Şimdi Ara

AMD Zen 2 ile %10-15 IPC artışı sunabilir | 16 çekirdek iddiaları yeniden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
    ABD’li yarı iletken devi AMD Zen mimarisi ile işlemci dünyasında adeta devir kapattı devir açtı. Firmanın Zen+ mimarili çözümleri ile hakimiyetini arttırdığı son günlerde Önümüzdeki neslin detayları donanım severleri heyecanlandırmaya başladı bile.

    %10-15 IPC artışı gelebilir

     
    Zen 2 mimarisi ile birlikte 7 nm sürecine geçecek olan AMD sızıntılara göre yeni mimaride %10-15 arası IPC artışı sunabilir. Bu rakam Zen’den Zen+’a geçişteki %3 ile kıyaslandığında bir hayli yüksek. Ek olarak artan enerji verimliliği ve mimarisel iyileştirmeler sayesinde frekans artışına da gidileceği düşünüldüğünde elde edilecek performans artışı bir hayli heyecan verici olacağa benziyor.
     

    Çekirdek sayısı artar mı?

     
    Gelelim çekirdek sayısı artışı iddialarına. Teknoloji dünyasında bir kaç ay önce ortaya çıkan AMD’nin 16 çekirdekli yongaları masaüstü sınıfına getireceği haberlerini hepimiz hatırlıyoruz. O zaman için bu kadar kısa bir süre aralığında 8’den 16’a geçiş biraz mantıksız gelmişti.
     
     
     
    Buna karşın MSI’in geçtiğimiz günlerde B450 yongasetli anakartları için yayınladığı kısa videoda yer alan ‘’ 8 çekirdek ve fazlası ibaresi’’ bu tartışmaların yeniden alevlenmesine yetti. Diğer taraftan bazı sızıntılar da bunu doğrular nitelikte. Yine de bu denli bir beklentiye girmemekte fayda var bunu belirtelim. İlerleyen günlerde gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.







  • Bu saatten sonra intel dusunsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1700 2700 serisi bile fazla fazla çekirdek veriyor bence.bunun yerine IPC işini %10'dan fazla yapsalar tehlikeli olur çünkü oyunlar nereye kadar çekirdek kullanıyor?16+16'nın hangi oyundaki esprisi nedir ama ver odunu(IPC) 8+8 bile olsa zaten duman eder ki dediğim gibi şimdiki 8+8'ler işe yaramazdı iyi olacak yenisinin çıkması diyen pek yoktur.
  • Dostum IPC tam olarak nedir? Cache ile alakası var mı?
  • Scene kullanıcısına yanıt
    IPC tek çekirdek gücü olarak da bilinir.tek çekirdek gücü isteyen oyunlar vardı düne kadar artık o kadar yok ama tek çekirdeği güçlüyse HT yani artı 8 sanal çekirdeği de daha iyi çalıştırır.tek çekirdek gücü cpu-z'de 200 küsür diyelim fx'e sanal çekirdek mi koysan iyi olur 8+8 yoksa 478 tek çekirdek olan ryzene mi?yani tek çekirdek hem tek çekirdek gücü hem de sanal çekirdekler için iyi bir şey.

    https://valid.x86.fr/ze1b76?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    sağda resmin altında Single-Thread yazıyor.

    bu tip sonuçlara buradan bakabilirsin.

    https://forum.donanimhaber.com/cpu-z-benchmark-guncel--109123609-86




  • Oyun motorlari mecburen cogul cekirdege yonelecekler. Eski oyun motorlari son demlerini yasiyor. Ipc artisi ile oyunlarin kapasitesini %5 arttirabilirsiniz. Cogul cekirdek ile sizde biliyorsunuzki paralel olarak islem hacmi arttirilabilir. Bir anda %100 luk bir islem hacmi artisi saglanabilir. Oyun yapimcilari bunun uzerine yogunlasacaktir. Oyun dunyasinda hicbir donanim gucu bosta kalmaz. Rekabet dunyasi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu anki kur ile işletmeler haricinde pekte heyecan yaratmıyor desem yeridir.

