Şimdi Ara

Tempra SXAK Klima Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
30.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende Tempra SXAK var. Arabamda dijital klima mevcut. Tabi ki kalorifer de var. Hangi düğmeye bastığımda klima devreye giriyor? Ve hangi durumlarda sadece kaloriferin soğuğundan ya da sıcaklığından faydalanabiliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Klima üzerindeki mevcut düğmeler şunlar:
    -Sıcaklığı arttırıp azaltan 2 düğme.
    -Fan hızını arttırıp azaltan 2 düğme.
    -Auto
    -Econ
    -Havayı içeride dolaştıran düğme
    -Off
    En sağ tarafta da havanın nereye geleceğini belirten düğmeler.



  • kullnma klavuzunda bulabilrsin benim tipomda da aynı klima sistemi vardı çok kullanışlı ve rahattır.yazın 22-23 c çalıştır istersen sıcakta 10 saat araba kullan kesinlikle hasta olmazsın.
    aklımda kaldığı kadarıyla sana yardımcı olmaya çalışayım.dereceyi ayarlatıp auto tuşuna basınca sistem kendi çalışıyor.mesela dışarısı 30C eğer sen klimada sıcaklığı 22c ye getirip autoya basarsan sistem kendi kendine fan hızını ayarlayıp içeriye 22c sıcaklık verip soğutmaya çalışıyor ve soğuttukçada fan hızını otm olarak azaltıyor.auto ya tekrar basınca autu ışığının sömesi lazım ozamanda kumanda sende oluyor fanı hangi kademede istersen ayarlıyabilyosun.klima kompresörsüz çalışma zannedersem econ modunda oluyor econ basınca klima kompesörü devre dışı kalıyor ve sen yine derceyi ayarlayıp kalorifer yada soğuk hava üfleyicisi olarak kullanabiliyosun.klimayı off konumuna alıp sıcaklık düğmesine basıncada dış ortam sıcaklığını gösteriyordu.
  • ronin67777 verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Klimayı yani klima kompresörünü içeriye sıcak hava vermesi için de kullanabiliyor muyum?
  • birde aklıma gelgi klimada derceyi düşürürken ve yükseltirken en son kademelerinde LO ve HI yazar .LO da iken klima soğutabildiği kadar soğutur;HI de iken de ısıtabildiği kadar ısıtır manasına gelir.birde klimanın uyarma modu vardı ama o nasıl çalışıyordu aklıma gelmedi.ondada dış sıcaklık göstergesi yanıp sönüyordu.
  • evet kullanabilrsin ama buna gerek yok motor ısınınca kaloriferi çalıştırırsın hem kompresorü devreye sokmayarak aracını zorlamazsın ve yakıt tasarrufu sağlarsın
  • Uyarının amacı ne? yani ne işe yarıyor? Ben arabayı alalı 4 ay oldu. Malum kışın klimayı hiç kullanmadım hatta araç rahat çalışsın diye kayışı da söküktü. Bugün biraz operasyona girdim de klimayla ilgili o yüzden bu kadar soru soruyorum Tabi alırken kullanma klavuzu falan da almadım. Aradım nette ama bulamadım.
  • Burada bütün aradığın bilgileri fazlasıyla bulabilirsin


    http://www.brickfieldspark.org/temp/fiatmanuals/55-aircon-pages-37to113.pdf
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkanadu

    Uyarının amacı ne? yani ne işe yarıyor? Ben arabayı alalı 4 ay oldu. Malum kışın klimayı hiç kullanmadım hatta araç rahat çalışsın diye kayışı da söküktü. Bugün biraz operasyona girdim de klimayla ilgili o yüzden bu kadar soru soruyorum Tabi alırken kullanma klavuzu falan da almadım. Aradım nette ama bulamadım.



    bu sayfayı ziyaret edebilirsin.tempra ve tipocularla bilgi alışverişinde bulunabilirsin

    kullanma klavuzu temin etme yollarınıda biliyorlar....

    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=298908
  • Arkadaşlar Tempra SXAK Klimalı araç almayı düşünüyorum ama ilk defa tempra alıcağımdan klimalı olan modellerde hararet sorunu oluyormuş kullanan arkadaşlar gerçekten böyle bir sorun varmı yoksa kulaktan dolma bilgilermi yada tavsiye edebileceğiniz herhangi bir araçta olabilir. Maksimum bütçe 10-12000 Tl olabilir.
  • selam arkadaşlar bende 96 model tempra sw ak var dijital klima ekranı fan ayarlama ekranı gidip geliyor bulanık göstermeye başladı bunun sebebi ne olabilir ben kompresör kayışının söktürmüş tüm motor bu olabilir mi yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.