Şimdi Ara

Sony Mobile, Türkiye'den çıkıyor mu? l Mobilite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Mobilite'nin yeni bölümü her zaman olduğu gibi yine dopdolu. Mesut Çevik ve Erdi Özüağ başta Sony Mobile'ın ülkemizden çıkacağına yönelik iddia olmak üzere gündemdeki gelişmeleri değerlendiriyorlar. 



  • Sony Mobil bölümü tasarımla teknojiyle yapamadığı reklamı çıkma söylentisiyle yaptı.

  • Benim anlamadığım neden bu kadar geç yaptınız bu programı ne zamandır bekliyorum

  • toplam 45 dk, ancak ilk 12 dk sadece sony.bu kadar onemli mi?

  • çok keyifli bir program her hafta yapılması lazım

  • Şu da var. Ülkedeyken %1 olan Sony pazar payı ofis kapatıp ithalatçı firma aracılığına dönerse en az yarıyarıya düşecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 2 Temmuz 2018; 1:32:57 >
  • güle güle :)

  • Ula mesut bir susta adam derdini anlatsın :D O yok, bu yok, seçenek yok diye adamın sözünü kesip durdun. Adam derdini anlatabilince, evet diyerek, adamın dediklerine katıldın bu seferde :D Bazen seni donanımhaberin en büyük trolü olarak görüyorum :D EKREM71'den sonra.

  • Valla ozlemisiz be su muhabbeti.

  • Valla ikinizin sohbeti keyifle izliyorum. Mesut'un bam bam bam acımadan gerçekleri firmaların yüzüne vurması terapi gibi geliyor :)

  • Buyursun çıksın. çocukluğumun markasıydı daha düne kadarda sony hayranı olarak söylüyorum hep hüsran. O pazarı bu pazarı inceleyip değerlendireceklerine dönüp bir kendilerini incelesinler.biz bu işi beceremedik desinler onurlu bir şekilde çekilsinler.

  • Eeee beter olsun. İlk önce Sony nin kalitesine güvenerek xperia 3 compact aldım ilk başta normal sanıyordum eşimin sesinin az gelmesinin sebebinin bendeki telefon dan sanıyorduk ama değilmiş. Telefonu Bursa Carrefour Sony bayisinden aldık ve aldığımız yere servis için bıraktık. 5 defa gidip gelmenin sonucunda telefonun normal olduğu bilgisi verildi. Garanti bitiminde yine gönderdik yanlış hatırlamıyorsam 900 TL gibi bir rakamla tamir olacağı bilgisi verildi. Hani sağlamdı. Sonra yine aynı mağazadan xperia premum aldım eşime Sony kalitesine !!! Güvenerek 6 ay sonra kulaklık çıkışından kulaklığa ses gelmemeye başladı garantiye gönderdim, gelen cevap 800 TL ÜCRET karşılığında tamir edilecek sebeb ekranda çizikler varmış omunda tamir edilmesi gerekiyormuş:) :) tekrar gönderdik, bu sefer aradılar ekranında tamir olması gerekiyormuş. Ekrandaki çizikler ( pardon bu arada ekrandaki çizikler üstündeki ekran koruyucuda) bizim için sorun değil dedik ama reddedildi ve telefon iade edildi.

    Biraz araştırdım telefonu tamir edilmesi için açılması gerekiyor, açılma sırasında genellikle ekran çatlıyormuş.

    Ekran parasını alamayacakları için bu şekilde müşterilerini bu şekilde gerizekalı yerine koyan bir servisinizle beter olun.

    PS 4 çok istemem rağmen Xbox aldım.

    Sony mi beter olsun. Hiç Sony ürününü incelemiyorum bile.

    O iki telefon hala bende ve çiziksiz fiziksel olarak hatasız olarak duruyor.





  • Elektronik işi şans işidir.Telefon alırken de alacağın yeri bileceksin, Carrefoure,kipa hatta ve hatta BİM gibi mağazalardan standın dan ,fiyat farkı olsa bilr telefonmu alınır.

    Geçen sene İzmir seyahatin de acil ucuz yollu bir telefon almam gerekti.

