Şimdi Ara

Şehirden uzak, yeşil alanlarda yaşayanların beyinleri daha uzun süre sağlıklı kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     

    Açık hava ve yeşil alanların insanın kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olduğu konusunda hepimiz hem fikirizdir. Yapılan güncel bir araştırma bunu bilimsel olarak da ortaya koymuş durumda.

     

    İspanyol araştırmacılar yaptıkları çalışmayla, yeşil alanlarda zaman geçirmenin beynimizi sağlıklı tutmaya ve bilişsel yeteneklerimizdeki gerilemeyi yavaşlatmaya yardımcı olduğunu ortaya koydular. Araştırmaya göre doğayla iç içe yaşayan insanlarda yaşlanmaya bağlı beyin faaliyetlerindeki gerileme daha yavaş oluyor.

     

     

    Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü tarafından İngiltere’de yaşayan 45-68 yaşları arasında 6.500’den fazla birey üzerinde yapılan çalışmada kişilerin sözlü ve matematiksel düşünme yetenekleri, akıcı konuşma kabiliyetleri ve bunların gerileme hızı takip edildi. Bireylerin yeşil alanlara olan yakınlığı ise uydu görüntüleriyle tespit edildi.

     
     

     

    Araştırmanın sonucu hakkında bilgi veren Carmen de Keijzer: 10 yıllık veriler ışığında yeşil alanlara yakın bölgelerde yaşayan kişilerin algısal yeteneklerindeki gerilemenin %4.6 daha az olduğu görülüyor. Araştırma sayesinde stres, hava kirliliği ve gürültünün beyin sağlığına olumsuz etki ettiği bilimsel olarak da ortaya konmuş oluyor.

     

    Artan problem, Bunama!

     

    Dünya genelinde 60 yaş üzerinde insan sayısının 2015 - 2050 yılları arasında iki kat artması bekleniyor. Bu da bunama ve akıl sağlığı vakalarında artışı beraberinde getirecek. Oranlar ilk bakıldığında küçük görünse de ilerleyen yıllarda yaşlı nüfusun artmasıyla bu sorun daha da ciddi bir boyuta ulaşacak. Söz konusu araştırma, insanların yaşadığı yerlerde yeşil alanlara ve doğaya önem verilmesi gerektiğini net biçimde ortaya koyuyor.

     

     

     







  • Bunu bilmek için bi araştırma yapılmasına gerek yoktu. Bize sorsalar söylerdik..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehirden uzak, yeşil alanlarda yaşayanların beyinleri daha uzun süre sağlıklı kalıyor

  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Kaç kere aramışlar cevap vermemişsin, onlar da araştırma yapmak zorunda kalmışlar
  • türkiyede yeşil alan mı var la türkiyenin yeşili çam

    karadeniz yeşili lazım ülkeye çam ağaçları insanın içini açmıyor bir de sıcak hava..

    idris ustanın yaşadığı yerdeki yeşillik olsa mükemmel olur

    doğu amerika tam yaşanılacak yer çılgın rus hackerin yaşadığı yerde müthiş

    paran varsa california da iyi tabi iklimi iyi...

    dünyada bircennet varsa amerika türkiye ortadoğu cehennem yaşanmaz buralarda.. yarın 3 kuruş maaş alacağız betornerma ağaçsın yeşilliksiz apartmanların olduğu yerlerde altımızda üstümüzde götlerle birlikte yaşayacağız...

    ameriakda sıradan vatandaşın yaşadığı hayatı yaşasam hayvan gibi çalışırım benden iyi iş yapan olmaz.. türkiyede çalışmanın karşılığını alamayacağımız için çalışmıyorum bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24062018 -- 17 Temmuz 2018; 12:50:12 >
  • Bu haberden sonra evi yeşile boyattım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sadece yeşil işi değil, şehir kalabalığı ve sosyal sorunlar insanları kötü örseliyor, şehirde sürekli bir mücadele var, bedeni geçtim insanın rûhunu yoruyor, yine de şehirden şehre değişebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.