  • yaw şu işlemci mimarisini ya yaprak şeklinde yada buz kristali şeklinde yapsalar zaten manyak ötesi performans alırlar ama işte doğadan esinlendik ama ille kapital maliyet yönleriyle [kare kutu alanlara sıkıştık kaldık yani]

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    IPC tek çekirdek gücü olarak da bilinir.tek çekirdek gücü isteyen oyunlar vardı düne kadar artık o kadar yok ama tek çekirdeği güçlüyse HT yani artı 8 sanal çekirdeği de daha iyi çalıştırır.tek çekirdek gücü cpu-z'de 200 küsür diyelim fx'e sanal çekirdek mi koysan iyi olur 8+8 yoksa 478 tek çekirdek olan ryzene mi?yani tek çekirdek hem tek çekirdek gücü hem de sanal çekirdekler için iyi bir şey.

    https://valid.x86.fr/ze1b76?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    sağda resmin altında Single-Thread yazıyor.

    bu tip sonuçlara buradan bakabilirsin.

    https://forum.donanimhaber.com/cpu-z-benchmark-guncel--109123609-86
    Yardımın için teşekkür ederim ve sana katılıyorum.

    Amd, intelin az sayıda fakat tek çekirdek performansı yüksek olan işlemcilerini piyasadan kaldırdı. Piyasayı değiştirdi. Fakat bana göre de çekirdek sayıları şu an oldukça makul ve çekirdek sayısını daha fazla arttırmak yerine, en azından düz ryzen serilerinde tek çekirdek performansını kayda değer miktarda arttırsa daha iyi olur.

    Sonuçta gündelik ihtiyaç olarak 8 çekirdekli ve tek çekirdek performansı yüksek bir işlemciyi tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 20 Temmuz 2018; 12:23:18 >




  • Scene kullanıcısına yanıt
    8 çekirdek gerçekten yeterli şöyle okkalı tek çekirdek gücü olursa yürürsünüz yani.bu bağlamda ryzen 3 mü diyelim x8 ve sanal olarak gelirse şimdiki 2700ler gibi bence hiçbir sorun olmaz.ya bize 16 demişlerdi bu 8 geldi yok yeter 8 fiziki.ha 16 da gelsin isteyen de onu alır.IPC'yi de arttıracağız diyorlar fiyatını da abartmazlarsa iş gören tutulan işlemciler olur x8 olanlar.16 gelirse de ucuz olmayacaktır diye düşünüyorum.
  • Şuan ve önümüzde ki 3 yıl boyunca 6/12 işlemciler oyun sektörü için fazla fazla yeterli. Yanlış bilmiyorsam piyasanın en fazla cpu sömüren oyunu BF1 multi bu bile Ryzen 1600 ün %45-50 kadarını anca kullanıyor daha üstünü hiç görmedim. Çıkacak olan BF V de hadi %65-70 ini kullansın ki kullanamaz da hadi kullandı ee kaç yıldan kaç yıla yeni BF çıkıyor? BF dışında ne çıkıyor da deli gibi cpu sömürüyor? 6/12 işlemciler 3-4 yıl hatta belki daha bile fazla tık demeden götürür. Oyunlar için 8/16 aşırı uçuk ve gereksiz şu saatten önümüzde ki 2 nesil boyunca Ryzen 5-7 ailesinin çekirdek sayısını koruyup tek çekirdek performansını arttırması lazım anca Zen 3 yada Zen 3+ da çekirdek artışına gidilebilir aksi halde tek çekirdek vasatı ama 10/20, 12/24 işlemciler görebiliriz.

    Ryzen 1600 kullanıcısı olarak artık Zen 2 ile de tek çekirdek olayını çözemezlerse paraya kıyıp 8700K yada ne varsa artık o zaman 9700K alıp 4-5 yıl arkama bakmıcam.




