Şimdi Ara

Yeni dönemde amiral gemisi telefonlar kaç liradan başlayacak? [Anket]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
13.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple’ın iPhone X fiyatlarına bir anda 1000 liranın üzerinde zam yapması, ülkemizdeki akıllı telefon pazarında dengeleri tüketiciler aleyhine olacak şekilde değiştirecek bir rüzgar yarattı. Son bir kaç ayda dolardaki dalgalanmaları beklendiği gibi minik rakamlarla fiyatlara yansıtmayan akıllı telefon satıcıları, muhtemelen Apple’ın bu hamlesi ile fiyatlarında bir güncellemeye gidecek.


    Mevcut cihazlar için yapılacak zamlar bir yana asıl konu, yeni dönemde gelecek amiral gemisi seviyesindeki akıllı telefonların nasıl bir fiyat bareminden karşımıza çıkacağı oldu. Apple’ın iPhone X’u, Samsung’un Note serisi için dünyada en çok satışın yapıldığı ülkeler listesinde Türkiye üst sıralarda yer alıyor ancak bu modellerin yeni nesilleri fiyatlarıyla bu kez epey can sıkabilir.


    Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde sizlerle değişen fiyatları paylaşmıştık. Bu kez de sizin düşüncelerinizi merak ettik ve soralım dedik. Sizce yeni dönemde yeni nesil amiral gemileri ülkemizde kaç paradan satışa sunulur?

     
     
     



  • Bu seneki amiral gemisi modelleri 7.000 - 8.000 tl civarı olur. Seneye 9.000 - 10.000 civarı olur.
    İşte buna istikrar deniyor.
  • Bu paraları kim veriyor ? Bu paraları verecek olanda android neden alıyor ? Aklımda deli sorular oluştu

  • Hayaldi gerçek oldu , durmak yok yolmaya devam
  • Vergiler tek bir kalemden gelmeyevek. Ekstra dan eklenen vergiler %20 ek olarak dolarin da ilerde artisini hesaba katarsak 10 bin TL civari olur .

  • Fiyatların bu hale gelmesine sebep olanlar bir yana birde bu telefonları bu fiyata kim alıyor? Ben kaç senedir ikinci el aldığım Galaxy S5'i kullanıyorum. Millet nasıl bu fiyata senede bir veya iki senede bir telefon alıyor merak ediyorum. Hem ağlayan çok hem alan...

  • İnsan her şeye alışır merak etmeyin, google'da arattım 2012 yılında çıkan iPhone 5 için yorumlarda birisi "bu kadar para buna verilmez iphone5 alacağınıza araba alın derim.yazık bu kadar para bu telefona verilmez" demiş.

  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt
    Ağlayanla alan ayni Kişiler değil ekseriyetle.

    Umarım bu gizem sizin için çözülmüştür en azından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dolar 5 veya 5.10 bandina gelince , amiral gemisi telefonlarda 10 bine yaklasir diye dusunuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu paralar verilir mi kim neden veriyor yada vermekle doğru mu yapıyor? Bunların hepsi tartışılır ancak hiç ama hiç kimsenin "bu paraları verecek olan neden android alıyor" diye bir tercih durumundan dolayı küçümseme aşağılama hakkı yoktur. İmkanı olup ta zevkine alan adam hariç sağdan soldan borç alarak tonla faiz yükü üstüne bindirerek alan yada ailesinin evladının boğazından kısarak alan adam (?) her türlü ahmaktır ister android tercihi olsun ister ios
  • 1 yıllık iPhone X 6800TL'den satışa çıktı ama şuanda 8599 tl.

    Bir sonraki iphone x veya her neyse:





    1100 x 4.90= 5390 TL eder. (vergisiz ABD fiyatı)



    5390 x 153:100 = 8246TL



    +1000 TL nakliye, kar fiyatı



    9246 TL ediyor. (Raf fiyatı)





    64GB iPhone X2 = 9199-9099TL



    256GB iPhone X2= 9200+1500: 10.699-10.599TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaved by makarna -- 14 Temmuz 2018; 20:45:13 >
  • iPad Almayı düşünüyordum Ağustos’tan sonra sadece telefon değil ona da 200 lira eklemişler :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel Türkçemizin bir sözü var bazı i.... hayallerde yaşıyor diye 6 bin diyen var zaten şuan iPhone x 8 binlik 9-10 bin arasında çıkacaklar göreceksiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 14 Temmuz 2018; 22:49:22 >
  • Apple'ı gören Samsung benim ondan ne eksiğim var diyip 7 binden Note 9'u satar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların yüksek olmasın dan çok , satiş rakamları paylaşılsa daha mantıklı olurdu. Bu ülke de bu rakamların ucuz geldiği ve kazancı & harcaması daha yüksek insanlar var. Ağlayanlar boşuna başları adına düşünüyor.

  • Eskiden şaka yapardık iphone x çıktı artık iphone 6 alabiliriz derdik. Onu da yapamayacağız 6s plus 256gb fiyatı 5000 küsür olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haberde x' a yapilan zamdan bahsediliyor ama tek zam x'a degilki tum apple modellerine yapilmis. ip6 nette bakin suan 3200 tl fiyati var daha 2 gun once 2200 idi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusyada Iphone x 1120$

  • Şu yorumlarda boş boş konuşanlara sesleniyorum yav onu bunu boş verde sen bu ülke için naptın 100 tl fazla verip yurt dışından ürün almaktan mı vazgeçtin bu seferde egomu tatmin etmiyeyim bu seferde altımda son model araba olmasın cebimde son model telefon olmasın mı dedin sırf daha az benzin tüketmek için toplu ulaşımını mı tercih ettin naptın çok merek ediyorum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uExclamation -- 14 Temmuz 2018; 21:49:28 >
  • Yeni gelecek iphone ların baz modelleri: en az 8.000 tl

    Samsung note 9: 6.500 tl

    Huawei mate 20 pro: 6000 tl

    Diğerleri : 3.500-4.500 tl

    Bu yazdıklarım en minimum değerler. Üzerine bir 1.000 tl cik daha eklenebilir.

    Yani bu zamlardan sonra ortalama üstü bir maaş alan birinin bile 1,5 maaşı yetmiyor ki 2-3 sene ömrü olan bir teknolojik alete 1 maaş bile bence çok yüksek bir miktar. Ben şahsen ihtiyacım olmasına rağmen bütün elektronik alet alımlarımı ertelemek zorunda kaldım. Artık bozulana kadar bir şey almam. Bozulursa da tamir ettirebilirsem ettiririm olmazsa de 1600 tl yi geçmeyen bir telefon alırım. Şahsen ben bu durumun kalıcı olacağını düşünüyorum yani bir indirim filan beklemeyin. Maalesef ülkemiz bir fakirleşme süreci yaşıyor ve bu daha da uzun sürecek. Ona göre harcamalarınıza dikkat edin derim ben.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.