    Xiaomi Note 5a almak için çankayada bir bireysel ama oldukça büyük revaçta olan bir Turkcell bayii telefoncuya girdim,elindeki teşhir telefonu inceledim,sıfır açılmamış kutu olmak şartı ile fiyatda anlaştık.

    Bana gösterdiğini kutusuna koyup ,sözüm ona başka bir telefoncudan kapalı kutusunu almak için gönderdi elemanı.Bekle bekle yarım saat oldu gelmedi.

    Dedim bak O açılmış kutuyu,jelatinletip vakumlayıp önüme açılmamış kutu diye getirmeyin.Çünkü elemanlar telefonla aralarında konuşurken halâ bitmedimi vb vakum bilmem ne diyince işkillendim.En sonunda almıyorum dedim ve çıktım.



    Kısacası TR piyasa sında özellikle telefon konusunda aldığın yeri iyi bileceksin, ithalatçı firma ve servis arasında vb çok dolap dönüyor.Tamir görmüş,çok telefon sıfır diye millete kilitliyorlar.



    Ülke içindeki ithalatçı ve Servis ağına bakıp firma ya b.k atmak çok kolay.



    Xperia Z3 ü Valde,Facebook ,foto vb çatır çatır 6 sene kullandı.Okadar düşmelere rağmen ben bile bukadar dayanmasına şaşırdım.En son batarya bitmeye yakın ısınma ve şime yaptı.O da onca zaman sonra normal bir durum zaten.

    Oyun konsolunda da bildim bileli Sony Ps2 ps3 en son ps4 kullanıyorum.En ufak sorun yaşatmadı.



    Sony nin telefon segmentin de TR den çekilmesine gelince.

    Xiaomi vb firmalar çentikli çentiksiz çerçevesiz kenarsız telefon çıkardığı ortamda Sony devasa kenarları olan ,buna rağmen menü vb yön butonlarını ekrana koyan ,ekrandan çalan ,kasa ekran oran ölçüleri orantısız modeller çıkarmaya devam etti.
    Bana göre sadece TR de değil, dünya genelin de, Telefon sektöründe Sony aslında çoktan havlu atmış durumda zaten.

    Sony zaten TR piyasasından çekilme sinyallerini en son compact serisi xperia yı TR ye sunmayarak belli etmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 2 Temmuz 2018; 10:49:50 >




  • Yorumları "İlk yoruma göre Sırala" yı seçtiğimde tüm yorumlar kayboluyor. Son yoruma göre Sırala da sorun yok...

    İlgilenirseniz sevinirim.

    Not: anasayfada iken yaşanıyor bu sorum. Forum arayüzüne bakmadım.

  • Samsung telefonları iyi olsa bile Ekranların tablet kadar büyümesi kullanılırlığı çok kötü, Hali hazırdaki Telefonları Ceblerimize sığdıramadığımız gibi yanımızda çanta taşıma sorunu ortaya çıkarttı. Ekranları çok büyümesi hiç te telefon kullanılabilirliği açısından iyi değil. Tamamen kadınlara yönelik bir teknoloiji. Bayanlar yaz kış çanta taşıdığından Tabletleri taşımada sorun yaşamıyorlar. Mevcut telefonları neremizde taşıyacağız. Ekran Sveiyesi 5-5,5 inç seviyesinde olmalı. Samsung NOTE 6 yerine Note7 çıkarınca atladıkları 6 nın gazabını çekiyor. NOTE 9 un ekranının tamame büyümesi müşterisini azaltacaktır. Cebe bile sığmayan telefonu kim niye alsın

  • Ben bu videoda Sony hakkında yapılan değerlendirmelerin ve özellikle Mesut Çevik'in değerlendirmelerinin biraz ön yargılı ve negatif, duygusal bir subjektif bakış açısı ile yapıldığını düşünüyorum.

