Şimdi Ara

Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    Kutu İçeriği:

    - Back-UPS RS 1000VA
    - İki adet IEC 320 C13 kablo
    - Yazılım CD'leri
    - USB Bağlantı kablosu
    - Kullanım Kılavuzu
    - Modem bağlantı kablosu

    Özellikler:

    - Line-Interactive teknoloji (Voltaj Regülasyonu özelliği)
    - Maksimum çıkış 600W = 1000VA
    - 6 Adet aküden çalışma, 2 adet akım koruma çıkışı
    - RJ-45 Data Hattı koruması, Fax-Modem koruması
    - Geniş Voltaj aralığı: (191 ~ 272 V)
    - Tam yükte 13 Dk., yarım yükte 26 Dk. besleme süresi
    - Otomatik self test, kapatma ve voltaj regülasyonu
    - Sesli Alarmlar: Aküden çalışma, Akü yetersiz, aşırı yük
    - Akıllı Akü yönetimi
    - Tekrar devreye alınabilir sigorta
    - Aküden çalışıyor, Akü değiştir ve aşırı yük Led’leri
    - USB üzerinden bağlantı ve Powerchute yazılımı
    - 8 Saat içerisinde şarj
    - Ağırlık: 14 Kg., Boyutlar(YxGxD): 16.51 x 9.14 x 28.45 cm
    - Kullanıcı tarafından değiştirilebilen aküler

    UPS Nedir?
    Genel olarak tanımlamak gerekirse, ani voltaj değişimlerini(yıldırım anındaki gibi), telefon santralı gibi kritik yükleri ve elektrik şebekesinden gelen bozucu etkilerden(dalgalanma, parazitler) bağlı olduğu cihazları koruyan ve elektrik kesintisi sırasında devreye girerek enerji sağlayan cihazlardır.

    Neden Gereklidir?
    Bilgisayar gibi hassas aletlerin elektriğe karşı duyarlılıkları diğer aletlere göre daha fazladır. Bu yüzden düzenli bir elektrik akımı ile beslenmeleri hem parçaların ömrü hem de verilerin güvenliği açısından büyük önem taşır.

    UPS Çeşitleri Nelerdir?
    Off-Line: En basit ve temel seviyedeki UPS türüdür. Bu tip UPS’ler herhangi bir kesinti olmadığı sürece beklemede kalan, ancak bir kesinti anında devreye giren ürünlerdir. Gerilim akülerin üzerinden geçmediği için regülasyon yapamazlar. 2 ila 5 mili saniye arasında devreye girerler. Ancak daha kısa süreli dalgalanmalarda devreye giremedikleri için küçük güçlerde kullanılırlar.

    Line Interactive: Kademeli olarak regülasyon yapan bu ürünlerde akü ve şebeke voltajın durumuna göre orantılı biçimde kullanılır. şebeke kesintilerinde off-line sistemlerde olduğu gibi role kontağından geçerek sistemi beslerler. Off-line ürünler gibi küçük güçlerde kullanılırlar.
    Online: şebekeden tamamen bağımsız çalışan bu UPS’lerde şebeke gerilimi ne olursa olsun çıkış 220V 50Hz olarak sabitlenir. Frekans ve voltaj kararlılığı yüksek olan bu UPS’ler özellikle ofis ya da çoklu sistemlerin kullanıldığı yerlerde tercih edilir. Online UPS'ler tam anlamıyla kesintisiz güç kaynaklarıdır ve en stabil korumayı sağlarlar. Fakat her güzelin bir bedeli olduğundan, bu tarz UPS'lere sahip olmak için büyük paralar ödemeniz gerekiyor. Eğer ev kullanıcısı iseniz, burada tanıttığım tarz Line Interactive bir UPS almanız en mantıklı seçim olacaktır.

