Şimdi Ara

ABD hükümeti internetten 3D silah tasarımı indirme yasağını kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    ABD Dışişleri Bakanlığı ile silah üreticileri arasındaki anlaşmazlık dört yıldan beri sürüyordu. İlk basılabilir ateşli silah 2013 yılında tasarlanmış ve üretilmişti. Silah üretim dosyalarıysa internet üzerinden 100 binden fazla kez indirilmişti. Tabii hükümet kısa bir süre sonra bu CAD (bilgisayar destekli tasarım) dosyalarının kaldırılmasına hükmetti. Çünkü bu, silah kaçakçılığını önlemeye yönelik uluslararası anlaşmaya aykırıydı hükümete göre.
     
     
    3D silahların çizim modellerini çoğaltma ve dağıtma konusundaki hukuk savaşı yıllardır sürüyordu. Silah üreticisi Cody Wilson konuyla ilgili mahkemeye çok sayıda açıklama yapmıştı. Yaşanan son gelişmeler, ilgili güvenlik tedbirlerinin alınması kaydıyla 3 boyutlu basılabilir silah çizimlerinin ticaretine onay verileceğini gösteriyor. Tabii bazı şartlar var. 3D tasarımlarla ilgili tüm veriler hükümetin erişimine açık olacak. Böylece Wilson, 3D basılabilen silahların çizimlerini satabilecek. Tüm satış ve dağıtım bilgileri hükümet kaynaklarına bildirilecek.
     
    1 Ağustos'tan itibaren 3D silah tasarım dosyaları internet alemine geri dönecek. Yani indirilebilen silahlar devri başlamış olacak. Onay kararı silah üreticilerini mutlu etse de güvenlik konusunda ciddi sıkıntılara yol açabilir. Silah tasarımlarının kötü niyetli kişilere, terör örgütlerine veya kaçakçılara ulaşması, kayıt dışı silahların sayısını ciddi oranda arttırabilir. Üstelik silah basımında kullanılan malzemelerin fiyatı ucuzladıkça ve kullanılan yazılımlar geliştikçe 3D silah basma işi de bir o kadar kolaylaşacak.
     







  • Yasadışı dosya aktarımını nasıl durduruyorlar peki? Dosyalar torrent sitelerine düşme ihtimali yok mu?

  • Maymun Doktoru kullanıcısına yanıt
    Kimin umurundaki? Yeter ki silah satışından para kazanılsın, güvenliği düşünen mi var? Ayrıca, niye düşünsünler ki, ne kadar çok düşman olursa o kadar para ve işgal olur.
  • abd de isteyen herkes silah alamıyor mu zaten?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maymun Doktoru

    Yasadışı dosya aktarımını nasıl durduruyorlar peki? Dosyalar torrent sitelerine düşme ihtimali yok mu?
    Düşse ne olur ki isteyen adam zaten dükkandan en baba silahları alabiliyor böyle ufak işlerle devlet uğraşmak bile istemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.