Şimdi Ara

Avrupa Komisyonu Philips ve Asus'a para cezası verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz hafta Google'a 4.3 milyar eruoluk para cezası veren Avrupa Komisyonu bugün 13.30'da farklı bir soruşturmayı karara bağlamak için toplandı. Geçtiğimiz yıl şubat ayında başlatılan soruşturmada ürünlerini Avrupa'da satışa sunan şirketlerin, online satış kanallarına fiyatları belli bir seviyede tutmaları için baskı yaptığı iddiası araştırılıyordu. Philips, Asus, Pioneer ve Denon&Marantz şirketlerinin incelendiği soruşturma her bir şirkete para cezası verilerek sonlandırıldı.


     

    Fiyatları yükselttiler  

    Avrupa Komisyonu'nun diğer kararlarının aksine bugünkü kararda adı geçen şirketlerin birbirlerine herhangi bir müdahalesi söz konusu değil ancak dört şirketin hepsi aynı yasa dışı faaliyeti yürüttüğü için şirketlere verilen cezalar ortak karar metninde yer aldı. Avrupa Komisyonu'nun raporuna göre şirketler; Avrupa'da satış yapan online satış kanallarına, fiyatların yüksek tutulması için baskı uyguladı. Bu durumun sonucu olarak Avrupa'daki vatandaşların internetten alışveriş yaparken sınırlandırıldığını tespit eden komisyon dört şirkete toplamda 111 milyon euro ceza verdi.


     

    Karar uyarınca Philips 29,8 milyon euro, Asus 63.5 milyon euro, Pioneer 10.2 milyon euro ve Denon&Marantz 7,7 milyon euro ceza ödeyecek. 








  • Ben Cimer'e fiyatlardaki abartılı zamlarla ilgili mail attım bana verilen cevap kira,masraflar vs sebebiyle artırma yapılabilir denildi. 1100TL nasıl zam yapılabilir ki? Cimer bu kadar ilgisiz midir? Hemen başından savuşturma derdinde.

  • Avrupa Komisyonuna para lazımmış da...

  • Avrupa komisyonu bu aralar cezalara çokça(yakınlarda googleada 5 milyar $ verdiler) başvurur oldu,paraları mı azaldı nedir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemen bizimde kesmemiz lazım.

  • Bizde müşteri olarak bir yere şikayet etmeye kalksan, serbest piyasa cevabını alırsın. Ancak bir firma olacaksın falan da işi mahkemelere götüreceksin. Adamlar serbest piyasa ayağında çekiyorlar yüksek fiyatı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtiMX4

    Ben Cimer'e fiyatlardaki abartılı zamlarla ilgili mail attım bana verilen cevap kira,masraflar vs sebebiyle artırma yapılabilir denildi. 1100TL nasıl zam yapılabilir ki? Cimer bu kadar ilgisiz midir? Hemen başından savuşturma derdinde.

    Bizde satan hizmet veren haklı,
    Kullanıcı-musteri hep 2. Planda ve haksizdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilgan1

    Avrupa komisyonu bu aralar cezalara çokça(yakınlarda googleada 5 milyar $ verdiler) başvurur oldu,paraları mı azaldı nedir
    her yıl bütçe fazlası açıklıyor AB ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.