    Sony telefonların en çok eleştirildiği tasarım açısından bakılacak olursa, Sony'nin rakiplerine nazaran daha muhafazakar tasarım diline sahip olduğu açık. Bu birazda telefonda Sony yorumu olarakta değerlendirilebilir. Ama çok uzun süredir benzer tasarımlarla üretilen telefonların Sony özelinde bu derece keskin eleştirilmesi biraz haksız. Nitekim pek çok diğer telefon üreticisi de ani tasarım değişiklikleri yapmadan evvel senenelerce benzer tasarımların üzerinden küçük değişiklikler gerçekleştirmek suretiyle telefon üretiyorlar. Sözgelimi Apple Iphone X lanse edilene kadar ilk telefonundan son telefonuna kadar tek tuşlu bilindik telefon dizaynını Iphone 8'e kadar kasa boyutlarındaki değişimler haricinde korudu. Iphone 7 ve 8 ise aralarında birer sene olmasına karşın birebir aynı kasa özelliklerine sahip.
    Samsung tarafıda benzer tasarım anlayışını senelerce değiştirmeden devam ettiriyor. Gene Galaxy S8 serisi ile S9 serisinin kasa yapısı bakımından birebir aynı olduğunu hatırlamak gerekir. Dolayısıyla Sony'nin tasarımlarını uzun süre değiştirmediği eleştirisi diğer birçok telefon üreticisinin de benzer strateji izledikleri düşünüldüğünde oldukça haksız ve tek yanlı. Bugün sırf telefon üreticileri değil otomobil üreticileri dahi benzer ve hatta aynı dizaynları birebir ve farklı segmentteki modellerinde kullanıyorlar (Sözgelimi, VW, Audi).

    Tasarım ve ekran yapısı pek tabiki değiştirilebilir ancak tek başına, sürüye uymadığı için sırf ekranlarından dolayı Sony'nin eleştiri alması oldukça haksız. Halihazırda sözgelimi Iphone X tarafından geniş ölçekte kullanılmaya başlanan (ilk kullanan değil) çentik tasarımı birçok telefon üreticisi tarafından taklit edilmiş durumda. Ancak çentik tasarımı birçok insan tarafından eleştiriliyor. Dolayısıyla ekran ve tasarım tek başına belirleyici değil.

    Sony telefonlarının özelliklerine gelince rakiplerinin gerisinde kalır hiçbir tarafı yok. Son olarak lanse edilen Sony Xperia Z2 telefonu tek sensöre sahip olmasına rağmen iki ve hatta Mesut Çevik'in bahsettiği üç sensörlü (Huawei P20 Pro) telefonlarla yarışır durumda. Youtube'da en az on farklı incelemede Sony Xz2'nin tek sensörle rakiplerine fark attığı fotoğraf ve video çekim özelliği bulunduğu ispatlanmış. 4k HDR vide çekimi ve 1080p 960 frame per second vide çekimi ve optik sabitlemeyi aşar, oldukça başarılı digital sabitleme öne çıkan bazı özellikler. Dolayısyla gene sürüye uymak için 2,3,4 sensörlü 30,40 megapixel sensörler kağıt üzerinde istatistikleri şişirmekten öte bir yönü yok.

    Öyleyse Sony, Apple'ın senelerce aynı tasarımlar kullanmasına ve son olarak birçoklarınca eleştirilen çentikli dizaynlarına rağmen yok sattığı, Samsung'un gene üst üste iki sene benzerlik bir tarafa tamamen aynı tasarımla (S8 - S9) gene yok sattığı bir pazarda neden başarılı olamıyor?

    Bu sorunun cevabı pazarlama ve müşteri hizmetlerine yeterince öenm verilmemesi, lansmanı yapılan telefonların diğer pazarlara nazaran 4-5 ay sonra Türkiye'de satışa sunuluyor olması. ( Burada sizinde lansmanı Şubat ayında yapılan bir telefonun detaylı incelemesini Temmuz ortası olmasına rağmen halen yapmadığınızı, bazı yerli-yabancı teknoloji kanallarının telefonlar daha satışa sunulmadan pek çok tefonnun detaylı inlemesini yapabildiklerini, sizin bu konuda da oldukça geride kaldığınızı da üzülerekte olsa belirtmek gerek)

    Özetle, evet Sony sürüye uymayan, çentik kullanmayan muhafazakar çizgilerini korumakla birlikte, teknolojiyi yakaından takip ederek oldukça başarılı telefonlar üretmeye devam ediyor. Ama satış-pazarlama ve satış sonları hizmetler bakımından rakiplerinin çok gerisinde ve asıl eleştirilmesi gereken hususta bu.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.