Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9'un demo cihazını test eden editör, telefonla ilgili yeni bilgiler verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile merakla beklenen yeni akıllı telefonu Samsung Galaxy Note 9'u, 9 Ağustos tarihinde tanıtacağını duyurmuştu. Cihazın demosunu test eden teknoloji editörü, telefonla ilgili yeni bilgiler verdi.

     


    Note 8 ile ufak tasarım farklılıkları var


    Samsung Galaxy Note 9'un üretim öncesi bir test cihazını inceleyen Eldar Murtazin, Note 9'un tasarımının, Note 8 ile arasında ufak bir fark olduğunu belirtti. Murtazin'e göre tasarımdaki en büyük değişiklik, yatay olarak konumlandırılan çift kameranın hemen altında yer alan parmak izi okuyucunun da yatay olması şeklinde açıklanıyor.


    Cihazın kamerasının ise Galaxy S9+ modelinden çok fazla bir farkı olmadığını söyleyen editör, yeni algılayıcıları ve geliştirilmiş optik görüntü sabitleme özelliği ile çift kameranın daha iyi bir fotoğrafçılık deneyimi sunacağını ifade ediyor. Note 9'da AR Emoji'lerin yenilendiğini de açıklayan Murtazin, cihazın güneşte daha iyi görünebilirlik sağlaması açısından ekranının daha parlak bir panelle geliştirildiğini ve ekranı açmadan bildirimlerin görünmesini sağlayan Daima Açık Ekran (Always on Display) özelliğinin ise güncellendiğini belirtiyor.

    Cihazın iki varyantı olacak


    Galaxy Note 9'un 4.000 mAh kapasiteli batarya ile geleceğini söyleyen editör, cihazın bu nedenle biraz hantal olduğuna dikkat çekiyor. Batarya kapasitesinin bu dezavantajı ortadan kaldırdığını ve tek şarjla iki güne kadar kullanım sunabilecek cihazın kalemi S Pen'in ise Bluetooth desteği de dahil olmak üzere önemli yeniliklerle donatıldığını açıkladı.


    Gelelim cihazın farklı varyantlarının nasıl özelliklere sahip olacağına. Murtazin, Galaxy Note 9'un, ABD ve Güney Kore'de satışa sunulacak varyantının Snapdragon 845 işlemci modeline sahip olacağını belirtiyor. Geri kalan pazarlarda ise cihaz Exynos 9810 işlemci ile satışa sunulacak. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunacak olan Note 9'un diğer varyantının ise kutudan 256 veya 512 GB depolama alanı ve 8 GB RAM ile çıkması bekleniyor.

     

    Samsung Galaxy Note 9'u, Note 8'in makyajlanmış hali olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Zira Samsung'un her yıl olduğu gibi 2019'da da yeni teknoloji ve özellikleri Galaxy S10'a sakladığını düşünüp beklentiyi çok fazla yükseltmemenin gerektiğini belirtmekte fayda var.

      







  • Tasarımı güzel duruyor.

  • Note 8 şuanda 5000TL. Note 9 6500TL olabilir

  • Samsung'un cikardigi telefonlarin snapdragon işlemcili versiyonunu abd ve kendi ülkesine saklaması, ram konusunda cimri olması falan çok itici değil mi ya?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8 GB ram nerede kullancaz acaba ?

  • Slaved by makarna S kullanıcısına yanıt
    Desene, artık zengin işi ama zenginler ayfon iks alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten zamsız halini de alamadığım için beni ilgilendirmeyen durum.

  • Slaved by makarna S kullanıcısına yanıt
    Note8'in üretimini durdurup, hemen ardından benzer fiyatla bu yeni modeli çıkarabilirler...çünkü rakip ayfon değil,artık çinliler ve onları ters köşe yapmak isteyebilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten Note serisi her zaman çok farklıydı ve Note kullanıcıları Note 3 ve 4 den itibaren hep çok memnun olmuşlardı. Şimdi kalemi daha yetenekli hale getirerek bence en iyisini yapıyorlar...

  • Almaya değmez, seneye sil baştan değişecek tasarımı.

  • çentiği koymamışlar :)
    darısı yeni çıkacak modellerin başına.

  • Mi6 cihazimi 1100 e aldim. Buna 5,6 bin verince ne fazlasi olacak? bu paralari telefona gömene acırım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC_Hawker

    Samsung'un cikardigi telefonlarin snapdragon işlemcili versiyonunu abd ve kendi ülkesine saklaması, ram konusunda cimri olması falan çok itici değil mi ya?
    Kendi ülkesinde snapdragon kullanmıyor sadece amerika ve japonya ve bazen cin pazarı için snapdragon kendi ülkesine exynos kullanıyor. Ayrıca çoğu uzmana göre de exynos işlemci daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exynos saf cpu performansı olarak Qualcommdan daha iyi ama oyun oynamak için alınacaksa Snapdragonlu model alınmalı bencede.

  • 2100 olmasın o?
  • Esas büyük değişim Note 10 da olacak. Her sene telefon çıkarmak yerine 2 senede bir çıkarın bari. Ayni telefonun adını değiştirip satışa koyuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung ve lg Avrupa'da ve ABD'de telefon satabilmek için operatör ve büyük mağazalara özel donanımlı cihaz siparişi alıyorlar. Bizim gibi eşeğin taşaklarından sarkan ülkelere de ne versek yerler muamelesi gösteriyorlar. O yüzden kore telefonlarını almıyorum. Çin malı telefonlar bile daha iyi görünüyor.

  • Katlanmayan telefonda son noktada değiller mi artıl tasarım olarak katlanan vs yeni bişiler lazım sanki.

  • En fazla 500 ₺ fark oluyor bir önceki versiyonla. Şuan Note 8 fiyatı zam görmüş hali 5499₺. indirime girecektir tabi. Ama Note 9 ilk 5999 ₺ fiyat ile çıkabilir. Samsung kendi mağazalarında değil ama piyasadaki teknoloji sitelerinde 3 ay içinde 5400-5600 fiyat bandına görebilir. Yada Gear4 saat çıkarsa ikisi birlikte 6000-6500₺ arası satılabilir. Note 8 şuan internet fiyatları Türkiye garantili 4300₺ gerilemiş durumda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC_Hawker

    Samsung'un cikardigi telefonlarin snapdragon işlemcili versiyonunu abd ve kendi ülkesine saklaması, ram konusunda cimri olması falan çok itici değil mi ya?
    6Gb ram var fazlası zaten gereksiz 6 ile 8 arasındaki farkı anlayamazsınız. Bunun yanında Amerika'da anlaşmalar gereği Exynos'luları satamıyor yani sd'u saklaması gibi bir durum yok ki tüm testlerde Exynos daha önde ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.