Şimdi Ara

Panama'daki bir grup maymun taş devrine girdi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
6.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Panama'daki bir grup maymun taş devrine girdi!

    Evet alet yapan ya da kullanan tek canlı biz değiliz. Kuşlar çamur, ufak ağaç dalları ve tüyleri kullanarak yuva yapabiliyor. Şempanze ve orangutan gibi maymunlar da taşları ve belli bitkisel parçaları şekillendirip kullanabiliyor. Yine bu maymun türlerinin taş devrine girmesi de yıllar önce basında yer almıştı. Şimdi de Panama’da yaşayan bir grup beyaz yüzlü kapuçin maymununun taş devrine girmesine şahit oluyoruz.

    Bu maymunlar fındık gibi kabuklu yemişleri ve deniz kabuklularını, kullandıkları aletler sayesinde kırabiliyor. New Scientist’teki yazıya göre, bahsi geçen maymunlar Panama Sahili ve Coiba Ulusal Parkı’nın bir parçası olan Jicarón Adası’nda yaşıyor. Ancak adadaki tüm kapuçinler değil sadece belli bölgelerdeki erkek kapuçinler alet kullanıyor. Bu durum Max Planck Ornitoloji (kuşbilim) Enstitüsü’ne göre şaşırtıcı.

    Adada taş devrine geçildiğiyle ilgili keşif aslında 2004 yılına dayanıyor. Araştırmacılar 2017’de tekrar adaya geldiler ve kameralar yerleştirdiler. Ekip, erkek maymunların hindistan cevizi, yengeç ve salyangozları parçaladığına tanık oldu. Fakat bu davranışın adadaki diğer maymunlara neden yayılmadığı henüz çözülemedi. Zaten maymunlar gruplar halinde hareket ettiği için bu yeniliğin kısmen de olsa yayıldığı belirtiliyor.

    Araştırma ekibi, kısıtlı yiyecek seçenekleri göz önüne alındığında kapuçinlerin alet kullanmasının onlara fayda sağladığını belirtiyor. Belki de ortalamadan daha zeki bir birey alet kullanmaya başladı ve diğerleri de onu taklit etti. Daha fazla gözlem ve araştırma, tam olarak neler olup bittiğinin anlaşılmasına katkı sağlayabilir.   

    Beyaz yüzlü kapuçinler, taş alet kullandığı bilinen ikinci Amerikalı maymun türü. Güney Amerika’da keşfedilen başka bir kapuçin grubu da taş alet kullanıyor. Üstelik bunu 700 yıldan beri yapıyor olabilirler.