    Ürünün kutusundan monitörü ve kasayı bağlamak üzere iki adet IEC 320 C13 kablo çıkıyor. Fakat UPS'yi şebeke elektriğine bağlamak için gereken kabloya yer verilmemiş, bunun nedenini zaten hali hazırda bütün sistemlerde kasa ve monitör için kullanılan standart şebeke kablosunu kullanması olarak açıklayabiliriz. Bütün APC ürünleri Microsoft Windows XP ve Vista işletim sistemlerine otomatik olarak tanıtılmış durumdalar ve denetim masası-güç denetimi bölümünden gerekli ayarlar yapılarak ürün windows üzerinden kullanılabilir hale getirilebiliyor. Aslında hiçbir yazılım yüklemeden veya ayar yapmadan da ürünü kullanabiliyorsunuz fakat batarya gücü iyice zayıfladığında sistemi güvenli biçimde kapatma seçenekleri çalışmayacağından uzun süreli elektrik kesintilerinde sisteminizin güvenliğini riske atmış olursunuz. Bu nedenle ürünle beraber gelen APC PowerChute Personal isimli yazılımı kullanmanızı öneririm. 6MB civarında sistem kaynağı tüketen bu yazılım, görevini son derece iyi yapıyor ve size detaylı bilgiler sunuyor. Bu yazılım ile, şebekeden sisteminize gelen voltaj değerini, sisteminizin anlık olarak tükettiği güç miktarını(Watt olarak), bataryanın şarj durumunu ve UPS'nin overvoltage, undervoltage, electrical noise ve UPS’nin kesintilerde devreye girip sisteminizi koruduğu zamanları istatistiksel olarak izleyebiliyorsunuz. Ürün voltaj aralığı olarak 191 ile 272 volt aralığında seçeneklere sahip. Siz istediğiniz değerleri seçerek bu voltajlar arasında gerilimin sabit tutulmasını sağlayabiliyorsunuz.

     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)

    Ürünün ön bölümünde; Power On: şebeke gücünde ve hazır durumda, On Battery: kesinti durumunda ve batarya gücünde, Overload: Aşırı yüklenme, Replace Battery: Batarya değişim uyarısı ve açma-kapama tuşu bulunmakta.

    Arka kısmında ise;
    1) Bilgisayara USB'den bağlanan data girişi
    2) Dışarıdan ekstra olarak bağlanabilen APC 24V akü besleme girişleri
    3) Fan
    4) Üst çıkışa telefon jackı, alt çıkışa bilgisayarın modem girişinin bağlandığı telefon hat girişleri
    5) Benzer şekilde üst çıkışa network girişinin, alt çıkışa da bilgisayara giden network girişinin takıldığı 10/100 base-T network girişleri
    6) 6 adet korumalı elektrik çıkışı + 2 adet beyaz renkli yüksek voltaj koruması(bu portlardan bağlanan cihazların batarya ile ilişkileri olmuyor yanlızca yıldırım gibi ani voltaj değişimlerini absorbe edip düzenleyecek şekilde çalışıyorlar.)
    7) Acil durumlarda aleti sıfırlamak ve bağlantıyı kesmek için kullanılan reset düğmesi
    8) şebeke elektriği bağlantı noktası

    bulunmakta.

    Ürün bilgisayarla iletişimini USB üzerinden bağlanan bir data kablosu ile sağlıyor. XP ve Vista işletim sistemleri ile çalışabilen "PowerChute Personal Edition" isimli yazılım, ürünle ve bilgisayarınızla ilgili birçok bilgiyi sunarken, ürünle ilgili ayarları yapma ve kontrol etme gibi fonksiyonları kullanmanıza olanak sağlıyor.
    Aşağıda PowerChute yazılımının menülerini ve üzerindeki ayarlamaları teker teker gösereceğim.

