Şimdi Ara

Samsung yeni reklam filmlerinde yine Apple'ı hedef aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Geçtiğimiz günlerde iPhone X'un düşük LTE indirme hızı gerekçesiyle Apple'ı aşağılayıcı bir reklam filmi yayınlayan Samsung; bu sefer de iPhone'ların kutusundan hızlı şarj aleti çıkmaması, 3.5 mm kulaklık girişinin olmayışı ve kamera performansından dolayı Apple'ı hedef aldı. Üstelik bu sefer üç farklı reklam filmi çekildi. 
     
    "Ingenius" reklam kampanyası dahilinde üç yeni reklam filmi yayınlayan Samsung, Ingenius: Dongle isimli reklamında yeni iPhone'ların 3.5 mm kulaklık girişine sahip olmamasını eleştirirken, Ingenius: Fast Charger isimli reklam filminde ise iPhone'ların kutusundaki büyük bir eksikliğe atıfta bulunuyor. Tahmin edebileceğiniz üzere eleştirinin odağı kutu içerisinden hızlı şarj adaptörünün çıkmıyor olması.
     
    Yayınlanan bir diğer reklamda ise Galaxy S9’un iPhone X’dan daha yüksek DxOMark puanı aldığına değiniliyor. İşte Samsung tarafından yayınlanan o reklam filmleri:
     
     







  • Güncelleme geliyor diye zibilyon para verip rakiplerinin gerisinden gelen inovasyon özürlüsü telefonu mu alalım? Verdikleri güncelleme de bişeyler kazandırsa keşke, tek kazandırdığı ''pilinizin ömrünü düşündük'' çatısı altında YAVAŞLATMA. Android 8 ile çıkan cihazım belki Android 10'u alamayacak ama hiç değilse beni sıkıntıya sokmayacak.
    Samsung Galaxy S9 Exynos 9999 işlemcisi 99 artı 9 çekirdekli işlemcisi 9.9 Ghz hızına sahipken, iPhone X A11 Bionic Fusion SuperUltra 2 çekirdeği ile Samsung Galaxy S9'a nazaran uygulamaları 0.1 sn daha erken açıyor. Bu müthiş inavasyon karşısında değil 8 bin 88 bin lira bile veririm diyor arkadaş.

    Bak Alperenciğim anlatacaklarımı iyi oku. Senin sahip olduğun telefonların satışını, tamirini vs. ben yapıyorum. Eline geçen 3-5 adet iPhone ile iPhone kral, geri kalan markalar ''ÇÖP'' olmuyor. A harfinden Z harfine kadar tüm marka model cihazları kullandım, gördüm. Şunu net diyebiliyorum sene 2018 itibari ile iPhone alan insanın beyni yoktur nokta. Zengin olsan dahi almamalısın çünkü o paralara seni daha mutlu edecek dünya kadar telefon var.

    Telefon rehberini SIM karta taşıyamayan, Bluetooth'u ile dosya aktaramayan, dosya yöneticisi olmayan, 256 GB'lık alanı sadece fotoğraf ve video ile doldurabileceğin flash bellek gibi kullanamayacağın, sene 2018 olmasına rağmen bilgisayarındaki fotoğrafı müziği direkt değil iTunes üzerinden atabildiğin, 1'den 10'a kadar tüm modellerinde batarya şarj sıkıntısı olan, özelleştirmeye kapalı, kulaklık soketini kaldıran, telefona hızlı şarj özelliği koyup hızlı şarjı ayrıyetten satan, senelerce eski teknolojileri yeniymiş gibi gösterip parçalarını sağdan soldan alıp toplayan, ''LED'' ekran ile bile yeni tanışmış telefona ben sırf uygulamayı diğer modellerden 0.1 sn erken açıyor diye 8 bin küsür lira veremeyeceğim.


    Kullanıcı deneyimine hiç girmeyeceğim yamulan iPhone 6'dan, ekran köşeleri sararan iPhone 5'ten, 3 4 ayda batarya değiştiğim iPhone 6S'ten, batarya ömrü çatısı altında yavaşlatılan cihazlardan, iCloud'unu unutup telefonu kullanmak için dünya eziyet çektiğin serviste sıra için sabahın köründe Zorlu Center'a kuyruğa girmelerden (faturası yoksa cihaz çöp zaten) vs hiç bahsetmiyorum.


