Şimdi Ara

Google'ın yenilikçi iki projesi şirket haline geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    İnternet dünyasının önde gelen şirketlerinden Google'ın çatı şirketi Alphabet, kazancının büyük bir kısmını arama motoru aracılığıyla reklamlar üzerinden elde etse de şirketin en az arama motoru kadar önemli bir birimi daha var. X olarak bilinen ve şirket için yenilikçi projeler geliştiren bu birim, daha önce otonom araç projesi Waymo ve sağlık teknolojilerine yönelik ürünler geliştiren Verify projelerinin olgunlaşmasına katkı sağlamıştı. Yıllar içinde bu iki proje yeterli olgunluğa ulaşmış ve Google'ın iştiraki olarak yeni bir şirket yapılanmasına kavuşmuştu. Şimdi iki önemli proje daha X biriminden mezun olarak şirket yapılanmasına kavuşacak.


     

    Artık şirket olarak yola devam edecekler 

    Bu projelerden ilki uzun yıllardır konuşulan Loon projesi. Google'ın dev balonları kullanarak internete erişimin kısıtlı olduğu bölgelere internet götürme projesi olan Loon artık yeni bir şirket olarak yoluna devam edecek. İkinci proje ise Loon kadar meşhur olmasa da çok önemli çalışmalara imza atan Wing projesi. Google Wing projesini ilk kez 2015 yılında duyurmuş ve insansız hava araçlarıyla teslimat yapacaklarını açıklamıştı. Otonom hareket eden teslimat drone'ları fikrine dayanan Wing, halihazırda geliştirdiği trafik kontrol sistemleriyle amacına oldukça yaklaşmış durumda.


     

    Waymo'nun şirket haline dönme sürecinde olduğu gibi Loon ve Wing şirketleri de mevcut çalışma kadrolarını büyük ölçüde koruyacak. Alphabet'in iki şirketin CEO'su olarak projede liderlik eden kişileri atamış olması da bu durumun bir göstergesi. Waymo, iştirak haline geldiğinde çalışmaları hız kazanmış ve otonom otomobil denildiğinde akla gelen ilk şirketlerden biri olmuştu. Loon ve Wing'in göstereceği performans merak konusu. 








  • dünya düz ve buz kale duvarları yıkılınca hiç görmek istemeyeceğimiz alt seviye varlıklarla savaş öncesi bu balon projesi son derece mantıklı !

    yakında garip bir takım tesiplerle google karşımıza çıkabilir !
    şimdiden bu fikre hazırlanın .!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.