  • Bu konu icindeki 3. Mesajim. Okuyorum okuyorum yazilanlari anlayamiyorum. Gundelik hayat dediginiz sey nedir? Bizi bu dusuk donanim standartlarina ve yazilim standartlarina mahkum eden kimdir? Intel... Neden daha fazla donanim gelmesin ki? Neden neden neden. Ipc artisiyla artik bir yere varilmaz. Intel bu rezalet ile sizi 10 yil boyunca kazikladi. Amd ise bu kaziga karsi durup ana akim islemcilere 300 dolar sevisyesin belkide 16/32 islemci getirecek. Bu saatten sonra bu islemcilere oyun yapilmiyorsa bu oyun yapimcilarinin ve yatirimcilarin ayibidir. Yuksek donanimdan zarar gelmez. Elbet birisi birgun kullanir. Birisi yapar digerleri bakar rekabet ondan sonra dogar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Echo Sabre E kullanıcısına yanıt
    AMD 2. nesil ile tek çekirdek olaynı zaten çözdü sayılır. 2700x ile 8700k arasında spesifik 1-2 oyun harici 1-2 fps fark var.
  • 8 çekirdeği tam anlamıyla kullanabilecek şekilde yazılım ve oyun yaparlarsa amd'nin öncülüğü yüzünden intel iş yapamaz hale gelir. Piyasa, kendi fikrimce yönetiliyor.

  • AMD zirvalamak yerine güçlü 4-6 çekirdekli işlemci çıkarmalı. İntel G4560 la ryzen 1200'ü tokatliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Bu konu icindeki 3. Mesajim. Okuyorum okuyorum yazilanlari anlayamiyorum. Gundelik hayat dediginiz sey nedir? Bizi bu dusuk donanim standartlarina ve yazilim standartlarina mahkum eden kimdir? Intel... Neden daha fazla donanim gelmesin ki? Neden neden neden. Ipc artisiyla artik bir yere varilmaz. Intel bu rezalet ile sizi 10 yil boyunca kazikladi. Amd ise bu kaziga karsi durup ana akim islemcilere 300 dolar sevisyesin belkide 16/32 islemci getirecek. Bu saatten sonra bu islemcilere oyun yapilmiyorsa bu oyun yapimcilarinin ve yatirimcilarin ayibidir. Yuksek donanimdan zarar gelmez. Elbet birisi birgun kullanir. Birisi yapar digerleri bakar rekabet ondan sonra dogar.
    Değerli Dostum

    Neden daha fazla donanım gelsin ki?

    Neden ihtiyacım olmayan donanımı alayım ki?

    Amd 300 dolar seviyesine 16 çekirdekli işlemci getiriyorsa, 200 dolar seviyesine 8 çekirdekli güçlü çekirdekleri olan işlemci getirsin.

    Intel seni kazıklamış olabilir ama beni kazıklamadı. Lütfen bu üsluplardan vazgeç. Dünyada tek düşünebilen varlık, geniş açıyla bakabilen tek varlık sen değilsin Değerli Dostum. Tek çekirdek performansı artsın diyeni intelci zannediyorsun.

    İntel 10 yıl boyunca sizi kazıkladı

    Bu ne kadar saçma bir cümle. Bir kere daha okusana. Keşke aydınlatsaydın bizi Bir sen görüyorsun gerçekleri. Senden ricam lütfen bu üslubunu değiştir. Bu üslup benmerkezci ve dar bakış açısına sahip bir üslup. Kendini akıllı, insanları vizyonsuz ve aptal zannetmek, insanın yanlış bir benlik algısına sahip olduğunu gösterir.

    Sana basitçe anlatmaya çalışayım. Bana göre tek çekirdek performansına takılmak ne kadar hatalıysa, çekirdek sayısına takılmak da bir o kadar hatalı.

    İhtiyacım olan güçlü çekirdekleri olan 8 çekirdekli işlemci. Benim ihtiyacımı sen belirleyemezsin. Yapmadığım bir işi neden ihtiyaç görüp satın alayım?

    Ayrıca 32 çekirdeğin yüksek bir donanım olduğuna nasıl karar verdin?

