Şimdi Ara

Stabilite testi: AMD ve Nvidia sürücüleri karşı karşıya!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Oyun bilgisayarı toplayacak olanların üzerine en çok araştırma yaptıkları, geceleri düşünmekten uykusuz kaldıkları bileşenlerden birisi şüphesiz ekran kartı.

    Ekran kartı dediğimizde de piyasanın iki büyük oyuncusu AMD ve Nvidia’nın mimarisal alandaki rekabeti son dönemde sanal madencilik krizi ve AMD’nin Vega kartlarında performans açısından iddialı olmasına karşın güç tüketimi bakımından bekleneni verememesi nedeniyle biraz sekteye uğrasa da yazılımsal kanat oldukça hareketli.
     
     
    Peki hiç hangi ekibin yazılımlarının daha sorunsuz olduğunu merak ettiniz mi? Bağımsız bir test ekibinin yaptığı çalışma bu sorunun cevabını içeriyor. Uzmanlar her iki firmanın da giriş, orta ve üst segmentte konumlandırdığı kartlarından oyunculara yönelik modellerin yanı sıra iş istasyonlarına hitap eden çözümlerini de teste tabi tutmuş.
     
    Çözünürlük değişikliği, Renk ayarlamaları, ekran rotasyonu, renk kaplamaları, uyku-uykudan uyanma işlemlerinin yanı sıra içerik üretimi, render alma ve DX 9, DX 10, DX 11'e dayalı grafiksel fonksiyonların sınandığı testlerin sonucunda herhangi bir donma ya da mavi ekranla karşılaşılması başarısızlık olarak değerlendirilmiş.
     

    Test sistemi


    Test sisteminin özelliklerine de değindikten sonra sonuçlara geçelim. Core i5-8400’ün MSI Z370-A PRO üzerinde ADATA’nın XPG Z1 16 GB kapasiteli DDR4 RAM’leriyle desteklendiği sistemi Corsair CX750 beslerken, depolama tarafında Samsung 860 EVO’nun 250 GB kapasiteli seçeneği tercih edilmiş.
     
    Çeşitli donanımların Windows işletim sistemlerine uygunluğunu test etmek amaçlı kullanılan Microsoft Windows Hardware Lab Kit'in sonuçların elde edilmesinde kaynak olarak kullanıldığının altını çizmeden geçmeyelim. 
     
     
     
    Modellerden bahsetmek gerekirse AMD tarafında Radeon RX Vega 64, RX 580, RX 560, Radeon Pro WX 9100, WX 7100 ve WX 3100’ün yer aldığını görüyoruz. Nvidia saflarındansa GTX 1050, GTX 1060 (6 GB), GTX 1080 Ti, Quadro P5000, Quadro P4000 ve Quadro P600 tercih edilmiş.
     

    AMD'nin modelleri %93'le önde

     
    4’er saatten oluşan testlerin günde 6 kere olmak üzere 12 gün boyunca sürdüğü çalışmada AMD’nin çözümleri toplamda 432 testte %93’lük başarı oranı yakalarken Nvidia’nın modelleri ise testlerin %82’sini geçebilmiş.
     
     
     
    Evet oyun esnasında ekran kartı sürücünüz kaynaklı yaşadığınız bir sorun keyfinizi kaçırabiliyor. Buna karşın iş odaklı çözümlerde böylesi bir sorunun bedeli uzun süredir üzerinde çalışılan bir projede katedilen ilerlemelerin bir anda buhar olması manasına gelebilir ki bu da zaman ve gelir kaybı demek. Dolayısıyla performans kadar stabilitenin de önemli olduğunu hatta yerine göre kararlılığın daha ön planda olduğunu söyleyebiliriz.
     
     
     
    Sonuçlar sisteminde AMD’nin bir kartına yer veren kullanıcıların da doğrulayabileceği sonuçlar aslında. Zira firma son bir kaç yıl içerisinde sürücü kanadında takdire şayan gelişme katetti.

    Bir çok faydalı özelliğin yanı sıra habere konu kararlılığın da giderek iyileştiğini söyleyebiliriz. Örneğin beta sürecindeki yazılımlar dahi artık gönül rahatlığıyla kullanılır hale geldi. Umarız piyasadaki rekabet önümüzdeki günlerde olması gereken seviyeye tekrardan ulaşır. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.







  • Arkadaş stabiliteyi geçtim, NVidia Allah aşkına değiştirsin artık şu sürücü arabirimini, kaç yıldır aynı çağdışı GUI ile devam ediyorlar. Örneğin AMD bu konudaki hatasını erken farketti, hem eski sürücülerinde kullandığı programlama dili olan hantal .Net Framework'u terketti (sürücü arayüzünün yüklenmesi en az 7-8 saniye sürüyordu), hem de çok daha yeni ve modern bir arayüze kavuştu.
  • amd çift çakmış, tek saymış.