    1. Performance: Bu bölümde elektrik kesintileri(blacout), voltaj düşmesi(undervoltage), aşırı gerilim(overvoltage), elektrik palsı(electrical noise) sorunları nedeniyle cihazın 4 hafta içinde kaç defa devreye girdiğini ve ne kadar süre devrede kaldığını gösteriliyor. Buraya gün içinde 3-4 kez gerçekleşen ufak düzenlemeler kaydedilmiyor.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    2. Current Status: Bu bölümde cihazın mevcut durumu hakkında bilgiler yer alıyor. Cihazın devrede olduğunu, akünün ne kadar şarj edildiğini, cihaza şebekeden geliş voltajını görüyorsunuz. En alt kısımda ise, cihaza bağlı olan aletlerin çektiği toplam güç anlık olarak görüntüleniyor. Bu özellik sayesinde sisteminizin ve bağlı cihazların güç tüketimi hakkında net bilgiye sahip oluyorsunuz.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    3. Run Self-Test: Burada akünün ne kadar ömrü kaldığı tesbit edilip size bilgi veriliyor. Eğer cihaz bu testi geçemezse, ön paneldeki "Replace Battery" led'i yanarak size akünün değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Eğer değiştirmezseniz, yine cihazı ön panelindeki "Overload" led'i yanarak sistemi birkaç saniye içinde otomatik olarak kapatıyor. APC tarafından akünün ortalama 3 sene gidebileceği söyleniyor fakat pratikte bu süre daha uzun olabilir.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    4. Option: Burada cihazın windows altındaki uyarı sesleri, başlangıç ekranı ve log tutma gibi fonksiyonlarını açıp-kapatabiliyorsunuz.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    5. Runtime: BU bölümde size 2 seçenek sunuluyor. Bunlardan ilki elektrik kesildiğinde cihazın sizin belirlediğiniz süre sonrasında güvenli şekilde kapatılması sağlanıyor. Diğer seçenekte ise, cihazın bataryasının kaç dakika dayanacak gücü kalmışken sistemin güvenli biçimde kapatılacağı ayarlanıyor. 2. seçenek ev kullanıcıları için ideal çünkü elektrikler çoğu zaman 5-10dk'lığına kesiliyor ve bu süre içerisinde zaten sisteminiz internet bağlantınız da dahil olmak üzere tam anlamıyla açık kalıyor ve kesintiden hiç etkilenmeden devam ediyorsunuz. Eğer kesinti daha uzun sürerse, cihaz 15sn sonra sistemin kapatılacağına dair bir uyarı veriyor ve siz buna iptal deyip dökümanlarınızı kapattıktan sonra sistemi kendiniz kapatabiliyor veya 15sn sonra sistem windows'u hibarnate moduna alarak otomatik olarak kapatıyor.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    6. Notification: Bu kısımda cihazın kendi speaker'ından verilen uyarıları açıp-kapatabiliyorsunuz. Eğer isterseniz bu uyarıları belirli saatler sarasında da kapabiliyorsunuz. Ben uyarıları tamamen kapattım ama eğer isterseniz gece uyuduğunuz zaman aralığında da cihazın sesli uyarı vermesini engelleyebilirsiniz.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    7. Sensitivity: Bu bölümde cihazın elektrik palslarına ve voltaj dalgalanmalarına karşı göstereceği hassasiyet ayarı bulunuyor. Eğer high işaretliyse, cihaz akım ve gerilim üzerindeki en ufak değişimde çok düşük bir toleransla hareket edecektir. Şu an bu şekilde kullanmaktayım ve hergün cihaz ortalama 3-4 kez devreye giriyor. Özellikle ülkemizde bu ayarı high'da tutmakta fayda var. Bilhassa yağmurlu, rüzgarlı ve şimşek çaktığı anlarda cihazın sık sık devreye girdiğine tanık oluyorsunuz. Hatırlatma: Ürünün arkasında en altta bulunan 2 çıkış sadece yıldırım koruması(yüksek gerilim) sağlar yani akü ile bir bağlantısı yoktur.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    8. Voltaje: Bu kısımda voltaj hangi değerin üstüne çıktığında ve hangi değerin altına indiğinde cihazın devreye gireceğini ayarlıyorsunuz. Ben bu aralığı 252-108 olarak belirledim. Eğer bu sınırlar ihlal edilirse cihaz aküsü devreye girerek DC 230V gerilim ile beslemeye başlıyor. Bu şebekeden gelen AC akımını sınır aralığına ulaşana kadar devam ediyor.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)




    Performans Testi:

    AMD 64 3800+, 2GB DDR, 250GB HDD, X1950PRO, 530W PSU, 4x 92mm FAN, 9xUSB cihaz bağlı bulunan sistemim ve 19" Flatron CRT monitörümün bağlı olduğu sistemimin çektiği güç aşağıdaki görülmektedir.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)

    210W boştayken sistemimin harcadığı güç miktarıdır. Monitörü kapattığımda bu değer 116W'a düşmekte. Monitör açıkken Super Pi'yi çalıştırdığımda işlemci ve ram'ler tam yükte çalıştığından aşağıdaki tüketim değerine yani 228W'a ulaşılıyor.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)

    Eğer ekran kartını da yük altında çalıştırırsam aşağıda göründüğü üzere, 276W değerine ulaşılıyor.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)

    Sisteme yapılan oc miktarlarına bağlı olarak güç tüketim değerleri de belirli oranda artıyor. İlaveten sistemi her yönden zorlayan Test Drive Unlimited oyununu oynarken de bu değer 295W'a kadar yükseliyor. Çünkü parçalar ısındıkça hem fanların devri arttığından hem de daha fazla güce ihtiyaç duyulduğundan sistemin güç gereksinimi de artıyor. Tabiki buna güç kaynağının ısınmasından dolayı gerçekleşen verim düşüşünü de eklememiz gerekir.

