Şimdi Ara

Rus şirket Dünya'nın en büyük 3D inşaat yazıcılarını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Rus şirket AMT-SPETSAVIA eş zamanlı olarak S-500 ve S-300 model yazıcıları duyurdu. Fakat bu yazıcılar alışagelmişin biraz dışında... Mesela S-500, altı katlı bir binayı basabiliyor. 11.5m x 11.0m x 15.0m boyutlarında ve 80 metreye kadar genişletilebiliyor. S-300 modelininse, 120 metrekarelik bir arazi üzerine en fazla iki katlı bir bina inşa edebileceği söyleniyor. İki model arasında yükseklik açısından farklar mevcut. Kat başına 3 metre düşse, 80 metreye genişletilmiş bir S-500 ile 26 katlı bir binayı yazdırmak mümkün.
     
     
    Şirket, makinelerinin sağlam bir arazide saatte 2.5 metreküp beton basabileceğini söylüyor. Genel müdür Alexander Maslev basın açıklamasında, "Biz hep çok katlı yapılar için bir çözüm istedik. Şimdi böyle bir çözümün var olduğuna inanıyoruz. Geliştirme sırasında, gelişmekte olan şirketlerin isteklerini de dikkate aldık. Aynı zamanda ürünlerimizin güvenilirliğinden, bakım ve yönetim kolaylığından da ödün vermedik. Yazıcı, çıkarılabilir olmayan bir yapıyı yazdırıyor. Bu yüzden hala çelik kirişlere ve hazır beton dökümlerine ihtiyaç duyuyoruz. Yani yazıcılarımız geleneksel inşa yöntemleriyle birlikte çalışıyor." şeklinde konuştu.
     
    3D baskı teknolojileri geliştikçe yapabileceklerimizin sınırı da genişliyor. Böyle yeniliklerle birlikte, pratik olarak tek katlı ofis kompleksleri ya da devasa yapılar üretmek mümkün.
     








  • S-500 S-300 diye inşaat yazıcısı yapmışlar

    S-400 ise savunma silahının adı

    :D

    İyiki bize S-400 yerine S-500 satmamışlar ne diyim.

  • Sene 2018 türkiye de yerli araba bile hala hayal adamlar nelerle uğraşıyor bu ülkeden bi cacık olmaz anca dünyaya gelirsiniz iyi kötü yasar karnınızı doyurur ölür gidersiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadalt kullanıcısına yanıt
    Ciksa bile bariz uygun fiyattan satilmayacagi icin merak etme zaten pek alanda olmaz ...
  • Bu makineler sadece beton mu kullanıyor? Çelik vardır herhalde?

  • İnşaat tanrısı amelos bunu beğenmedi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatsa52

    İnşaat tanrısı amelos bunu beğenmedi.


    Yarıldım gülmekten :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük boyutlu 3D yazıcılar ile silah basılabilğine göte artık bu büyük 3d yazıcıların ev fabrika gibi inşaat işlerini yapmasına da hiç bir engel yok artık, gelecekte ev yapmak yaptırmak sims oynar kadar kolay hale gelecek ama biz görürmüyüz bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadalt

    Sene 2018 türkiye de yerli araba bile hala hayal adamlar nelerle uğraşıyor bu ülkeden bi cacık olmaz anca dünyaya gelirsiniz iyi kötü yasar karnınızı doyurur ölür gidersiniz.
    forum yöneticileri artık konu ile alakası olmayan bu boş siyaset yapmaya çalışan kişleri engellemeli . konu 3d yazıcı adamın maksadı propaganda ve siyaset. zaten senin gibi gereksiz kişiler yüzünden bu ülke gelişemiyorki. ancak boş ve gereksiz yorumdan başka bir üretiminiz yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.