    Ama yazıyı bitirmeden önce kamerasının çok iyi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim ama yinede alınmaz o paralara ne DSLR makineler var. Hadi sana grafiklerinle mutluluklar.
    Cidden boş ve gereksiz eleştiri, herkes sizin gibi beklentilerle almıyor telefonu bunu göz ardı edemezsiniz. Bluetoothla mp3 atmak isteyen için elbette mantıksız iOS bir cihaz almak, gereksiz de zaten. Rehberi sim karta taşımak desen, zaten iCloud'a senkronize oluyor, ha bırakıyorum iPhone'u Androide geçiyorum dersen doğru, bunun için de bilimum Google'ın sağladığı şeyler var. Olmazsa olmaz bir ihtiyaç değil, olsa iyi olur tabii. Donanımsal öncülüğü de Apple yapıyor hakkını vermek lazım, bugün parmak okuyucu çok yaygın olması önemini unutmamıza sebep oldu belki ama cidden büyük kolaylık + hırsızlığa karşı olan etkisi de cabası, zaten parmak iziyle kilit açıldığı için kolay olsun diye konan 1234 tarzı şifreler azaldı. iPhone X ile beraber ilk defa yüz tanımayla açılan bir telefon gördük, Android'deki vga ön kamerayla olan, fotoğrafla açılan yüz tanımayı saymazsak. Bence yüz tanıma, parmak izi tanıma kadar kullanışlı değil kullanıcı açısından ama daha az fiziksel tuş daha az sorun da demek, bu açıdan önemli bir çözüm fiziksel tuştan tamamiyle kurtulmak amacı uğrunda.

    Asıl parladığı noktaysa iPhone'un diğer Apple cihazlarla olan senkronizasyonu. Bir konu hakkında araştırma yapıyorsunuz diyelim ve evden acilen çıkmanız gerekti. Yoldayken telefonunuzla Mac'inizde ya da iPad'inizde yarım kaldığınız noktadan direkt devam edebiliyorsunuz. Telefonda aldığınız not tak diye bilgisayarınızda, ek bir uygulamaya gerek duymadan. Bilgisayarda bir gelen bir mailin içindeki tarihten 2 tıkla takvime yolluyorsunuz, vakti geldiğinde telefonunuz size hatırlatıyor.

    Bunları kenara bırakıp eleştirmek gerekirse bu da Apple'ın cihazları tam potansiyeline ulaştırmamasıdır. Bunu da çektiği kırmızı çizgilerle yapıyor. iPad veya iPhone'dan bir bilgisayar bekleme diyor. Çünkü bunun için Macbook var, örneğin iPad Pro Macbook Air'den donanımsal bakımından çok daha üstün olmasına rağmen Macbook Air'in yapabildiklerini yapamaz. Aynı şekilde en güçlü Macbook Pro da düz iPad'in yapabildiklerini yapamaz, stylusla çizim ve not alma gibi. Bu bir şirket politikası. Dosya sistemine düzgün erişememenin sebebi de aslında burada yatıyor.

    iPhone'lar cidden kaliteli telefonlar ve tam anlamıyla kullanmak için ekosistemin içine girmeniz gerekiyor. Tek olarak alınacaksa ben son model telefonları tavsiye etmiyorum, 6s olsun s7 olsun bu tarz eski ana modeller zaten telefondan beklenen her şeyi fazlasıyla görüyor. Macera aranıyorsa garip markalı Android telefonlar da tercih edilebilir. Telefon dünyasında gereksiz bir model yarışı var, asıl olması gereken ekran kartları gibi uzun aralıklarla çıkmaları.

