Şimdi Ara

Dünyanın en büyük rüzgar türbinleri 2019'da kurulucak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Danimarka merkezli enerji firması MHI Vestas, dünyanın en büyük rüzgar türbinlerini 2019'da kurmaya başlıyor. Danimarkalı firma, amiral gemisi modeli V164'ün 9.5 megawatt gücündeki versiyonunun yapılan son testlerden de başarıyla geçtiğini ve kurulum için gerekli olan sertifikaların alındığını açıkladı.

    MHI Vestas'ın yeni 9.5 MW'lık devasa türbinleri, geçtiğimiz aylarda İskoçya açıklarına kurulan 8.8 MW gücündeki V164 türbinlerinin geliştirilmiş ve özelleştirilmiş bir versiyonu. MHI Vestas'ın ifadelerine göre 9.5 MW'lık bu devasa türbinlerden sadece 1 tanesi, tam 9500 evin 24 saatlik enerji ihtiyacını karşılayabilecek güçte. Ayrıca 187 metrelik uç yüksekliğine sahip olan türbinlerin kanat genişliği ise 80 metre olarak belirtilmiş. 9.5 MW'lık geliştirilmiş türbinler boyutlar anlamında bir önceki versiyon olan 8.8 MW'lık türbinlerle benzerlik gösteriyor.

    MHI Vestas olarak çok sıkı bir şekilde çalıştıklarını ve başarılarını buna borçlu olduklarını belirten Henrik Baek Jorgensen,"Dünyanın en büyük rüzgar türbinini duyurduktan hemen bir yıl sonra son sertifikalarını almak kolay bir iş değil. MHI Vestas ekibiyle gurur duyuyorum." sözlerini kullanıyor.

    MHI Vestas'ın yeni 9.5 MW'lık türbinleri ilk kez 2019'un sonlarına doğru Belçika açıklarına kurulacak. 
      







  • Gelgit enerjisini, güneş enerjisini, rüzgar enerjisini ve insan enerjisini tam kullanabilirsek petrole ve nükleere hiç gerek yok.

  • 1 tanesi 9500 hane. muhteşem. hane başına 5 kişi desek yaklaşık 50000 kişi. bu rakamlar çok büyük.
  • pervane dönerken ürettiği emf frekansları baş ağrısı mide bulantısı yapıyor yakınında hayvanlar yem yemiyor... nedir bu enerji açlığı... kainatı yediniz bir türlü bitmediniz ! meditasyon öneriyorum tüm dünyaya... sidik yarışının sonu yok.. yarış yarmak yar kökten gelir.. birbirinizi yarmayın...

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Hiçbiri devamlılı ve kararlı bir şekilde enerji vermiyor. Ayrıca o kadar da çevreci değiller. Rüzgar, güneş, hidroelektrik hepsinin bulunduğu bölgeye az çok zararı var. Nükleer bunlardan çok daha çevreci ve güvenilir. İnce'ye sırf nükleer enerjiye karşıyım dediği için oy vermedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 1 Temmuz 2018; 19:33:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Hiçbiri devamlılı ve kararlı bir şekilde enerji vermiyor. Ayrıca o kadar da çevreci değiller. Rüzgar, güneş, hidroelektrik hepsinin bulunduğu bölgeye az çok zararı var. Nükleer bunlardan çok daha çevreci ve güvenilir. İnce'ye sırf nükleer enerjiye karşıyım dediği için oy vermedim
    Kendine şu soruyu sor:

    "Evimin yakınında veya içtiğim suyun geldiği yerde hangisi olsa daha rahat olurum?"

    - hidroelektrik santrali
    - rüzgar türbini
    - nükleer santral

    hangisinde sıfır stres olur? Pkk terörünün bitmediğini, göreve alınan kişilerin fetöcü olabileceğini ve yap-işlet-devret kısmında "devredecek" olmanın rahatlığıyla bir şirketin sorumluluktan kaçma olasılığını da hesaba kat lütfen. Paspas altına toz gömenlerin, kutulara para saklayanların uranyumla neler yapabileceğini de göz önünde bulundur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 1 Temmuz 2018; 0:32:47 >




  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Nükleer santral yakınında oturmaktan gocunmam. Etrafa har har radyasyon saçan bir şey değil. Eğitimim o yönde değil ama olsaydı çalışmak da isterdim.
    https://www.ted.com/talks/michael_shellenberger_how_fear_of_nuclear_power_is_hurting_the_environment?language=tr#t-23175


    Ayrıca mevcut yönetimden memnunum olduğumu söylemedim. Bunlardan kurtulamıyorsanız sebebi muhafazakar kesimi adam yerine koymayan önceki yönetimler. Sorunun kaynağı olan şey çözüm olamaz.