    Tecrübe ettiğim bir diğer konu da, verim meselesi. Bildiğiniz gibi kaliteli PSU'lar birbirine yakın fakat bir o kdar da farklı verimliliklere sahip oluyorlar. Bu durum kullanılan malzeme ve parça kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Verimlilik konusunda başı çeken PSU markası Enermax ve Tagan olarak bilinir ama diğer markaların da pek aşağı kalır yanlarının olmadığı kesin. Örneğin daha önceden kullandığım Tagan 380W güç kaynağımla sistemim boştayken toplam 218W güç tüketiyordu. Sistem bileşenleri tamamen aynı kalmak üzere, PSU'mu be quiet 530WPro ile değiştirdiğimde yukarıda da gördüğünüz üzere 210W güç tüketiliyor. Bu 8W'lık değişimi monitör kapalıyken aldığım 116W değerine göre ufak bir yüzde hesabı yaparak kıyasladım. Buna göre be quiet 530W güç kaynağının güç tüketimi Tagan 380W'dan %6.9 daha düşük. Bu da be quiet 530W PSU'nun Tagan 380W'a göre yaklaşık %8 daha verimli olduğunu ve buna bağlı olarak da daha az elektrik tükettiğini açıkça gösteriyor. Tabiki bu testi birbirleriyle aynı güçteki PSU'larla yapmak daha belirleyici olacaktır. Ama yine de %8 gibi bir verim farkı dikkate değer bir sonuçtur.


    Dış Görünüm ve Batarya:

    Ön kapağı aşağıya doğru iterek önce bağlantı fişini daha sonra da bataryayı çekerek çıkartıyoruz.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)

    Bu aküler Türkiye'de de bulunabiliyor ve takıp çıkartılması birkaç saniyenizi almakta. Bu tipik bir akü olduğundan tabiki duruş yönü önemli bu nedenle bataryayı takarken üzerindeki işaretlere bakarak kesinlikle düzgün yönde takmalısınız. Cihazın kullanım klavuzunda da belirtildiği üzere ürün sadece dikey ve sağa yatık konumlarda kullanılabiliyor.

    -Sistemim 7/24 açık olduğundan ses düzeyi benim için çok önemli bir kriter. Cihazın arka kısmındaki fan nispeten sesli çalışmakta ve akünün devreye girmesiyle de rahatsız edici bir ses seviyesine ulaşmakta. Ama bu ses insanı uyandıracak seviyede değil. Fan sadece elektrik kesildiğinde devreye giriyor ve elektrik geldiğinde hemen duruyor. Bu nedenle cihaz tamamen sessiz çalışmaktadır.

    -Line Interactive UPS'lerin Online UPS'lere göre devreye girme gecikmeleri sebebiyle daha güvensiz oldukları düşünülebilir fakat bu gecikmenin pratikte bilgisayar için bir önemi bulunmamakta. Şayet akünün devreye girdiğini ne monitör ne de sistemin genel davranışı ile farkedemiyorsunuz. milisaniyeler mertebesinde bir gecikme olduğundan cihazlar bu toleranslar içerisinde zaten kesintisiz ve hiçbir güç kaybı olmaksızın çalışmaya devam ediyor. Not: UPS sadece windows altında değil dos ortamında da korumasını yapabilmekte. Windows'tan girilen ayarlar cihazın hafızasına yazılmakta ve dos altında da bütün işlevini yürütmektedir. Bios update ederken elektrik kesilmesi sebebiyle hiçbir kesinti yaşamadım ve update işlemim 2dk içinde başarıyla tamamlandı. Bu UPS'ye müzik seti veya televizyon, yazıcı, scanner gibi cihazlarınızı da bağlayarak tam bir korumaya sahip olabilirsiniz.

