Şimdi Ara

Japonya'da Apple'a haksız rekabet incelemesi başlatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Japonya'da tekelleşmenin ve haksız rekabetin engellenmesinden sorumlu olan Adil Ticaret Komisyonu(FTC), Apple'ın haksız rekabete neden olduğunu düşünüyor. FTC'ye göre Apple, ülkedeki üç büyük mobil operatör olan NTT Docomo, KDDI ve SoftBank'a iPhone'ları daha düşük fiyattan satmaları için baskı uyguladı. Üç operatöre iPhone fiyatlarının düşürülmesi için çeşitli teşvikler de sunan şirketin, müşterilerin operatörlerle imzaladığı sözleşmelere de müdahale ettiği tahmin ediliyor.


     

    Müşterilerin ödeme şartlarına da müdahale edildi

    Apple Japonya'nın 2016 yılından beri operatörlerle yaptığı anlaşmaları incelemeye alan FTC, Apple'ın, iPhone'ları düşük fiyattan satmaya zorlamasıyla birlikte diğer akıllı telefon üreticilerinin haksız rekabetle karşı karşıya geldiğini belirtiyor. Öte yandan müşteriler düşük fiyattan iPhone almak istese de operatörler sınırlı taksit seçeneği sunuyordu. Böylece müşteriler geçmişteki ödeme şartlarına kıyasla iPhone satın alırken operatörler ile daha kısa süreli sözleşmeler imzaladı ve her ay daha fazla ödeme yaptı.


     

    Apple'ın operatörlere dayattığı bu uygulamanın müşterileri de zor durumda bıraktığını savunan FTC, Apple operatörlerle yaptığı anlaşmayı gözden geçirmeyi kabul ettiği için şu aşamada herhangi bir para cezasına başvurulmayacağını açıkladı. Buna ek olarak FTC halihazırda iPhone için ödeme yapan müşterilerin 2-4 yıllık taksit seçenekleriyle ödemelerini gerçekleştirebileceklerini de duyurdu. 








  • apple'a 3 sene satış banı gelse hiç fena olmaz.

  • elektrontan E kullanıcısına yanıt
    Eline ne geçecek peki sayın cok bilmis?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2EF209ABE

    Eline ne geçecek peki sayın cok bilmis?
    Her sene telefon çıkarma adına işin suyunu çıkardılar ve kendilerini kaybettiler usulsüzlük yapmaya başladılar. Yenilgiyi yediremiyorlarsa birileri illaki hadlerini bildirir. Haberde görüldüğü gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.