Şimdi Ara

Microsoft'un gizemli mobil cihazı Andromeda ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft’un Surface cihazları şimdiye kadar sadece tablet ve dizüstü bilgisayar ile sınırlı kaldı. Geçmişte Surface Phone söylentileri çıkmıştı ancak daha sonrasında cihazla ilgili hiç bir somut bilgi gelmedi. The Verge tarafından ele geçirilen bir sızdırılmış e-postaya göre Microsoft'un henüz duyurmadığı yeni bir Surface cihazı var.
     
    E-posta, Microsoft'un Andromeda kod adlı cihazından bahseden bir şirket içi dokümanı referans gösteriyor. İsim tanıdık gelebilir zira geçtiğimiz yılın sonunda Microsoft'un katlanabilir bir dijital not defteri olan Andromeda üzerinde çalıştığına dair söylentiler çıkmıştı. Bu iddiaları destekler nitelikteki son sızıntı ilk cepte taşınabilen Surface cihazının yolda olabileceğini gösteriyor.
     

    Konsept görseller heyecanlandırıyor

    Tasarımcı David Breyer, cihazın patentlerini temel alarak hazırladığı ve Andromeda'nın nasıl görünebileceğine dair fikir sahibi olmamızı sağlayacak bazı render görseller paylaşmıştı. The Verge, Breyer'ın 3 boyutlu konseptinin Microsoft tarafından geliştirilen mevcut prototipler ile hemen hemen aynı olduğunu söylüyor.
     
    Andromeda'yı piyasada görmek için umutlanmadan önce, projenin herhangi bir aşamasında fişinin çekilebilme ihtimalinin olduğunu aklınızında bulundurmanızda fayda var. Zira The Verge internet sitesinin kaynaklarına göre yeni cihaz son dakikada iptal edilen Surface Mini ile aynı kaderi paylaşabilir.







  • Microsoft oncudur yine batiracak ama yeniliklerini diger markalarda da gorecegiz. Bu konuda bircok ibretlik ornekler vardir...

    Yinede merak ediyorum sahsen :D Ilgincse alirim :))) Sonucta siradisi yeniulikci bir urun olacagi kesin.

  • Evet her ürünü yenilikçi, sıradışı fakat devam ettiremiyorlar. Her seferinde de öyle ürünler çıkarıyorlar ki, tamam bu sefer oldu denilmesini sağlıyorlar. Ne yazık ki henüz bir yükselme göremedik Microsoft tarafında. Bakalım bu üründe(varsa eğer) ne olacak.

  • Microsoft'a mobilde güvenilmez. Adamlar Windows Mobile'dan beri deniyorlar ama sonra heveslerinden vazgeçip kullanıcıları ortada bırakıyorlar.

    Windows Mobile dediğimde kutucuk arayüzlü olan değil yanlış anlaşılmasın.

  • oo güzel

  • Bu cihaz için ayrı bir OS olursa yanaşmayın nasılsa iptal edilecek proje, fakat cihazda Windows 10 çalışıp OS kendi kendine cihaza uyumlu olacaksa sorun yok. Böyle olursa ben tekrar microsoft mobil cihaz alanlar kervanına katılırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARM üzerinde çalışan Windows 10 bu ve benzeri projeler için geliştirilmekte. Bu nedenle işletim sistemi sorunu bu sefer yaşanmayacaktır.

  • Ya çok iyi ofis uygulamaları yada mobil oyunları desteklemesi lazım, aslında ikiside olursa çok iyi olur. Benim ümidim yok.

  • Dip dalga geliyor...

  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    Yeni bir OS işine girmezler. Muhtemel Win10 for ARM kullanır.
  • Windows mobile ,şimdiki WP 10'u tokat manyağı yapardı. Windows CE tabanlı tee 90'lı yıllardan beri geliştirilen projeydi.

    Anazı üreticilerin bir türlü stabiliteyi yakalayamaması, maliyet azaltma adına donanım kısıtlaması(2009 yılında bile 64 mb ram koyup WP veren üreticiler vardı) ve zamanından önce olması.
    Birde Microsfot'un birtürlü beceremediği arayüz eklenince 2010 yılıdna çöpe atıldı. Sonra geleni buna rahmet okuttu

    Rahatlıkla Windows 8 ve sonrasında oldugu gibi klasik win32 ve modern uygulamalar yolunda gidilebilirdi.

    WP çıktığında ekranlar kuş kadardı. Hatta küçültmek için birbirlerini eziyorlardı. Böyle bir durumda modernizasyon yapmak zordu. Dahası zamanının Android'i symbian ortalıgı kasıp kavuruyordu.
    Şimdiki devasa, tava gibi ekranlı telefonlarda bu os revize edilip konsa çok daha verimli olurdu.
    Herifler telefonun yanına kalem veriyor, kullanan az biraz azınlık kitle.

    Yeni nesil 60 tane "portable exe" atıp telefonda kurulumsuz çalıştırmanın, her format attıktan sonra sadece kısayol oluşturmanın zevkini asla bilemeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 8 Temmuz 2018; 11:50:54 >




  • Benim de beklediğim ve nasıl olacağını merak ettiğim bir cihaz. Basitce, telefon özellikli katlanabilir tablet mantığıyla dizayn ediliyor. Ancak çıksa bile yanaşılmayacak kadar pahalı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi kere öptüler bi daha öptürmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.