri olan küresel ısınmanın önüne geçebilmek için pek çok önlem alınıyor. Bu kapsamda fosil yakıtlı araçların yakın gelecekte yasaklanmasına yönelik adımlar daha şimdiden atılmaya başlandı. Bu durum pek çok şirketi filolarında elektrikli araç kullanmaya sevk ederken, McDonald’s ise küresel ısınmaya karşı kendi mücadele yöntemini geliştiriyor.
     

    Küresel ısınmayla mücadele adına attığı yeşil adımlarla ilgili açıklama yapan McDonald’s, restoranlarında kullandığı tonlarca yemeklik yağı biyodizel yakıt olarak geri dönüştürmeye başladıklarını belirtti. Dönüştürülen biyodizelin şirkete ait soğutmalı kamyonlar için kullanılacağı açıklandı.

     

    Yılda 420 bin litre tasarruf edecek 

    Şirketin Hindistan’daki lisansörü Hardcastle Restaurants Pvt Ltd (HRPL) yöneticisi Vikram Ogale, geçtiğimiz yıl başlayan pilot programın şuan 85 restorana ulaştığını, yakın bir zamanda 275’e yükseltileceğini belirtti. Ogale’in iddiasına göre şirket her ay 35 tondan fazla kullanılmış yemeklik yağı biyodizele dönüştürüyor. Dönüştürülen biyodizeli soğutmalı kamyonlardan oluşan 25 filoda kullanan HRPL’nin yılda 420 bin litre ham petrolden tasarruf edeceği iddia ediliyor.

     
     

    Dizele göre yüzde 75 daha temiz 

    Ogale aynı zamanda yemeklik yağlardan dönüştürülen biyodizelin dizele göre yüzde 75 daha temiz olduğunu söylüyor. Bu da şirketin filosuna dahil olan araçları çevre dostu yaparak küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Yapılan açıklamaya göre kamyonlardaki soğutma ekipmanları bile artık biyodizelden güç alıyor.









  • Mcdonalds'ın yemeklerinde kullandığı yağlar ancak yakıt olur zaten. Burgerleri de astronot yemeği falan olabilir nasıl olsa dolapta falan 5 sene bir şey olmuyor. Çok çok zararlı. Hani bunu zamanında ara ara da olsa yemiş biri olarak söylüyorum. Yine canım çok çekerse 3-4 ayda bir yerim belki ama her gün yiyen çocuklar var. Onlara yazık.

  • Bu çok iyi bir haber ama tek sorun,fritözünde aynı yağlarla çalışması

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin yağlarada talip çıkabilirler sonunda anlayan biri çıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevrecilik ayagina mazotu beleşe getiriyoruz desenize şuna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akıllıca.

  • Igrenc! Gidin evinizde siradan birsey yiyin bundan kat kat iyidir..

  • Bu kaç senedir ülkemizde de yapılan bir şey. Arbys'ten tutun McDonald's'a kadar her yerin yağı toplanır dönüştürülür zaten. Teknoloji eski adamlar yeni uyguluyor sadece.

    Bu arada zararlı diyenler dışarıya çıkıp temiz havayı içlerine çeksinler. Doğal ve sağlıklı bir şey yok. Unutun artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Evde kullanılan yağlardan da yakıt üretilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _magnetar_

    Evde kullanılan yağlardan da yakıt üretilebilir.
    Biodizel den haberim var,McDonald's in yağının pisliğine dikkat çekmek istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Mcdonalds'ın yemeklerinde kullandığı yağlar ancak yakıt olur zaten. Burgerleri de astronot yemeği falan olabilir nasıl olsa dolapta falan 5 sene bir şey olmuyor. Çok çok zararlı. Hani bunu zamanında ara ara da olsa yemiş biri olarak söylüyorum. Yine canım çok çekerse 3-4 ayda bir yerim belki ama her gün yiyen çocuklar var. Onlara yazık.
    Benim canim bile cekmiyor. Sevmiyorum hamburger tarzi seyleri. Millet nasil buyuk bir istahla yiyor hayret ediyorum. Ete, sute, sebzeye bayilirim. Bunlarin kombinasyinlariyla yapilmis ev yemekleri cok cok daha lezzetli. Mecbur kalsam bile yemem bu ne idugu belirsiz seyleri. Hele cocugum olacak ona yedirecegim, asla.



    Zararsiz ne kaldi ki diyen arkadas, olecegim varsa olurum, hiz yapsam ne olacak ki diyen surucu ile ayni kafada ama farkinda degil. Az zarar var, cok zarar var. Neden az zarar varken cok zarara magruz kalalim? Neden vucudunuza uyumsuz yakit koyuyorsunuz ki? Motorunuz, yururunuz, her seyiniz bozulmaya basliyor ve yakit tuketiminiz artiyor. Sonra obezite sorunlari ortaya cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.