Şimdi Ara

Google Kenya'da balonlarla internet sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Google, ilk kez 2011 yılında üzerinde çalışmaya başladığı Loon projesi ile dünyanın çeşitli noktalarında internete erişme imkanı olmayan kişileri internetle buluşturmayı hedefliyor. Deniz seviyesinden 18 kilometre yükselikte devasa balonların kullanıldığı proje, balonlara yerleştirilen antenlerle kırsal bölgedeki kişilere 4G kapsama alanı sunma fikrine dayanıyor. Bugüne kadar pek çok kez test edilen balon sistemi sahip olduğu yerleşik güneş panelleriyle aylarca herhangi bir bakıma ihtiyaç duymaksızın havada kalabiliyor.


     

    İlk ticari anlaşma Kenya'da 

    Geçtiğimiz günlerde Google'ın çatı şirketi Alphabe tarafından yapılan açıklamaya göre Loon projesi artık Google'ın bir alt birimi olarak değil yeni bir şirket yapılanmasıyla hayatına devam edecek. Şirket ilk ticari anlaşmasını Kenya'nın en büyük üçüncü operatörü olan Telkom Kenya ile imzalayacak. Anlaşma karşılığında Loon'a yapılacak ödeme şu an için bilinmese de şirketin 2019 yılından itibaren Telkom Kenya ile kırsal bölgelerdeki operasyonlarına başlaması bekleniyor. 45 milyondan fazla insanın yaşadığı ülkede büyük şehirler ve kasabalar 4G kapsama alanı içinde kalsa da kırsal bölgede internete erişemeyen milyonlarca insanın Loon iş birliğinde internete erişmesi hedefleniyor.


     

    Bu anlaşma şirket olduktan sonra Loon'un imzaladığı ilk ticari anlaşma olsa da Loon'un operasyonlarını daha önce deneyimleyen bölgeler de var. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl eylül ayında yaşanan Maria kasırgası Porto Riko'da ciddi tahribata neden olurken ülkedeki baz istasyonlarının büyük bir kısmı çalışmaz hale gelmişti. Bu felaket karşısında Alphabet, ABD'nin önde gelen operatörlerinden AT&T ile iş birliği yapıp Loon projesini devreye sokmuştu. 








  • ...Kenya yeraltı ve yerüstü kaynakları araştırma projesi.

  • insanların beyin dalgalarını tepeden nasıl etkileriz diye bir deney yapmak için
    bu projeye en uygun muz cumhuriyeti olarak ideal bir alan !
    USA bu projeyi beğendi ! :)

  • Peki bunun karşılığında ödenecek bedel ne olacak sizce?

  • her yil aynı terane gooogle ve bill amcadan

  • Bedava peynir sadece fare kapaninda olur

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.