    Bu ülkede 3g altyapısı gelmeden 6-7 yıl boyunca 3g'li telefonlar satıldı. Komik yani. İhtiyaç olmayan bir şeyi ihtiyaç olarak veya gelecekte lazım olur diye kullanmak komik geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 20 Temmuz 2018; 21:40:39 >




  • Scene kullanıcısına yanıt
    :) uzun uzun yazmissiniz. Gereksiz uzunlukta ve icerikte olmus. Ps5 ciktigi gun 4/8 islemciler minimum sistem gerksinimi olacaklar. Belkide 6/12 islemciler. Ps5 1-2 yila cikar. Amd neden islemci cikarmasin ki? 10 yil boyunca 300 dolara 8/16 islemci almaya raziysaniz eger, intel gibi hepinizi kaziklayip butun oyun sektorununde onune engel koyabilir. Bunu mu ozlediniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 20 Temmuz 2018; 22:16:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya şaşkınlık içinde yorumlara bakıyorum.

    Ryzen'in ipc'sinde bir sorun yok, intel işlemcilerine çok yakın ipc değerlerine sahip, siz neyden bahsediyorsunuz.

    Ryzen çiplerin iki temel sorunu var, biri ram geçikmesine çok tabii olması ve düşük güç çeken nm üretime bağlı yüksek çekirdek hızlarına ulaşmaması.

    Düşük geçikmeli yüksek hızlarında ram ve 4.2ghz'e oc yapılan bir 2600, çok rahat o sürekli tavsiye edilen 8400'ü çok rahat geçiyor. Hani masrafı ve zahmeti olmazsa, 2600 karşısında 8400 hiç alınmaz diyeceğim.
    https://www.youtube.com/watch?v=AUyF--fJaaM&t=1056s

    7nm hakkında ne biliyoruz, 5ghz+ hızlara ulaşıcağı (bunu çipi üretecek olan firma diyor).

    16 çekirdekli bir işlemci çıkaracaklar mı hiç bir fikrim yok. AM4 platformun çip ölçülerine 7nm üzerinden o kadar çekirdek sığdırabilirler mi bilemiyorum, siğdırabilseler bile güç gereksinimden dolayı yapacaklar mı, o konuda şüpheliyim. Bekleyip göreceğiz. Şahsen bir 12/24 benim için ideal olur. 16 çekirdek çıkarmaları için açıkcası dua ediyorum, görüntü olarak olsun, yaptık diye olsun farketmez. 16 çekirdekli bir ryzen 3 çıkarsa ben 12 çekirdekli bir işlemciyi daha ucuza alabileceğim demektir.



    Adamlar zaten iyi olan ipc'yi 15% arttıracaklarını söylüyorlar, 7nm üretim daha yüksek çekirdek hızlarıyla gelecek ve herhalde ram konusunda boş durmayacaklardır en azından ryzen'in ilk neslinden, 2*** serisine geçişte bir iyileştirme yapmışlar. Yeni çıkacak olanlarda daha da iyileştireceklerine eminim, ama ne kadar asıl soru bu. Bu da nasıl bir yöntemle olacak onu göreceğiz, çünkü bunla ilgili zaten araştırmalar var;
    http://www.eecg.toronto.edu/~enright/micro14-interposer.pdf
    http://www.eecg.toronto.edu/~enright/Kannan_MICRO48.pdf

    Özetle, fazlasıyla eleştirme adına eleştirmeler yapılmış. Bu kadar saçmalamaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 20 Temmuz 2018; 22:24:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forvet09

    AMD zirvalamak yerine güçlü 4-6 çekirdekli işlemci çıkarmalı. İntel G4560 la ryzen 1200'ü tokatliyor.
    G4560'ın Ryzen 3 1200'ü tokatladığı falan yok. Hele 3.9-4.0 Ghz'ye Oc edilmiş haliyle kıyaslanamaz bile. Stok fanla aylardır 3.8 Ghz'de kullanıyorum.


    http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-G4560-vs-AMD-Ryzen-3-1200/3892vs3931



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 20 Temmuz 2018; 22:34:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.