    Apple'ın felsefesi kullanıcı için sıkıntısız "convenient" cihazlar yapmaya çalışması. Çıktığı zaman 5s almıştım, bir kere bile fabrika ayarlarına döndürmedim. Şuana kadar pil ömrü dışında rahatsızlığım olmadı, pilin ömrünün azalması da bu işin fıtratında var, doğal.
    Uzun bir mesaj yazmıştım çok daha detaylı forum kaydetmedi ve silindi o yüzden kısaca yazıyorum. Öncelikle bu sim olayı eminim ki kullanıcının umurunda değil. Kaç defa rehber taşıyor normal bir kullanıcı, dediğiniz kadar zor olsa ne fark eder, buradan kullanım kolaylığını eleştirmek ne kadar mantıklı? Kaldı ki iCloud üzerinden zaten direkt bilgisayara da aktarabiliyorsunuz kendinize de işkence etmeyin. iCloud hesabına erişiminiz yoksa da suçu Apple'a atmayın. Ayrıca sim karta aktarmak çok sağlıklı olmadığı için zaten bu tarz kısıtlamalar var. Eskisi gibi bir kişiye bir numara kayıt etmiyor insanlar. Bir kişinin kartvizitinde mail adresi var ev, cep, iş telefonu vs var. Biz Türkiye'yi düşünüyoruz belki sadece, bizim ihtiyaçlarımı düşünüyoruz. Bu tarz değişiklikler bizde genelde karşılık bulmadığı için de işimize gelmiyor. iPhone X de alsa çoğu kişi halen numara kişi olarak kaydediyor olabilir. Ama ne bu cihazları biz üretiyoruz ki bizim sözümüz geçsin ne de bu dünyada kabul görmüyor. Teknolojiyi anlamayan insanlar teknolojiyi anlayanları takip etmek zorunda çünkü teknolojiyi teknolojinin kendisini anlayanlar üretiyor. Ayrıca küçük gördüğünüz iPhone'da alınan notun Mac'te gözükmesi asıl kolaylık, her gün lazım olan bir şey çünkü rehber taşımanın aksine.

    Apple inovatif ve aynı zamanda cebini fazlasıyla düşünen bir şirket. Flash desteği yoktu, bugün flash yok oldu, sektör HTML5 e geçti. Apple böyle bir karar almasa belki flashin ölümü 10 yıl daha geç olacaktı, 10 yıl daha siteler flashin verimsiz yapısıyla telefonların şarjlarını sömürecekti. Ama 5 yıl önce yazışsak bana flash yok vs diyecektiniz, kaldı ki başka tarayıcı kullanmak gibi basit çözümleri olmasına rağmen. Bugün kulaklık jacki yok deniyor, 3-5 yıla göreceğiz kablosuz kulaklık kalacak mı piyasada. Bu da gerçekten iyi olur, ne kadar kulaklığım bozulduysa kablosu yüzünden bozuldu. Yamuluyor deyip bel altı çalışmanızın amacını da çözemedim, rakip firmanın telefonunu bir aralar uçağa bile almıyorlardı, bu tarz sorunlar her firmanın başına gelebiliyor önemli olan kullanım sonrası destek. Su geçirmeyen cihaz yaptık deyip su geçirdiğinde garanti dışı bırakıp mağdur bırakmıyor insanları.

    Apple'ın eleştirilecek noktası yaptığı inovasyonlar değil, yoksa teknoloji ilerlemez. Samsung'un SPen'i de Apple'ı yıllar sonra stylus çıkarmak zorunda bıraktı mesela. Fakat Apple'ın eleştirilecek yanı bu gelişmeleri finansal olarak sömürmesidir. Kulaklık jackini kaldırmasını değil ama kutudan AirPods çıkmamasını eleştirmek gerek ya da iPad'le beraber kalemin de gelmemesini. Ben önceki yazımda da oldukça tarafsız bir görüş belirtmeme rağmen yazımı kişisel aldınız, bana da mutluluklar dilemişsiniz, teşekkür ederim. Amacım insanları doğru yöne, ihtiyaçlarına odaklamak. Önemli olan perspektif meselesi. Alo deyip whatsapp, instagram vs. kullanacak zaten bu paraları ne iPhone'a ne de diğer pahalı cihazlara döksün. Ama bilinçli kullanıcının da aklı yersiz eleştirilerle çelinmesin.
  • Lâkin piyasanın kârlılığını Apple süpürüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önce güncelleme vermeyi öğrensin sonra eleştirsin

  • Ne biliyim bir eksik yanını arayan ya da dalga geçen taraf genelde kıskanan taraf oluyor gibi geliyor artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung önce şu merdiven altı teknik servis işini ve yazılım güncelleme işini çöz, ondan sonra apple ile dalga geç. Bir sorun için müşteri hizmetlerini bile arayınca, bilgisizlikten yerin dibine giriyorlar.