    -APC firmasının ürettiği son teknoloji ürünü kaliteli PSU'larından birisi olan Back-UPS RS 1000VA ülkemizde 310YTL gibi rakiplerine oranla yüksek sayılabilicek bir fiyattan satılıyor. 6 ay deneme fırsatı bulduğum ürün için neredeyse mükemmel diyebilirim. Eğer Line Interactive bir UPS almak istiyorsanız bu ürüne kesinlikle bakmanızı öneririm. "Ucuza para verecek kadar zengin değilim" sözü kalitenin haklı bir bedeli olacağı gerçeğini en güzel şekilde anlatıyor. 6KG ağırlığındaki ürünün malzeme kalitesi üst düzeyde ve 10m yükseklikten betona bile atsanız hiçbirşey olamayacakmış gibi bir his veriyor. Odanızda beyaz rengi ve kaliteli kasasıyla gayet şık duracak olan ürün, görevini de tam anlamıyla yapıyor. Kullandığım sistem monitör dahil ortalama 240W güç tüketiyor ve kesinti durumunda bilgisayarı yaklaşık 10-12dk civarında açık tutabiliyor. Bu çalışmakta olduğunuz dökümanı kapatmak veya yeni başlamışsanız bile bir CD-DVD yazma işlemini tamamlamak için fazlasıyla yeterli bir süre. Eğer monitörü kapatırsam sistemim 100W civarında güç tüketiyor ve bu durumda cihaz 20dk'yı aşan bir süre boyunca sistemi açık tutabiliyor. Bataryanın gücü %10'un altına indiğinde ise, PowerChute yazılımının kontrolünde sistem hibernate durumuna alınıyor. Elektrik geldiğinde otomatik şarj sistemi devreye giriyor ve tamamen bitik bir batarya yaklaşık 5 saat gibi bir sürede şarj edilebiliyor.

    -Kullandığım 6 aylık süre içerisinde gayet memnun kaldığım bu ürünü, bilgisayarına değer veren ve ona gözü gibi bakan bütün kullanıcılara öneririm. Muadillerine göre yüksek olan fiyatının karşılığını hakkıyla verdiğini düşünsem de, yine de daha ucuz olabilirdi diyerek 100 tam puanından 5 puan kırıyorum ve 95 Puan veriyorum.

    Ürünün fiyatı: 313,37 YTL -->http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=134&productid=bd19145

    Daha önce yaptığım incelememdeki eksikleri elimden geldiğince düzeltip ürünü tanıtmaya çalıştım, umarım UPS satın almak isteyenlere az da olsa faydalı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTaDoR -- 11 Nisan 2007; 22:56:45 >







  • güç kaynağı kadar gereksiz bi cihaz görmedim okadar para werip güç kaynağı almak saçmalık bence
  • ne adamlar var yaa


    teşekkürler inceleme için @matadorapc bu işin piri ama biraz pahalı haliyle..
  • @MaTaDoR

    ıncelemen kanımca zayıf olmus,

    ozellıke klasık tanıtım yazısı var, lakın urune aıt hıcbır resım, SS, daha detaylı bır bılgı yok,
    urunu zorlama testlerı, baglanan elktronık aletlere tepkısı, elektrık kesıntılerı oldugunda olusan ses v.s. hıcbır seydne bahsetmemısssın,

    yılalrdır bır cok APC kullanan bırısı olarak,ıncelenı zayıf buluyor 100 uzerınden 40 verıyorum

    bu urun fuzılı pahalıdır,

    bunun yerıne APC br800i modelını onerırım,

    1kva lık olan bu model fanlı oldugundan dolayı daha da seslı calısmaktadır, yer kaplama sorunu vardır,

    ayrıca bılmeyenlere soylıyım,
    bır apc akusu,
    bakım yapılmadan ortlama 4-6 sene sorunsuz calısabılmektedır,
    ve ozellıkle akulerı orjınal olarak TR uygun fıyatlı satılıyor,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 6 Nisan 2007; 17:30:44 >




  • Güzel inceleme Güç kaynaklarına normalde hiç yer vermeyiz ama makinanın hayatını kurtaracak cihaz Kesintisiz güç kaynağıdır
    Ben