  • ikisini aynı anda yapamıyor zaten. eskiden güzel kartlar vardı sürücü problemdi, haber doğruysa şimdi sürücü çözmüşler ama bu sefer ekran kartı olarak orta sınıftan öteye gidemiyor.

  • 432 test denilmiş ama testler hakkında biraz daha detaylı bilgi verilseydi keşke. GPU, bellek, SLI/CF ortamı,Free/G-synec, ...

    Neler teste tabi ve hangi testlerde başarısızlık hangi sebeplerden görülmüş? Bunlar anlatılsa güzel olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 17 Temmuz 2018; 13:23:40 >
  • stabilo kelimesinin patent hakkini apple aldi baskalari kullanamaz.

  • erdem552 kullanıcısına yanıt
    Nelerin ölçüt olarak kabul edildiğini ve kullanılan yazılımı rapor pdf'sinden ekledim hocam. Çoklu GPU'ya ya da Free Sync G-Sync tarzı konulara değinilmemiş.
    Yorumunuz için teşekkürler :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: northwood

    Nelerin ölçüt olarak kabul edildiğini ve kullanılan yazılımı rapor pdf'sinden ekledim hocam. Çoklu GPU'ya ya da Free Sync G-Sync tarzı konulara değinilmemiş.
    Yorumunuz için teşekkürler :)
    Dİkkate alındığı için ben teşekkür ederim. Bu şekilde gayet açıklayıcı ve güzel olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem552

    Dİkkate alındığı için ben teşekkür ederim. Bu şekilde gayet açıklayıcı ve güzel olmuş.

    Alıntıları Göster
    Sağolun hocam ne demek
  • Bu test AIB kart ile yapılmamlıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli olarak Amd'nin driverlarından şikayet edenlerin okuması gereken bir haber,beterin beteri var.

    En son çıkardıkları adrenalin,crimson vs driverlar için oldukça çalıştıkları belli.
  • kendi kendini yazılımsal ve donanımsal olarak derleyip güncelleyen donanımlara geçileceği gün ! sadece aklın yolu bir misali ! yapay zeka tek bir pratik mimariye yöneleceği ortada ! ama ticari açıdan patent durumları yüzünden şunu yapamazsın bunu yapamazsın bu benim yol harita sistemim şu senin yol harita sistemi nedeniyle teknoloji son 15-20 yıldır yerinde sayıyor. hal böyle olunca bağımsız çalışan ve kendini kendini hem yazılımsal hemde donanımsal açıdan güncelleyip yenilemeyen bir yapay zeka sistemine geçilemediği sürece saat 9 dan 5 é çalışan mühendislerin kendi kişisel 5 veya 10 yıllık kişisel ajanda takvimlerine göre bu teknoloji dünyası sürüm sürüm sürünmeye devam edeceklerdir.

  • AMD güzeldir hoştur ama bize CUDA lazım.

  • 432 test = 12 kart * 4'er saat * 6 gün.
  • Dizüstü bilgisayarlarda ciddi driver sıkıntıları olabiliyor Nvidia tarafında oyun oynarken eziyet çektirir.

  • Buna kim inanır

    Stabilite testi: AMD ve Nvidia sürücüleri karşı karşıya!
  • Ryzen'lar Rx 480 bile besleyemiyor diyen donanımın d'sinden haberi olmayan bir trolden farklı bir yorum beklenmez zaten.

    Stabilite testi: AMD ve Nvidia sürücüleri karşı karşıya!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Damenda

    Dizüstü bilgisayarlarda ciddi driver sıkıntıları olabiliyor Nvidia tarafında oyun oynarken eziyet çektirir.
    1050 1050 ti 940m 950m 960m ve 970m ile hiç sorun yaşamadık hocam arkadaşlarla. Ama tabi ki her sistem birbirinden farklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu test konusunda birşey diyemem ama nvidia açık ve net son driverların büyük çoğunluğunda ağır sıçmıştır.Şimdi bunun çoğunluğu windows 10 danmı kendisindenmi birşey diyemiyecem.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Amd den sorun yaşayanlar sürücü kaynaklı sanıyor ama genel olarak yaşanan sorun 2. firmanın üretmiş olduğu arızalı kart, daha bugüne kadar ne apu dan nede referans kartdan şikayet görmedim varsada çok nadirdir.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Bende hem harici amd kart hem apusunu kullandım,hala apusunu kullanmaya da devam ediyorum sürücülerinide sürekli beta veya whql farketmeksizin yüklerim yıllardır aman aman bir sorun yaşamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.