Şimdi Ara

Dünyanın ilk blockchain telefonu kameralar karşısında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sirin Labs tarafından dünyanın ilk blockchain telefonu olarak duyurulan Finney ile ilgili donanım özellikleri açıklanmış ancak tasarım biraz daha konsept seviyesinde kalmıştı. Yayınlanan video ilginç tasarıma ışık tutuyor.


     


    Finney Phone özellikleri ve fiyatı


     


    Blockchain teknolojisi sayesinde dünyanın en güvenli akıllı telefonu olduğu iddia edilen Finney bu sayede şifreli görüşmeler sağlıyor ve soğuk cüzdan ile kripto paralarınızı izinsiz erişimlerden koruyor.


     


    Ayrıca kendine ait bir blockchain ağı kurarak merkezi olmayan uygulamaların çalışmasına da imkan tanıyacak. Yine anlaşmalı borsalar sayesinde telefon üzerinde para birimlerinizi dönüştürebileceksiniz.


     


    Ayrıca Bkz.Galaxy Tab S4 en net görselleriyle karşınızda

    Kendisine ait dijital para birimi ICO sürecinde 158 milyon dolar yatırım toplayan Sirin Labs, bir kısmını akıllı telefonu için ayırmıştı. Tasarım aşamasını geçtiği görülen akıllı telefonun özelleştirilmiş işletim sistemi ise henüz kendisini göstermemiş. Kızaklı arka üst panelin içerisinde ikinci bir ekran daha mevcut ve belirli bilgiler burada izlenebiliyor.


     


    Şirkete göre Finney; Snapdragon 845 yonga seti ve 6 GB RAM ile güçlendirilecek. Ayrıca 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç ekrana ve 128 GB dahili depolama alanına sahip olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte 12 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera, 3.000 mAh pil, parmak izi sensörü, Bluetooth 5.0, NFC gibi özellikler yer alacak.


     


    Sirin Labs, cihazı üretmesi için Foxconn ile anlaştı. 999 dolara satılacak akıllı telefonu Çinli şirket üretecek. Telefonun Kasım ayında piyasada olması bekleniyor.


















     







  • Tasarımı lise öğrencilerine yaptırmışlar herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin ni olup da,iyi bir ecüzdan güvenliğine önem verecek ve böyle bir ihtiyaç için bu telefona bu yüzden sahip olmak isteyecek kişi sayısını bilemem.
    Kendi işletim sisteminden söz edilmiş ama desteklemese bir dert,desteklese bir dert Facebook ,Whatsapp,İnstigram ,kısacası bir akıllı telefon da ,çevresel faktörlerler,global bir ağa dahil olmak için olmazsa olmaz Google vbleri ağ özellikleri apiler kullanıldığı sürece güvenlikden söz edilemez.İstediği kadar güvenli olsun.

    Akıllı telefonlarda bize ücretsiz sunulan ve kullanmaya başlamadan önce kullanım sözleşmesinde tahaddüt ettiğimiz ,okumaya tenezzül dahi etmediğimiz kullanım koşullarında neleri kabul ettiğini bile bilmeyen,büyük bir akıllı telefon kullanıcı kesimi için fosss.


    İş odaklı ,gerçekten güvenlik adına kullananlar dışında, eskiden yoğun bir özenti Blackberry tayfası vardı.Bu da öyle bir furya ya neden olabilir.

    Kısacası yine de ,sadece dünya nın en güvenli telefonu diye alıp kullanacak olan bile olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 13 Temmuz 2018; 12:21:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Tasarımı lise öğrencilerine yaptırmışlar herhalde

    Sence bunu alan tasarımı için mi alıyor. Ayrıca şu günlerde zaten tasarım olarak herkes benzer tasarımlar kullanirken bu farklılık katmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar "fanfinifinfon" bi isim
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Tamam da alana da enayi muamelesi yapmasınlar nasıl olsa bunun amacı farklı tipsiz üretimi birleştirmesi kolay bir şey yapalım demişler resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Tamam da alana da enayi muamelesi yapmasınlar nasıl olsa bunun amacı farklı tipsiz üretimi birleştirmesi kolay bir şey yapalım demişler resmen
    Bana sorarsanız kötü değil tasarım. Ben zevksiz de olabilirim tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon bozulsa, çalınsa veya kaybolsa soğuk cüzdandaki tüm coin'lere elveda demek zorunda kalırsınız.
    Bu nedenle soğuk cüzdanı yedeği olmayan bir yapıda saklamak ahmaklıktır.
    Evinizdeki bilgisayarda dahi saklasanız "raid1" yapısı ile korunmuş ve bitlocker vb yazılımlar ile crypt edilmiş bir diskin üzerinde saklamanızı tavsiye ederim.

    Veya bu işin en güzel yöntemi güzel bir usb bellek içerisine soğuk cüzdanı gömüp ardından usb'yi "linux dd" veya her hangi bir "sector" bazlı klon programı ile yedeklemeniz. Böylelikle usb'nin 1 tanesi bozulursa diğerinden devam edersiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.