Şimdi Ara

Alibaba'nın yapay zeka destekli metin yazarı, saniyede 20 bin satır içerik üretebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Çinli teknoloji şirketlerinin, verimliliği artırmak amacıyla her sektörde yapay zeka teknolojisinden faydalandıkları biliniyor. Dünyanın en büyük E-ticaret sitelerinden Alibaba'nın yeni yapay zeka destekli metin yazma aracı, E-ticaret ürünleri için gerekli olan açıklamaları tekrar tekrar yazma zahmetinden kurtulmak için geliştirilmiş ve saniyede 20 bin satır içerik üretebiliyor.

     


    Alibaba'daki milyonlarca ürün için içerik üretiyor


    Alibaba'nın dijital pazarlama kolu olan Alimama tarafından piyasaya sürülen "AI metin yazarı"nın ürettiği 20 bin satırlık içerik Turing testinden de geçebiliyor. Turing testini, bir makinenin insandan ayırt edilemeyen davranış sergileyebilme yeteneğini ölçmek olarak açıklayabiliriz ve Alibaba'nın yapay zekalı metin yazarı bu testten başarı ile geçiyor.


    AI metin yazarı, Alibaba ve Taobao e-ticaret platformlarındaki milyonlarca ürün için açıklama üretiyor. Bunun için de derin öğrenme ve doğal dil işleme teknolojilerini kullanıyor. Editörler bir ürünün sayfasının linkini metin yazarına tanımlıyorlar ve tek bir düğmeye basarak bu sayfadaki içeriğin farklı bir kopyasını oluşturabiliyorlar. Metin yazarlarının işini inanılmaz derecede kolaylaştıran bu yapay zeka teknolojisi, verimliliği artırdığı gibi iş gücünden de tasarruf edilmesini sağlıyor.

      







  • Bizden özenmişler, letgo'da vardı bu olay, örneğin tişört koyarsanız plazma tv diye açıklama giriyordu
  • Turing testi öyle rahatça geçilen bir şey değil. Haberi çeviriyorsunuz ama bağlamından kopartıyorsunuz. Bu çevirdiğiniz satırın bir altında şirketin, Turing testini hangi koşullar altında geçtiği konusunda cevap vermediği belirtilmiş. Yani şüpheyle yaklaşılmış, normal olarak. Mesela sizin yazınızı okuyan biri Alibaba'nın Turing testini geçen bir yapay zeka yaptığı konusunda hiçbir şüphe olmadığına dair yanlış bir bilgi elde edinmiş olacak. Birazcık dikkat edin lütfen haber çevirilerinizde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul741 -- 4 Temmuz 2018; 23:15:7 >
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Letgo Türk firması değil ki

  • Soul741 kullanıcısına yanıt
    Şirket testin nasıl yapıldığı ile ilgili detay vermemiş. Testin başarılı olup olmadığı ile iligili yorum yapmamış olsalardı dediğiniz doğru olurdu. Kaldı ki Turing testinden başarı ile geçtiği özellikle belirtilmiş.

  • ugur7seven kullanıcısına yanıt
    Hala atladığınız bir nokta var. Siz testi kimin iddiasına göre geçtikleri konusunda bir bilgi vermemişiniz. Haber metninde şirkete göre turing testinden geçtikleri söyleniyor. Yine aynı metinde "The company did not immediately respond to questions about how the test was conducted." denilmiş. Test koşulları hakkında bilgi verilmediği net bir biçimde belirtilmiş. Yani yazan editör şüpheci. Şüphesinde de haklı zaten. Turing testini geçecek kadar AI yaptıysanız bunu sözle belirtmezsiniz, bunu bağıra çağıra sunumunu yapar gösterirsiniz. Google'ın son ses üretme teknolojisi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul741 -- 4 Temmuz 2018; 23:52:14 >
  • yapay zeka var olan ortalama değere göre
    ortak bir yol haritası çıkartır
    yani yeni bir şey ortaya koymaz !

    yapay zeka senaryo yazmış !

    yazacağı senaryonun

    ilk 15 dk empati duygusu üzerine
    orta 15 dk durum gelişmesi
    son 15 dk final aksiyon üzerine

    45 dk film senaryosu çıkar hepsi bu kadar !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grkwnxs

    Letgo Türk firması değil ki
    Tamam işte, arkadaş o yapay zekaya güzel örnek vermiş. Amerikan firması ama Türk diye açıklama giriyoruz yani çaktın mı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.