Şimdi Ara

Exynos işlemcilere masaüstü yolu gözüktü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Qualcomm’un ARM tabanlı işlemcilerle dizüstü pazarında başarılı işler yapması rakiplerini de harekete geçirdi. Mobil pazarın lider ismi Samsung, ARM ile iş birliği yaparak yüksek performanslı cihazları hedefliyor.


     


    Hedefler büyük


     


    10nm sürecine kadar ARM ile döküm teknolojileri konusunda iş birliği halinde olan Samsung, 7nm ve 5nm sürecine kadar ortaklığı devam ettirme kararı aldı. ARM’ın Cortex-A76 çekirdeğine hayat veren Artisan mimarisi ortaklığın odağında yer alacak.


     


    Samsung’un hali hazırda ilk nesil 7nm süreci ile test üretimine başladığı biliniyor. Genelde ilk nesil üretim süreçleri ikinci nesle oranla beklentilerin biraz altında performans veriyor. Bu bakımdan Samsung’un 7nm LPP yani daha gelişmiş üretim sürecini kullanacağı belirtiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.İki yeni Samsung tableti onay sürecinde görüntülendi

    Muhtemelen Cortex-A76 temelinde yükselecek yeni Exynos yonga setinde 7nm LPP sürecini göreceğiz. Samsung işlemci tarafında 3GHz seviyesini geçeceğini ifade ediyor. Böylece yüksek performanslı cihazlara doğru bir adım atılmış olacak.


     


    Cortex-A76 ile zaten ARM’ın dizüstü pazarını hedeflediğini biliyoruz. Qualcomm gelecek yıl Snapdragon 1000 yonga seti ile Intel’i zorlamayı planlıyor. Samsung da muhtemelen özel bir Exynos yonga setini kendi dizüstü serisinde kullanacaktır. Ayrıca bazı üreticilerle görüşme yapıldığı da ifade ediliyor.


     


    Sadece yüksek performanslı cihazlarda değil yapay zekâ ve makine öğrenme teknolojileri için de yeni mimarilerin avantajlar sunacağı ifade ediliyor. 2020 yılı sonrasında ise Samsung’un ilk nesil 5nm LPE üretim sürecine geçtiğini göreceğiz. Bu süreç yeni nesil ARM çekirdekleri ile birlikte çok daha performanslı ve verimli dizüstü yongalarının da önünü açacaktır. Bakalım yeni tasarımcılar Intel ve AMD’yi ne kadar zorlayabilecek?


     







  • yandex'in yapay zekası
    beni ille 120 km hızla gidilecek yola yönlendirmeye bu şekilde zamandan kazandırmaya çalışıyor,
    ama ben bir insanım fazla hız yapmadan en kısa mesafeden gitmek istiyorum,
    özetle her zaman en az 2 tercih olmalı !
    yoksa yapay zeka dediğimiz şey insanları tercihsiz yollara sürükler !

    ekonomik mesafe veya en kısa sürede ulaşım olarak 2 seçenek mutlaka olması lazım !

    yoksa yapay zeka insanoğlunun en büyük aptallığı olur !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Temmuz 2018; 18:56:2 >
  • samgung'u sevmem ama işlemci pazarının çeşitlenmesi son kullanıcının cebinden çıkan miktarı azaltacağı kesin. İntel ve Amd' ye anca qualcomm veya samsung bir işlemci yaparak kafa tutabilir. Samsung açgözlüsü dayanamaz ekran kartı sektörüne de el atar 5 seneye kadar. İnş el atar yani :D

  • Sen neden konuyu yapay zekaya bağladın şimdi ?
  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    ",, Sadece yüksek performanslı cihazlarda değil yapay zekâ ve makine öğrenme teknolojileri için de yeni mimarilerin avantajlar sunacağı ifade ediliyor. ,,"
  • rekabet her zaman tuketici icin iyidir. amd biraz iyi urunler cikarinda intel islemcilerin gucleride hemen artmaya basladi. birde isin icine alternatif mimari girerse tadindan yenmez urunler gelecektir.

  • Snapdragon, Qualcomm ve ARM isimlerini Samsung ismi altında birleştirerek bu işleri yapsalar daha kalıcı olurlar ve işleri de büyük oranda kolaylaşır, piyasayı okuyamamışlar belliki.
  • Kendi ekmeğini pişirip yemek varken niye başkasıyla paylaşasın kiundefinedundefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurutulmus Domates -- 8 Temmuz 2018; 18:09:35 >
  • Cehaletimi affedin, ARM mimarili işlemciler üzerinde Windows sıkıntısız çalışıyor mu ki? Windows doğru düzgün çalışmadıkça masaüstü ve dizüstü pazarından pek ekmek yiyebileceklerini sanmıyorum. Yapay zekâ ve makine öğrenmeden bahsedilmiş ama hedef kitleden bahsedilmemiş. Intel ile AMD üzerinde sıkıntısız çalıştığını bildikleri onlarca OS ve yüzlerce emülatörle her çözüm için dilediğince at koşturmak varken, nasıl çalıştığını bildikleri cihazları bıraktırıp ARM mimarili masaüstü ve dizüstüne insanları yönlendiren ne olacak?

  • İyi de orada bahsedilen donanımsal boyut. Yapay zeka algoritmalarinin çalışacağı ve geliştirilecegi mimari mevxu bahis orada. Senin bahsettiğin konu ise yazılım ve algoritma kısmında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un da işe girişmesi çok güzel olur, piyasayı hareketlendirir. Samsung işlemcilerini sadece kendi bilgisayarlarında kullanırsa 70'li yıllara geri döneriz. Sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Çeşitlilik ve rekabet güzeldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    çok aydınlatıcı bir yazı olmuş

    teşekkürler :D
  • Mobilde inteli nasıl zorlayacaklar merak ediyorum son yeni i9 maşallah masaüstü performansı veriyor hatta ve hatta eski nesil i7leri geride bırakıyor. Ha günlük işler için düşük güç tüketimi vs bu alanlarda tercih sebebi olur ama performans isteyenler için intel tek seçenek olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen emülatörlü bir arm tabanlın windowsa yaklaşmam ne zaman sistem kodlarımı arma göre optimize ederler o zaman bir durup düşünürüm zaten tahminimce bahsedilen kitle hardcore gamerlar photoshop vs kullanıcılar renderla uğraşayan kişilerden çok casual dediğimiz günlük işler için olacağını sanıyoruk dizi film mail surf vs yani bilmeyen gidip alır. Armın windowsa geçmesi intelin arma geçmesi gibi bişey benim için anlamsız pek başarılı olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Calisiyor telefona kurmustuk biz :) win xp ama pcde denemek lazim tabi telefon bi yere kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Son SD835'li notebooklarda Microsoft uygulamaları dışında adam gibi çalışan uygulama yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.