    Kulandığım bir sürü Güç kaynaklarından sonra makelsan online 2kv kulanıyorum ve onunla beraber sorunum da biti

    line inter active ve ofline online vs seeçenekleri var hepsini denedim en iyisi online diğerlerinde voltaj yükselmesini kesen bir cihaza rastlamadım

    Tabi bir ev kulanıcısınında online güç kaynağı kulanmasıda çok zordur benim başım çok ağırdı elektirikden anakart ekran kartı power suply yaktıkdan sonra bu işe merak sardım ve online güç kaynağında durdum son olarak

    diğerleri
    line inter active %10 düşme ve yükselmeyi düzenliyor regüle ediyor yani gerisine bir şey yapamıyor kendim denedim
    ofline ise sadece mili saniyelik bir geçiş ile yükü kendi üstüne alıyor
    online güç çıkışını kendi üretir giriş voltajı ne olursa olsun 220 volt verir

    Benim size tavsiyem
    Kendi ihtiyacınıza göre bir ürün seçmenizdir ama elektirikden dolayı çokmu başınız ağrıyor o zaman alın online dertleriniz bitsin tek kelime ile
    ama unutmayın online güç kaynakları fanlıdır çalışma ortamı için elverişli değildir bunun hesabını yapmayı unutmayın

    konuyu gördüm çorbada tuzum olsun dedim bildiklerimi yazdım ....

    Her türlü düzeltme yapabilirsiniz yazdıklarım kendi incelemelerim ve deneyim sonucu yazdıklarımdır bilginize.....

    Herkese iyi forumlar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 6 Nisan 2007; 18:01:36 >




  • İnceleme için teşekkürler.
    Okuduğum forumlarda vs. ucuz yollu 1000VA civarı ups akülerinin yaklaşık 2 sene ömrü olduğundan bahsediliyor. Benim de kullandığım powercom marka aletin akülerinin en iyi kullanım şartlarında 2 yıldan fazla dayanabileceğini sanmıyorum. Gerçekten 4-6 yıl arası sorunsuz iş gören aküler varsa bu apc de fiyatı da gayet uygun duruyor. Evde kullanım için bir dezavantaj üzerindeki fan galiba. Bir de yüksek devirli bir fan ise sıkıntılı olabilir.
    Bu arada; ups kullanımına alaycı bir yaklaşımla bakanlar, memleketteki voltaj sıçramaları sayesinde güzel bir sistem heba ettikten sonra aynı güzellikteki kahkahalarına devam ederler umarım.
  • @cavus78;

    Ürünün üzerindeki fan sadece elektrikler kesildiğinde devreye giriyor ve pek sesli çalışmıyor. Elektrik geldiği an fan tamamen duruyor. Ayrıca normal kullanımda voltaj dalgalanması olduğunda isterseniz windows'ta uyarı ile size bunu bildiriyor ve cihazdan "çıt-çıt" şeklinde ses geliyor bu durumda zaten anlıyorsunuz. Bunun dışında elektrik varken %100 sessiz bir alet olduğunu söyleyebilirim.


    @the_Web;

    Öncelikle yorumların için teşekkürler.

    " urunu zorlama testlerı, baglanan elktronık aletlere tepkısı, elektrık kesıntılerı oldugunda olusan ses v.s. hıcbır seydne bahsetmemısssın " şeklindeki eleştirine cevap vereyim:

    Öncelikle ürünün kapasitesi 600W olduğundan ve halihazırda bu güçte bir cihazı zorlayacak donanımım bulunmadığından zorlama testi gibi birşey yapmam mümkün değil. Eğer öyle bir sistemim olsaydı da bu testi yapmazdım, malum ne olacağı belli olmaz elektrikler gittiğinde çok değişik bir elektrik sesi var ve yüksek bir güç ürettiğini anlayabiliyorsunuz. Bu durumda ürüne aşırı yüklenip bir yangın çıkartmak istemem. Bir keresinde ekran kartını takarken kısa devre yaptırdım ve overload ışığı 20dk boyunca yanık kaldı cihaza müdahale bile edemedim bir süre sonra soğuduktan sonra devam edebildim bu süre içerisinde sistem hiç açılmadı bile. Bu yüzden biraz tırsıyorum açıkçası...