  • Bozulan şarz aleti için (s9+)telefonu da yollamamı isteyen bir samsung teknik servisi varken bir daha samsung almam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lzerk -- 21 Temmuz 2018; 20:51:23 >
  • Samsung bir cok konuda önde ancak cok önemli iki kriter var ki birisi teknik servis bir digeri guncellme bunlari cozerse ciddi anlamda öne geçer

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke apple ciddiye alsada samsungu şu eksiklikleri giderse yakında şarj kablosuna ayrı dc kablosuna ayrı kulaklığa ayrı para verecez hayır 200 dolarlık apple tvde bile hdmi kablosu çıkmıyor sözde premium aygıtlar üretiyor eşek gibi kutu yapmak kolay mesele içini doldurmak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung yeni reklam filmlerinde yine Apple'ı hedef aldı
  • Apple alırsın bir yıl sonra kâr ile satarsın, samsung alırsın bir sene sonra aldığın fiyatın yarısına satarsın. Hatta bir yıl sonra samsung’a güncelleme gelmez amiral gemisine biner gidersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanreall T kullanıcısına yanıt


    10 yıldır bıkmadınız şu görseli kullanmaktan. bu kafaya verilecek cevap da "boynuz kulağı geçti" olur zaten ancak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirchade -- 22 Temmuz 2018; 14:43:12 >
  • Ike kullanıcısına yanıt
    Güncelleme geliyor diye zibilyon para verip rakiplerinin gerisinden gelen inovasyon özürlüsü telefonu mu alalım? Verdikleri güncelleme de bişeyler kazandırsa keşke, tek kazandırdığı ''pilinizin ömrünü düşündük'' çatısı altında YAVAŞLATMA. Android 8 ile çıkan cihazım belki Android 10'u alamayacak ama hiç değilse beni sıkıntıya sokmayacak.
  • Kaç yıllık 5s bile hala güncelleme alıyor. Bu Samsung reklama para vereceğine biraz da teknik destek ve güncellemeye yatırım yapsa ya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung diyorsa haklıdır. Sağdan soldan parça alıp toplama telefon üretmiyorlar. Exynos da performans sıçraması da var. Arge yatırımlarına devam.

  • Güncelleme gelmezse telefonu kullanamayacakmışsınız gibi konuşuyorsunuz. Hızlı şarj aleti cebinizden para eksiltir yavaş lte hızı kullanımızı etkiler. Bunları bile savunuyorsunuz çok şaşırıyorum. Note5 kullanıyorum bu saatten sonra güncelleme vermese de telefonum tam performansta çalışıyor apple gibi giderayak yavaşlatan güncelleme vermiyor.
  • Elestirmesine gerek yok apple zaten bitti..



    Bu arada samsung zaten bitikti..

  • Samsung önce adam gibi servis hizmeti versin Türkiye'de... Şarj problemi oldu yolladım telefonun ön yüzeyi kırılmış ekran ayrık geri geldi. Tekrar yollamamı istediler yolladım çift taraflı bantla yapıştırıp yollamışlar o da ayrıldı ve bu telefon Samsung Türkiye garantili..

  • Uzun zaman samsung hayraniydim ne aldiysam illaki bir arizasi cikti telefon note5 hoparlor bozuldu 1 ay garantide degismesini bekledim kafaustu kulaklik aldim plastik catladi kafamda kullanici hatasi kulakici aldim bozuldu 1 ay serviste bekledi degisim geldi 4k monitor aldim6 ayda bozuk piksel cikti garantiye dahil degil daha cogu var yazmiyorum beyaz esya dahil. 3 samsung android eskittim yeni android cikar biz sansliysak 1 sene sonra aliriz ne guzel is, Bir daha samsungmu asla.....

  • Bence ses için de çekmeliler. 5 gün önce S9 aldığımdan beri Bluetooth hoparlörümü yanımda taşımıyorum. Gerek kalmadı. Hayvanlar gibi ses çıkarıyor ve kaliteli.
    Sonuçta AKG...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.