  • darwin diyorki hücreler değişerek bu hale geldi, ki bence dogru.ilk hücrenin oluşması önemli. dünyadaki her canlı o ilk hücrelerden geliyor sonuçta, maymunda, insanda. yani ataistlerin sen darwinciler diyorsun dedikleri insan maymundan gelmiş konusu var. darwin insan maymundan gelmiş demiyor, maymunlarla insanlar aynı şeyden gelmiş diyor. yani belkide insanlar maymunlaşmıştır. sen neandarthal demişsin, ben aşaıda yok olan 8 insan türünüde yazmıştım. aslında senin gibi pek çok ataistin konuya bakma açısı aynı Din yalandır. karşı her söylemede salakça derler. pek çok insan ve maymun fosili bulunurken maymundan insana geçiş dönemlerinin fosillerini neden bulamazlar hep. yok oldu bu geçiş dönemi yarı insansıları, ışınlandılarmı dünyadan? ataislerde genel bir durumlar kendilerini akıllı herşeyi biliyor görüyorlar, onlar dışındakiler aptal ve söyledikleri salakça diyorlar. karl marx hakkında pek bilgin yok galiba. darwin'in evrin teorisini okuyunca marks, engels ve tüm diğer komünist, sosyalistler darwin’i desteklemişlerdir. bu dinin yalan olduğunun ispatı demişlerdir. yani dinciler bu konuya el atmadan önce bunu diyenler onlar. diyorsunya evrim teorisi ispatlandı. evrim teorisi deyince bir resim var önce maymun yavaş yavaş insansı yaratıklar var sonra insan o ara geçişteki canlıların neden fosilleri yok? Türlerin kökeni kitabını ilk 81 yılında okudum, sen okudunmu bilmiyorum. pek çok kitap okudum evrim teorisi konusunda. bana saçma gelen çok şey oldu. ilk başta insanın atasının 4 ayak üzerinde yürürken uçan kuşlara bakmak için 2 ayak üzerinde yürümeye başladıgı söyleniyor. 2 ayak üzerinde yürürken beyninin geliştiği söyleniyor. pek çok 2 ayak üzerinde yürüyen canlı var. onların beyinleri neden gelişmiyor evrimleşmiyor. ardi insan değil demişsin otorite olarak. ama bilim adamları ardi'nin maymun olmadıgını ve insanların atası oldugun söylüyor. birde bu ataislerin trajik komik, aptalca evrim ispatlandı söylemleri vardır. yani onlara göre insanın maymundan geldiği ispatlanmıştır. onlara göre evrim teorisi insanın maymundan gelmesinden başka birşey değil çünkü. yani yapılan bazı çalışmalarda anaç regülatör reseptör geninin evrimleşmesini tespit ettiler. yani bu insan maymundan geldi demek olmuyor. dna'larında zamanla değiştiğini gösteriyor. bir yerde okuyorlar darwinin görüşünü destekleyen çalışmalar olumlu sonuç verdi diye. beyinleri bunu insan maymundan gelmiş olarak yorumluyor. sen demişsin ya ispatlandı. darwin'in evrim terorisi ne zaman evrim yasası oldu ya da kanunu? elinde birkaç forumda kendini tatmin etmek için insanların yazdığı yazılar dışında bilimsel bir kaynak varmı? gerçek bilgi yani, dedikodu değil. birde insan dna'sı şempanzeyle %99 yakın palavrası var. evet yakın ama aynı yakınlıkta sinek, solucan, ağaç türleride var. insan dna'sı maymundan çok domuza yakın. insanlar forumlarda üstünlük kurmaya çalışıp ego tatmin edeceğine bilimsel kaynakları okumalılar.
    kanıtlansa adı evrim teorisi olmaz evrim yasası olur. darwin'in evrim teorisi "Yeryüzünde canlılar birden bire bu görece “gelişkin” biçimleriyle yaratılmadı.. Koaservat denilen protein moleküllerinden milyonlarca yıl içinde evrimleşerek günümüzdeki durumlarına geldiler ve bu böyle sürecek.." dir. hiç bir zaman darwin insanlar maymunlardan geldi dememiştir. Darvin dedi ki : “İnsan ve maymunun atası ortak.. Ortak atadan evrimleşerek geliyorlar.” maymundan gelme olayını karl marx v.b. ateist insanlar "insanlar maymundan gelmiş Zebur, İncil, Kuran ilk insan Adem diyorlar. bu gerçek değil demekki dinlerde gerçek değil" şekilde kullandılar. aslında insan maymundan gelmiş, ademden gelmiş pek umurlarında değil. ha dersin benim atalarım maymundu, sen bilirsin :) biri der benim atam maymundu, öteki der benim atam ademdi, kendi bileceği iştir. Etiyopya olarak bildiğimiz yerde, 4.4 milyon yaşında ardi isminde bir insan fosil de keşfedildi. yani darwincilerin 2 milyon yıl önce maymundan insana geçiş ara dönemlerinden çok çok önceye geliyor. darwincilerin ara geçiş insanı diye sundukları fosilin çenesinin bir orangutan kemiği koyarak yaptıkları sahtekarlıkta unutulmadı. dünyada sol görüşlü insanların evrim teorisi savunması bilimsel değil, "Tanrı Yoktur" fikrini savunmak amaçlıdır. dünyada yaşamış ve yok olmuş pek çok insan türü (neanderthalensis, heidelbergensis, antecessor, ergaster, rudolfensis, erectus ) var zaten. pek çok çeşitlikte, büyüklük, kısa, uzun, iri zayıf, büyük, küçük, kuyruklu, kuyruksuz primat varken renkler dışında insanlar hemen hemen aynı. kutupta yaşayan insanlar evrimleşip üstlerinde kürk çıkmamış. yani maymun insana dönüştü evrim bittimi? pek çok maymun türü var dünya'da hala insana dönüşen yarı maymun, yarı insan türler neden ortada yok. insan yaklaşmış başka türler. bittimi evrim yani. pek çok üniversitede deney yaptılar yapay yolla yaşayan bir hücre dahi elde edemediler. Ademden veya maymundan gelelim benim için sakıncası yok. Adem belki maymunumsu bir insandı, kim bilebilir? Kuran'da ilk insan maymun şeklinde değildi diye bir ibarede yok. Kuran'da cinler, eçüş ve meçüşler v.b. insan olmayan pek çok akıllı canlı türünden bahsediliyor. "İnsanı çamurdan oluşan bir özden yarattık" MU'MİNUN Suresi 12. bilim adamları ilk hücrenin toprak ve sudan oluştuğunu söylüyorlar.
  • bu nedir ya, nasıl bir başlık ve içerik açıklamasıdır.
    yanlışlıkla okumamak için hızlı scrolluyorum.