    Bağlanan cihazlara monitör dışında hiç etki etmiyor. Eğer cihazı CRT monitöre çok yaklaştırırsanız görüntüde hafif bozulmalar oluyor. Kayda değer bir etkisi olmadığından yazma gereği duymadım.

    Elektrik kesildiği andaki sesi de önemli bir mevzu değil o yüzden belirtmedim. Şayet sistemi korusun da nasıl ses çıkarırsa çıkarsın gibi düşünebiliriz. Bilgisayarım gece-gündüz sürekli açıktır ve gece elektrik gittiğinde insanı uyandıracak veya rahatsız edecek gibi bir sesi de yok. Yağmurda sokakta elektrik tellerinin altında durduğumuzda bir cızırtı şeklinde ses duyarız işte bu UPS'nin sesi de benzer şekilde...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaTaDoR

    @cavus78;

    Ürünün üzerindeki fan sadece elektrikler kesildiğinde devreye giriyor ve pek sesli çalışmıyor. Elektrik geldiği an fan tamamen duruyor. Ayrıca normal kullanımda voltaj dalgalanması olduğunda isterseniz windows'ta uyarı ile size bunu bildiriyor ve cihazdan "çıt-çıt" şeklinde ses geliyor bu durumda zaten anlıyorsunuz. Bunun dışında elektrik varken %100 sessiz bir alet olduğunu söyleyebilirim.


    @the_Web;

    Öncelikle yorumların için teşekkürler.

    " urunu zorlama testlerı, baglanan elktronık aletlere tepkısı, elektrık kesıntılerı oldugunda olusan ses v.s. hıcbır seydne bahsetmemısssın " şeklindeki eleştirine cevap vereyim:

    Öncelikle ürünün kapasitesi 600W olduğundan ve halihazırda bu güçte bir cihazı zorlayacak donanımım bulunmadığından zorlama testi gibi birşey yapmam mümkün değil. Eğer öyle bir sistemim olsaydı da bu testi yapmazdım, malum ne olacağı belli olmaz elektrikler gittiğinde çok değişik bir elektrik sesi var ve yüksek bir güç ürettiğini anlayabiliyorsunuz. Bu durumda ürüne aşırı yüklenip bir yangın çıkartmak istemem. Bir keresinde ekran kartını takarken kısa devre yaptırdım ve overload ışığı 20dk boyunca yanık kaldı cihaza müdahale bile edemedim bir süre sonra soğuduktan sonra devam edebildim bu süre içerisinde sistem hiç açılmadı bile. Bu yüzden biraz tırsıyorum açıkçası...

    Bağlanan cihazlara monitör dışında hiç etki etmiyor. Eğer cihazı CRT monitöre çok yaklaştırırsanız görüntüde hafif bozulmalar oluyor. Kayda değer bir etkisi olmadığından yazma gereği duymadım.

    Elektrik kesildiği andaki sesi de önemli bir mevzu değil o yüzden belirtmedim. Şayet sistemi korusun da nasıl ses çıkarırsa çıkarsın gibi düşünebiliriz. Bilgisayarım gece-gündüz sürekli açıktır ve gece elektrik gittiğinde insanı uyandıracak veya rahatsız edecek gibi bir sesi de yok. Yağmurda sokakta elektrik tellerinin altında durduğumuzda bir cızırtı şeklinde ses duyarız işte bu UPS'nin sesi de benzer şekilde...

    apc zorlamak sorun degıl,
    ayrıca korkma hcıbır sey olmaz,
    aynı anda tv bagla pc bagla cek fısı bak nası calısıcak ıkısıde,
    ayrıca hedıye verılen yazılım oldukca ıyı bunların ss lerını ekle,
    ayrıca urun surge pros. desteklı ,
    elektrık kesıldıgınde psu dan anormal sesler cıkarır, cunku aktıf pfc lı psular voktajı duzenlemeye calısır o yuzden ıgrenc bır ses cıkar
    bunlar tam sınus dalgası veremezler ,ama yınede ona yaklasık deger verebılrler,
    onlıne guc kaynakları ıse dırek tam sınus dalgası verekek herzaman akuden beslenır, durmadan dolar,bosalır bı bakıma,
    gece tam aksıne benı uyandırıyor namussusz
    cok tız bır sıren sesı var
    ama ıyı oluyo kalkıp pc yı kapıyorum

    ayrıca bu urune rahatlıkla 70 ekran tv baglayıp mıs gıbı elektrık kesıldıgınde ızleyebılrsınız

    dedıgım gıbı hala bence eksık yonlerı var ıncelemeın ozellıkle SS lerı ekle,
    mesela watt ları anlık olarak olcer,
    ıletısımı 2ms dıye bılıyorum,usb den ızlenıyor, hıbernate acmaya zorluyor bunları yazarsan daha verımlı olur daha aklıma gelmıyen bı ton sey var gecenın bu saatınde bu kadar




