Şimdi Ara

Hoverboardlar geleceğin tekerlekli sandalyeleri mi olacaklar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Tekerlekli sandalyenin, ilk olarak 1933'de Çinli mühendisler tarafından icat edildiği düşünülüyor. Yani ülkemizde 300.000 kişiyi aşkın insanın gündelik hayatına devam edebilmek için kullanıyor olduğu bu cihazın yaklaşık 85 yıllık bir mazisi var. Fakat tekerlekli sandalye üreticileri ne yazık ki 85 yıldır gelişiyor olmakta olan teknolojiye ayak uyduramıyor ve kullanıcılarının hareket kabiliyetlerini arttırmaya yönelik kayda değer inovasyonlar ortaya koymuyorlar.
     
    Toyota Mobility Foundation (TMF) tarafından yapılan uluslararası bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık'taki tekerlekli sandalye kullanıcılarının %54'ü kullandıkları bu cihazın bir getirisi olarak çalışma hayatlarına devam edemediklerini ve toplumun tam anlamıyla bir parçası olamadıklarını ifade ediyorlar. Ayrıca bu kitlenin yaklaşık %28’i de tekerlekli sandalye kullanıcısı olarak geçirilen vaktin "boşa harcanmış" olduğunu belirtiyor
     
    Toyota Mobility Foundation(TMF), 2017 yılında bu problemi daha büyük kitlelere duyurabilmek ve ortopedik engelli bireyleri toplumsal hayata kazandırabilmek adına 4 milyon dolarlık bir bütçeyle 2020 yılına kadar sürecek dünya çapında bir yarışma başlattı. Adı Unlimited Challenge olan bu yarışmanın finalistleri gelecek ay açıklanacak ve 2020’deki finalde belirlenen birinci 1 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak.
     
     
    Yarışan projeler arasında ortopedik engelli bireyler için tasarlanmış hoverboard, vücuda destek sağlayan hareketli dış iskelet gibi pek çok inovatif tasarım yer alıyor.
     
     







  • bu projeyi toyota değil de honda yapsaydı ve asimonun bacaklarını insanların rahat giyebileceği bir pantolon haline getirtmek için proje detaylarını geliştiricilerle paylaşsaydı daha anlamlı olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 20 Temmuz 2018; 19:13:4 >
  • Gelecekte tekerlekli sandalyeye mahkum bırakacak hastalık ve sakatlıklar mi kalacak ki hoverboard kullanılsın ? Sinir nöronlarına rejenere özelliği kazandırıldığı gün felç devri bitti . Motor nöronları için de geçerli tabi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibi düşünememişler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    Gelecekte tekerlekli sandalyeye mahkum bırakacak hastalık ve sakatlıklar mi kalacak ki hoverboard kullanılsın ? Sinir nöronlarına rejenere özelliği kazandırıldığı gün felç devri bitti . Motor nöronları için de geçerli tabi .
    Noronlara rejenere ozelligi kazandirilamaz inanma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an bile kazandırılıyor yavaş yavaş .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    Şu an bile kazandırılıyor yavaş yavaş .
    Kazandirilamiyor

    Kazandirildigini soyleyen dunyada 1 tane bile bir bilimsel makale yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.