Şimdi Ara

“Tek kapı” ile kamu kurumlarını kapı kapı dolaşma dönemi devri bitecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E-devlet kapısı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ziyaretçileri pek çok resmi işlemi tek tıkla internet üzerinden yapabiliyor. Devletin vatandaşa dijital ortamda verdiği hizmetlerin yüzde 86’sı e-Devlet’e entegre edildi. E-devlet’te olmayan veya başka sebeplerden dolayı devlet kurumlarından halledilen işlere “Tek kapı” kolaylığı geliyor.
     

    Tek kapı sistemi nedir?

    Tek kapı isimli uygulama hakkında konuşan Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, bu hizmet sayesinde kamuda kapı kapı dolaşma döneminin sona ereceğini duyurdu. Vatandaşın bürokrasiye ilişkin şikayetlerine değinen Oktay, "İnsanlarımız devletten hizmet alacağı zaman 'Bana şunu getir, şu belgeyi getir.' gibi kendisine belge toplattırılması ve kapı kapı dolaştırılmasından şikayetçi. Bu konuda çalışma yaptık” dedi.

    Ayrıca Bkz.DS 7 Crossback Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri

    Tek kapı sistemi ile vatandaşın birden fazla kurumda işi olsa dahi ilk gittiği kamu kuruluşunda tüm işlemlerini halledebilecek. Elinde belgelerle gezmeden, fotoğraflar da dahil olmak üzere tüm teslim işlemlerini tek bir yerden yapabilecek.

     

    Şuanda tek kapı olarak adlandırılan sistemin ismi, uygulama yürürlüğe girmeden önce değiştirilecek. Fuat Oktay, Tek kapı sisteminin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne adapte olacak şekilde hazır olduğunu bildirdi.









  • E-Devlet sistemi ülkedeki sayılı güzel şeylerden, devamlı güncelleniyor ve yeni hizmetler ekleniyor, çoğu ülkede yok bu tarz bir sistem.

    Yalnız altyapıyı sağlamlaştırmaları gerekiyor, geçen soy sorgulama hizmeti geldiğinde neler olduğunu hepimiz gördük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 2 Temmuz 2018; 20:32:18 >
  • Ne gerek var bunlara? Ulkede tecavuz aldi basini gitti, halen daha e-devlet e-kapi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüik Türkiye İstatistik Kurumu
    hala geçen ayın enflasyon oranlarını açıklamamış !?

  • e-devlet iyi yolda ilerliyor, e-millet'de sorunlar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Temmuz 2018; 12:42:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelmiş taktir ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Ang3l

    Ne gerek var bunlara? Ulkede tecavuz aldi basini gitti, halen daha e-devlet e-kapi.
    Ne alaka yani şimdi devletin her birimi farklı bir konuyla ilgilenir. Tecavüz vakalarına iç işleri ve Adalet Bakanlığı bakar emniyet müdürlükleri bakar. Kuru muhalefet olmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bürokrasiyi bitirirler inşallah kurtuluruz şu iş yapmak istemeyen devlet memurlarının pençelerinden.
  • Standart olarak Enflasyon rakamları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden iş gününde saat 10:00'da açıklandığı için olmasın?
  • guzel.

    gereksiz memur sayisi da yeterince azalacak.

    hep soylerim. tek isi bilgisayardan cikti alip imza atmak olan memurlarin yerine yari zamanli olarak universite ogrencileri calissin. cocuklar harcliklarini cikarmis olurlar.
  • Ya sadece altyapıyı sağlamlaştırmak değil de, ben bu hizmetlerin gizlilik konusunda meydana getirebileceği güvenlik zaafiyetlerden endişeleniyorum. Olası herhangi bir siber saldırıya hazır mıyız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BCRTVKCS -- 2 Temmuz 2018; 22:18:56 >
  • Eskiden biz işlem yapmak için koşturuyorduk ama hackerlar bir tıkla bilgilerimizi çalıyordu. Şimdi herkes bir tıkla alacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BCRTVKCS

    Ya sadece altyapıyı sağlamlaştırmak değil de, ben bu hizmetlerin gizlilik konusunda meydana getirebileceği güvenlik zaafiyetlerden endişeleniyorum. Olası herhangi bir siber saldırıya hazır mıyız?
    Benimde en büyük çekincem bu. Bazı ülkelerde artık banka hesapları da e-devlet benzeri sistemler üzerinden açılabiliyor bizde de bankalar bunun alt yapısı üzerinden bir çalışma yürütüyorlar. Şimdilik bazı bankalar tüm başvuruyu ve gerekli bilgileri internet üzerinden alıp kargo ile imza için eve evrak yollayarak bu işi hallediyorlar ama yakın bir gelecekte e-imza veya mobil imza kullanıcıları eve evrak istemeden de bu işlemleri halledebilecek. Görünürde büyük bir kolaylık ama her işlemin internet üzerinden yapılabilmesi bazı güvenlik zafiyetlerini de doğuruyor.