  • Ben nükleeri destekliyorum ama türkiyede nükleer olmasını desteklemiyorum. Düşün mesela bir fedöcü, pkklı ve ya ergenekoncu gelecek nükleer santrale saldırı düzenleyecek. Santral patlayacak, her tarafa sızacak, Tayyip çıkıp radyasyonlu kek yiyip sıkıntı yok diyecek falan filan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 1 Temmuz 2018; 1:26:14 >
  • Bu konuda derinlemesine bilgi sahibi değilim ancak nükleer santralin öyle birkaç kişinin sabotajıyla patlatılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Yapılan her işlemin bir sürü prosedürü ve onay aşaması mutlaka vardır. O kadar kolay olsaydı soğuk savaş zamanında Rusya nasadaki ajanların yarısını nükleer santrallere soksa abd yi bitirirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Temmuz 2018; 15:51:0 >
  • "Ergenekoncu" diye birşey yok bunu Fetöcülerin tezgahladığından haberin yok mu?
  • En büyük filan deyince Türkiye'de yapılıyor sandım. Sonra seçimin geçtiğini hatırladım rahatladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • METEHAN88 kullanıcısına yanıt
    Ergenekon aslında mafya ile işbirliği yapan derin devlet idi. Bir de kendi çaplarında bu ilişkiler ağına dahil olan vesayetçi kafalardı. Bu dava ülke için müthiş iyi sonuçlar doğurabilecek de bir dava idi. Cemaat tüm muhalifleri, ya da muhalif olsun olmasın her önüne çıkanı bu davalara dahil edip kumpasladığı için masumların arasına karışan az sayıda da olsa bu yazdıklarım da kurtuldu.

    Beş ila on gerçek suçlu, yanlarında beşbin kumpaslanmış masum. O dönemde bu kumpaslara ortak olanların yatacak yeri yok. Bu suçluların kurtulması da ülkeye çok şey kaybettirdi.

    Rüzgar enerjisi konusunda da ne atığı var ne de riski. Bu haber çok güzel bir haber.
    Fukushima neredeyse dünyayı yok edecekti. Bu ağır risklere gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 1 Temmuz 2018; 8:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim Ege’ye, Marmara’ya, Akdeniz’e yada Karadeniz’e niye kurmuyoruz denizler mi uygun değil derin yada rüzgar mı az bilen var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık kardeş. Milletin beynini zehirleyip bizim gibi ülkelerde aramıza salıyolar. Bu tarz süper akıllar misal elektrikli arabaya binme şansları olunca da hiç hayır demezler ama nasıl doldurulacağı hakkında büyük orana ölçeklendiğinde de mantıksız saçma sapan çözüm yöntemleri sunarlar. Geçen sene zibilyon tane nükleeri, güneş paneli, kömür santrali bilmem nesi olan amerika bile %5-10 elektrik açığı verdi. Bizim de elektrik ithalatımız %30 arttı deniyor. Bu tarz paneldi, türbindi gibi şeyler derdi olmayan, ciddi manada gelişmiş ülkelerin sorunu olabilir ancak. Elalem dünyada güneşi elinde tutmaya çalışıyor (wendelstein 7-x) biz hala bunları aşamadık. Tek kefeye bir şeyler koyarak ölçüm mü yapılır. Kıyas yapmadan, kafaya göre bir kefeyi doldurup konuşuyorlar. Bakın haberi olmuştu geçenlerde trenlerini türbinlere bağlayan, elektrikli, cng li araç konusunda (yaşayan kuzenlerimden de duyduğum) çok güzel atılımlar yapan hollanda Toryum tuzlarından reaktörleri devreye soktu. 40 sene önce terk edilmiş. 1 kg toryum'un 200 kg uranyum eş değer enerji üretilebildiği söyleniyor.(ne kadar azsa o kadar az atık çıkıyor doğal olarak) Ayrıca Toryum'un erime noktası da uranyuma göre 500 derece yüksek. madem öyle niye terk edilmiş ? cevabı siz anladınız sanırım. Elektrik evet önemli ama bir noktada iş bahane olarak kalıyor.

    http://www.wiki-zero.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvV2VuZGVsc3RlaW5fNy1Y

    https://popsci.com.tr/avrupada-40-yil-sonra-ilk-toryum-tuz-reaktorleri-calistirildi/




  • gun kullanıcısına yanıt
    Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisine çok uygun bir ülkeyiz aslında. Ama ne yazık ki bu potansiyeli değerlendiremiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar davulun sesi uzaktan hoş gelir rüzgar güllerinin devamlılığı yok güneş enerjisi daha stabil ülkemiz için öyle çılgınca rüzgar yok ama güneydoğu ve konya başta olmak üzere solar sistemler yaparsak ve bataryalarla bunları desteklersek anlamlı olur adamlar kuzey ülkesi güneş yok doğru dürüst şimdi danimarkayla türkiyeyi kıyaslamak salakça olur ama bizim kesinlikle devasa çapta solar çiftlikler inşa etmemiz şart Devlete sesleniyorum Allah için kurun şunu paramız başkasına gidiyor emeğimiz alın terimiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi bir alt versiyonu ucuzlar , çek , parapuan falan da verirse kaçırmamak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.