Şimdi Ara

Yerli EKaaS güvenli veri transferi projesi hayata geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Elele Vakfı’nın bir kuruluşu olarak 2004’de faaliyete başlayan TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş., veri transferinde üst seviye güvenlik sağlayacak yeni EKaaS projesini duyurdu.


     


    EKaaS nedir?


     


    Bulut altyapısı ile entegre olarak çalışan şifreleme anahtar servis platformu EKaaS, elektronik ortamda veri transferini güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. TÜRKTRUST daha çok kurumsal alan projesini dağıtacak.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi 6X Hatsune Miku versiyonu 1.67 milyon adet rezerve edildi

    Halen elektronik ortamda veri transferinde dosyaların büyük kısmı şifrelenmiyor ve transfer hizmeti sahibinin de dosyalara erişim imkanı sunuyor. EKaaS bunu ortadan kaldırmak için tasarlanmış.


     


    Merkezi bir şifreleme platformu olan EKaaS, güvenli bir şekilde dosyanın içeriğine doğru kişiler tarafından ulaşılması, gizli şekilde paylaşılabilmesi, güvenlik servis sağlayıcısı tarafından depolanmaması (sadece gönderici ve alıcıda bulunması), dosya üzerinde tam yönetim sağlanması şeklinde özelliklere sahip.


     


    2015 yılında Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirilen TÜRKTRUST, elektronik imza, elektronik sertifika ve zaman damgası hizmetleri alanlarında dünya çapında hizmet verebilecek şekilde yapılandırılarak Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) pazarında faaliyet göstermeye başladı. TÜRKTRUST, Türkiye’nin elektronik sertifika üretim ve yönetim yazılımını kendisi geliştirmiş ilk ve tek özel elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı durumunda.


     







  • adamlar quantum bilgisayar yapmış, daha ne diyelim ki ; şimdi !?

  • tsk içindemi kullanılacak bu ?
  • donanımdaki açıklar sayesinde doğrudan bilgisayarlardan alabiliyorlar zaten. donanım ve yazılım uyumlu özel üretim parçalardan oluşmadığı sürece güvenlik sıkıntılı. o şekilde bile internete çıkan verinin şifrelemesinin kırılamayacağı garantisi yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.