  • incelemeden daha çok bir tanıtım yazısı olmuş.

    gerçek bir incelemede ürüne sanki siz TSE veriyormuş gibi davranmalısınız.
    cihazı test yükleri ile sınayıp tepkisini izlemelisiniz.

    yük-süre testleri, aşırı yük tepki testleri, kesinti süresi testleri, regülasyon limitleri testleri, ısı testleri vb. testler yapılarak gerçek bir inceleme ortaya çıkarılabilir.
    size örnek bir kesinti testi resmi
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)

    test kriter notlarım yanımda değil ama hatırladığım kadarıyla test 550VA bir upste 200 yada 300W reel yük üzerinde yapıldı. amaç kesinti anında ups tepkisini görebilmekti.
    ayrıca şu tip resimlerde olursa makbule geçer.
     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)


    akülerin ömrü kullanılan akünün önce markasına sonra kullanıldığı ortama (ortam ısısı, şarj-deşarj durumları vb.) değişir. apc nin fiyatının biraz tuzlu olmasındada bunun bir etkisi var.




  • İncelememde eksik bulduğunuz yönleri elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Umarım bu sefer daha tatmin edici bir inceleme olmuştur.
  • Merhaba,

    APC BACK 800VA AVR UPS BR800I güç kaynağını yeni almış bulunuyorum. Ancak ups’den az da olsa insanı rahatsız edebilecek bir cızırtı sesi duyuluyor. Diğer yandan aynı cızırtı sesi bilgisayarın psu’sunda da oluştu. Şimdiye kadar POWERCOM IMD-625AP DIGITAL UPS kullanıyordum ancak ne ups’den ne de psu’mdan cızırtı sesleri geliyordu. Bu sesler normal midir?

    Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

    Saygılarımla
  • gerçekten kaliteli bir ürün.bende de 800va modeli var
  • PowerChute Personal Edition programı ile bi problemim var arkadaşlar. elektirik kesilince APC programı aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi runtime hatası veriyor. ve bilgisayarı bekleme moduna almıyor veya kapatmıyor direk kapanıyor! napabilirim acaba?

     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)
  • Hocam ups ile pc arası kablo takılımı veya kablo sağlammı yazılım silip yeniden yüklemeyi denedinizmi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krm-iks

    Hocam ups ile pc arası kablo takılımı veya kablo sağlammı yazılım silip yeniden yüklemeyi denedinizmi

    kablo takılı, programdaki değerleri okuyorum bi problem yok ama elektiriği kesince malesef bu hatayı veriyor. Bir çok kez kaldırıp yeniden yükledim programı ama sonuç aynı...
  • APC BX650LI-GR 650VA Line Interactive bu modeli kullanan var mı?

    Kaliteli bir ürün olarak gözüküyor.Bu model hakkında bilgi bulamadım.İçindeki aküler kalite açısından nasıldır.

    UPS sonuçta yıllardır aynı mantıkla iş yapan bir cihaz.(Buda bana eski konuları hortlatıyorsun diyen editöre gelsin)
  • altrea kullanıcısına yanıt
    Merhaba, geç olacak ama modelle alakalı bir kaç bilgi paylaşayım.

    -Line interaktif topoloji( mili saniyeler mertebesinde enerji kesintisi sonrası aküden besleme)
    -AVR (Otomatik voltaj regülatörü)
    -2 Shucko çıkış
    -325W
    -Yarım yükte ~160W 7 dakika besleme süresi
    -Akü şarj süresi ~4 saat

    Basit ev/ofis uygulamaları için tercih edilebilir.
  • Mr.Engineer kullanıcısına yanıt
  • Bu ürünü nereden alabiliriz veya muadil olabilecek 250-300 lira civarında önerebileceğiniz ürünler var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.