  • Maymunlar Cehennemi başlangıcı

  • Ateistler bunu açıklayın bakalım :)

  • Yakında maden devri, yıllar yıllar sonra sanayi devrimi yapıyorlarmış, maymunlar gerçekte gelişmekte olan insanmış ancak evrimini tamamlayamamış, gerekli süre geçtikten sonra maymun bugünkü insan oluyormuş, bugünkü insan ne oluyormuş bilemiyorum?..



    Sonra...

  • ulan bunlarda bizi geçerse gitcem buralardan

  • Öyle bi başlık atmışsınız ki maymunlar görse biz yapmadık diye dile gelirdi.

  • Burada taşları yontup bir araç haline getirme var mı? Hayır. Peki nasıl taş devrine girmiş oluyorlar?

  • bu hızla nu maymunlar Türkiye'den önce araba üretir :D

  • Bizde ise bir grup insan hala taş devrinden çıkamadı..

  • Bilimsel saçmalama yeteneği diye bir şey var. Normal şekilde fikirlerini söyleseler dalga geçilecek şeyleri bilimsel standartlara uydurunca değerli oluyor. Tarihe yön vermiş değerli bilim adamları var diye bu şekilde saçmalayanlara da katlanıyoruz. Siz de aynı şekilde çalışma yaptığınız zaman diğer çalışmalarla da içli dışlı oluyorsunuz ve aslında çıtanın ne kadar yerlerde olduğunun farkına varıyorsunuz.

  • ohoo bizm karğaları incelesinler bakkalın önünden cipsi yi alıp yukarıdan aşşagı atıp patlatıp sonra oturup yiyolar demekki bizim kargalar bayağı yol almış görseler komaya girer bu araştırmacılar harhalde :)

  • Bu haberden bile memlekete laf sokacak yazı yazmışlar ya, pes artık! Vallahi pes!

  • maymunlar bunu hep yapıyordu taşla ceviz kırmak yeni birşey değilki onlar için. evrimi destekleyecek kanıt üretmeye çalışıyorlar ama bunlarla olmaz. nezamanki maymunlar taşları birbirine sürte sürte kıvılcım çıkartır, mızrak yapar onunla avlanmaya başlarlarsa evet ozaman birşeyleri ispatlayabilirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    maymunlar bunu hep yapıyordu taşla ceviz kırmak yeni birşey değilki onlar için. evrimi destekleyecek kanıt üretmeye çalışıyorlar ama bunlarla olmaz. nezamanki maymunlar taşları birbirine sürte sürte kıvılcım çıkartır, mızrak yapar onunla avlanmaya başlarlarsa evet ozaman birşeyleri ispatlayabilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura





    bunlar insanlar tarafından gösterilerek öğretilmiş şeyler. papağanda yapıyor kargada yapıyor ahtapotta yapıyor benim kastettiğim insanın ilk evresini gerçekten doğal yollarla maymunlarında yapıp yapamayacağı. evrimi falan kötülemiyorum körü körüne yaradılışçı veya evrimci falanda değilim sadece ispat lazım gerçek ispat.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    maymunlar bunu hep yapıyordu taşla ceviz kırmak yeni birşey değilki onlar için. evrimi destekleyecek kanıt üretmeye çalışıyorlar ama bunlarla olmaz. nezamanki maymunlar taşları birbirine sürte sürte kıvılcım çıkartır, mızrak yapar onunla avlanmaya başlarlarsa evet ozaman birşeyleri ispatlayabilirler.
    kimse evrime bu şekilde bir kanıt üretmeye çalışmıyor.Zaten evrim teorisi kanıtlanma sürecini geçeli çok oldu. Senin muhabbetin ortaçağdan çıkamamış ortadoğu devletlerinde dönüyor.
  • İnsanlardan görmüşlerdir.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.