Şimdi Ara

Testosteron hormonu erkeklerin tüketim alışkanlıklarını etkiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Dünyanın önde gelen akademik kurumlarından Caltech, Wharton, INSEAD, ZRT Laboratuvarı ve Sarbonne Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen bir araştırma erkeklerin lüks ve statü sembolü ürünlere olan ilgisini çok ilginç bir nedene bağlıyor: Testosteron hormonu. Araştırmacılara göre testosteron hormonu ile erkeklerin daha yüksek kalitedeki marka ve ürünleri arzulaması arasında ölçülebilir bir nedensel ilişki var.


     

    Fiziksel mücadelenin farklı bir yansıması 

    Erkeklik hormonu olarak da bilinen testosteron hormonu hayvanlar arasında fiziksel mücadelelerde kendisini gösteriyor. Erkek hayvanların hemcinsleri üzerinde üstünlük sağlamaya ve karşı cinsi etkilemeye yönelik davranışlarına neden olan testosteron hormonu insanlarda ise lüks tüketim ile benzer davranışlara neden oluyor. Araştırmanın yazarlarından Profesör Colin Camerer ''En yakın hayvan akrabalarımızda erkekler üstünlük sağlamak için çok fazla enerji ve zaman harcıyor.'' derken insanların ise kullandıkları ürünler, giydikleri kıyafet ve sürdükleri arabalarla aynı davranışı sergilediğini belirtiyor. Hayvanların durumuyla bağlantı kuran Camerer'e göre erkeklerin ''pençeleri, yumrukları ve kasları'' tükettikleri lüks ürünler.


     

    Daha önce de testosteron hormonunu saldırganlık ve sosyal statü ile ilişkilendiren çalışmalar ortaya koyulmuştu ancak bu kez araştırmacılar 243 erkek üzerinde yaptıkları deneyle testosteron-lüks tüketim ilişkisini kanıtladı. 243 erkeğin yarısına testosteron jeli veren araştırmacılar diğer yarısına ise plasebo(testosteron jeli olduğu söylenen ancak herhangi bir etkisi olmayan bir ilaç) verdi. Daha sonra ise katılımcılardan lüks olmayan ancak kaliteli olan bir marka(The North Face gibi) ile lüks bir marka(Armani gibi) arasında seçim yapması istenildi. Testin sonucunda testosteron jelini alan katılımcıların diğer katılımcılara kıyasla çok daha yüksek bir oranla lüks markayı seçtiği belirlendi.


     

    Deneyin ikinci aşamasında ise işler biraz daha ilginçleşti. Araştırmacılar bu kez katılımcılara aynı tür ürünlere(saat reklamı gibi) ait üç farklı reklam izleterek bu reklamlara 1 ile 10 arasında puan vermelerini istedi. Reklamlardan ilki saatin yüksek kalitede olduğunu; ikincisi ise lüks olduğunu vurguluyordu. Üçüncü reklamda ise ''yok edilemez, güç ve güven'' gibi kelimeler kullanılarak saatin güçlü olmayı sağladığı vurgusu yapıldı. Testosteron jeli kullanan katılımcıların büyük bir kısmı lüks vurgusu yapan ikinci reklama diğer reklamlardan daha fazla puan verdi.


     

    Araştırmada elde edilen bulgular özellikle reklam sektörü için oldukça önemli. Bununla birlikte araştırma erkeklerin kaliteli olan ürünlerin yerine değeri yüksek ürünleri tercih ederken aslında ürünün işlevselliği veya dış görünüşünden ziyade ,testosteron hormonunun etkisiyle, lüks olmasına dikkat ettiklerini gösteriyor. 








  • Ben bir üründe yüksek kalite ararım,yok altın kaplamaymış yok dünyada sadece 50 tane üretilmiş beni ırgalamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla paran kadar hormonun olacak bu devirde

    turkiyede ortalama bir maasla yok armaniymis yok gucciymis fasa fiso

    millet moda diye taksitle sisme northface montlardan aliyor bu ulkede yemisim hormonunh

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapatid

    valla paran kadar hormonun olacak bu devirde

    turkiyede ortalama bir maasla yok armaniymis yok gucciymis fasa fiso

    millet moda diye taksitle sisme northface montlardan aliyor bu ulkede yemisim hormonunh
    "valla paran kadar hormonun olacak bu devirde" Çok güldüm




  • ben pek fazla katılmıyorum bu düşünceye yani erkek adamın şehveti ve hormonları eşya il ilgili olacağını sanmıyorum. lüks içinde yaşayan toplumlar çocuksuz veya tek çocuklu oluyor. adam evlenme olayını bile 30 a kadar erteliyor. öte yandan düşük gelirli kesim erken evleniyor daha çok çocuk yapıyor. baba kimliği daha belirgin oluyor

  • Param olsa hormonlarımımı dinlerim.

  • Paran olmadıktan sonra istersen testosteron patlaması yaşa neye yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel araştırma zaten o saatleri falan bayanlar için takmıyor mu erkekler?

  • mehmetgirgin M kullanıcısına yanıt
    Bu çok naif bir örnek. Evlenmek ve çocuk testesteronu yüksek kimseyi tek başına tanımlamaz.
    Aslında kendiniz vermişsiniz cevabı. Lüks içinde olan tek çocuklu evet çünkü bu yeterli bir gelecek güçtür ve bölmeye gerek yoktur. 30 yaşına kadar evlenmiyor çünkü gerekli şekilde testesteronunu kullanıyor...
    Cevabı kendiniz vermişsiniz dediğim gibi ama yanlış sonuç yazmışsınız. gidiş yolu doğru 5 puan ;)
  • mehmetgirgin M kullanıcısına yanıt
    neden sonuc iliskini tersden almissin. luks ve esya sehvete neden olmuyor. yuksek testosteron ve sehvet erkekleri daha lukse yoneltiyor, amac karsi cinsin ilgilisini cekebilmek. ayrica baba oldukdan sonra erkekdeki testosteron orani kendiliginden duser, cinsel kimligi azalir, baba kimiligi one cikar.
  • Arapların bu kadar lükse düşkün olması buna mı bağlı acaba? Testerteron fazla malum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınlar lükse daha düşkün, testosteron çok galiba :p

  • Vurmaya devam...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herşey hipofiz-hepefiz bezlerinde bitiyor daha az çalışsalar erkek milleti çoktan evrenin sırlarını çözmüştü dusunsenize tam teoremi çözecek " Aha..kalça, bacak, meme ....du bi porno açayım ben " :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu kadının lüks sevdası nereden geliyor o zaman, sakalları olmadığına göre?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.