Şimdi Ara

NASA, Mars yüzeyindeki 'buzdan' örümceklere ait yeni bir görüntü yayınladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk kez 1998 yılında Mars yüzeyinde görüntülenen ilginç oluşumlar, Dünya üzerindeki örümceklerle olan benzerlikleri ile bir hayli ilgi çekmişti. Uzun yıllar boyunca bu konu hakkında araştırma yapan araştırmacılar bu konuda pek çok görüş attılar.

     
     
    Örümcek, tırtıl hatta yıldız tozu olarak adlandırılan oluşumların, Mars'ın kış mevsiminde aşırı soğuması ve atmosferdeki karbondioksitin donmasıyla ortaya çıktığı düşünülüyor. Mars yüzeyindeki bu ilginç oluşumlar Mars'ın mevsim değişimleri, iklimi ve daha çok şey hakkında bilgi sahibi olabilmemize yardımcı olabilir.
     
    Açıklamalara göre Mars'ta kış mevsiminde ortaya çıkan bu oluşumlar, yazın süblimleşerek atmosfere karışıyor. Mars yüzeyini gözlemleyen HiRISE ekibinde yer alan bilim insanları, bu oluşumları 'örümcek benzeri' anlamına gelen 'araneiform' olarak adlandırdı.







  • Böylece güneş sistemimizdeki üçüncü örümcek benzeri yapıyı keşfetmiş olduk. Tabi en ünlüsü Merkür örümceği.

    Bu örümcek benzeri oluşumlar genellikle atmosferi olmayan veya oldukça ince atmosfere sahip gök nesnelerinde görülüyorlar. Yine haberde belirtildiği üzere sıcaklık farkının olduğu bölgelerde ortaya çıkıyorlar.

    Merkür uzun zaman önce atmosferini ve kayaç dış katmanını kaybettiği için metalden oluşan ağır çekirdek yapısı yüzünden bu örümcek çatlaklar daha belirgin ve kalıcı olabiliyor. Yüksek yoğunluğunun da etkisi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 16 Temmuz 2018; 16:40:44 >
  • Hamamböcüğüde vardır herhal uçanlar varsa ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.