  • 1-Hizmetlerin dijitalleşmesi hususunda Avrupa sathında hatta Dünya genelinde iyi konumdayız .
    Ancak bu sevinelecek bir husus değil.Örneğin Çin ,İngiltere ,Fransa bile bile Kamusal mevzulara ilişkin konuları internet platformuna taşımıyorlar.
    Çünkü ;
    Bilenler bilir , internetteki en ufak trafik bilgisi , data alışverişi, önce İngiltere deki Router'lara gider oradan İzlanda'ya ardından kablolarla Atlantik'i geçerek
    Kuzey Amerika ve California'da muntazam bir şekilde depolanırlar.

    Uzun lafın kısası , Darpa tüm Dünyanın backupını alabileceği bir sistem dizayn etmiştir.Sözümona Yozgat'taki Recep Amca'nın tüm verileri çoktan onlardadır.

    2-Hiç rastgeldiniz mi bilmem ,ancak İstanbul'daki polikliniklerde ,özel-kamu farketmez ,hastalığınız ile ilgili bir işlem yapmadan önce müracat sırasında avucunuzu bir cihaza taratmak suretiyle muayene yaptırabilirsiniz veya işlem yaptırabilirsiniz.
    Kısaca her kişinin ne hastalığı var ,toplumun sağlığı sıhhati nasıldır ?Gibi bence Trilyon dolar değerindeki bilgiyi dijital ortamdadır.
    Bu tip bilgi savaş halinde düşmanınızın eline geçse ne olur ? Düşman bu bilgiye göre strateji geliştirse ?
    Savaş bir yana kalsın ,yabancı ve devlet güdümlü bir ilaç firmasına bu bilgiler verilse, o toplum ele geçmez mi ?

    Direkt fizyolojik bilgi hayatidir.Facebook profili ile karşılaştırmayınız.
    Hafız Esad yaşarken , adamın 100mg'lık idrar numunesi için milyonlarca dolar harcadı İsrail.
    Doğu Asya'daki kimi devlet başkanlarının spermiyogram ve salya örnekleri için o ünlü Manken ve şarkıcıların istihbarat servislerince kullanılmıştır.Böylelikle adam hakkında tam bilgiye sahip oluverip şu kadar zaman daha siyaset yapabilir veya şunu yapar bunu yapamaz gibi NET bilgiye ulaşılır.

    Uluslararası toplantılarda devlet yetkilerinin yedikleri yemeklerin artıkları bile imha edilir.işedikleri sıçtıkları ayrıdır.

    Nijarya ,Sudan gibi nefesi kokan yerlere bile insani yardımdan önce ülkeler internet ile donatılmıştır (diğer ülkelerin donatıldığı gibi.) 90 larda bizzat Bill Clinton'ın en önemli projeleri arasındaydı Afrikaya internet götürmek....

    3- Bu diyeceğime şu an için kaynak gösteremiyorum ancak MAC adresi olan her cihaZA internete bağlı olsun veya olmasın , çalıştırıldığı anda erişilebilir ,içindekiler kopyalanabilir hem de uzaktan...

    4-Bizim kamudaki armutlar Ege'de bir yerde Türkiye'ye ait veri tarlası kuracaktı.umarım yaomışlardır. Gerçi laubali laubali kozmik odasına girilip seferberlik plan emirleri çalındı bu ülkenin ama bundan sonrası olmasın.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: LazerBülbül

    E-Devlet sistemi ülkedeki sayılı güzel şeylerden, devamlı güncelleniyor ve yeni hizmetler ekleniyor, çoğu ülkede yok bu tarz bir sistem.

    Yalnız altyapıyı sağlamlaştırmaları gerekiyor, geçen soy sorgulama hizmeti geldiğinde neler olduğunu hepimiz gördük.
    Bu konuda helal olsun adamlara diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Ang3l

    Ne gerek var bunlara? Ulkede tecavuz aldi basini gitti, halen daha e-devlet e-kapi.
    Ancak bu kadar sığ bir yorum yapilabilirdi. Tebrik ederim!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basit örneği ehliyet. Belgeleri dijital ortamda hazırlarsın adamı sadece parmak izi almak için çağırırsın. Yok zarfa koy bilmem ne yap vs. Saçma işler hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    O üniversite mezunları kpss ye girip memur olmak istiyorlar zaten. Kazananlarda işte o gördüğün bilgisayardan çıktı alanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı gün iş başvurusu maksaydıyla sicil için adliyeye, ikametgah için muhtarlığa/kaymakamlığa, askerlik tecil belgesi için askeriyeye, öğrenci belgesi için üniversiteye gitmek zorunda kalmadan tek seferde halledebiliyorsan şu sistemi beğenmeme gibi bi lüksü olmaması gerekiyor insanın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.