Şimdi Ara

Çin hükümeti güvercine benzeyen drone'larla vatandaşları takip ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Vatandaşların attığı her adımı takip etmek için farklı gözetleme araçlarını kullanan ve yenilerini test eden Çin hükümetinin bilim kurgu filmlerini aratmayacak türden bir aracı da bir süredir kullandığı ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen yayın kuruluşlarından South China Morning Post(SCMP) tarafından hazırlanan kapsamlı rapora göre güvercine benzeyen drone'lar son birkaç yıldır ülkedeki hükümet organları ve askeri kuruluşlar tarafından kullanılıyor.


     

    Birkaç yıldır test ediliyor 

    Çin'in Xian şehrinde yer alan Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi'nden Profesör Song Bifeng ''Güvercin'' kod adlı bu projeyi yönlendiren kişi olarak biliniyor. Son birkaç yılda 30'un üstünde kurumun test ettiği Güvercin projesi ile ülkedeki en az 5 bölgede insanlar güvercinlere benzeyen drone'larla gözetlendi. 


     

    Tabi proje kapsamında kullanılan araç; uçma ve kamera kayıt yeteneği ile bir drone olarak kabul görse de aslında yapay bir güvercin izlenimi yarattığını söylemekte fayda var. Uçuş yapısı itibariyle klasik drone'lardan ayrılan bu yapay güvercinler tıpkı gerçek bir güvercin gibi kanat çırpma hareketlerinden güç alıyor. Bir elektrik motoruna sahip olan yapay güvercinlerin kanatları bu motordan aktarılan enerji ile güvercini hem yukarıya hem de ileriye ilerletecek şekilde hareket edebiliyor. SCMP'ye göre yapay güvercinler gerçek güvercinlerin hareketlerini yüzde 90 oranında doğruluk ile taklit ediyor.


     

    Bu uçuş becerisinin yanında her bir yapay güvercin yüksek çözünürlüklü kamera, GPS anteni, uçuş kontrol sistemi ve uydu veri bağlantısına da sahip. Böylece görüş alanındaki olayları anbean hükümet kurumlarına aktarabiliyor. Öte yandan bazı kurumlar yapay güvercini gerçek kuş tüyleriyle kaplayarak radarda dikkat çekmeyecek bir hale de getiriyor. Buna ek olarak yapay güvercinin mekanik kanat sesinin yerdeki insanlar tarafından duyulmadığı böylece herhangi bir şüphe çekmeyeceği de belirtiliyor. 








  • Person of interest IRL

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden bu kadar çok kısıtlama ve izlemeye ihtiyaç duyuyoki başkarına yapsa anlarım ama kendi halkına yapması cok garip...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 25 Haziran 2018; 20:56:7 >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Tarihi olarak misyonlarını yerine getiriyorlar galiba. hep kendi kendilerine etmişler. devam ediyorlar :)
  • kendini geliştirmek kendine bakmak benliğini kontrol etmek gibi doğu / uzak doğu felsefelerinden kullanıcıların haberi yok gibi yorum çakmışlar... algıda 360derece görüden yoksun yorumlar... batı kafası ile yaklaşım... ama şimdi bu yorumdan sonra içsel değişim... :) içerdeyim :)

  • ha bu arada haber kaynağı cnet.. amerikalılar çinlileri çok sever en son çeliğe gümrük için 200m$ koymuşlardı... nasıl gösteriyorlarsa öyle görüyorsun... çünkü kendi gözlerin yok... kendi haber kaynağın yok... cnet var yaşasın !!!

  • Çin'den bu ara gelen haberler hep buna benzer. Yani hep vatandaşları kontrol etme ve fişlemeye yönelik. Güvenlikle alakalı olarak baya bir sıkıntıları var herhalde. Ajanlardan mı şüpheleniyorlar nedir...

  • Dünyanın geleceğinin ön gösterimini Çin yapıyor.

  • Herkes birbirine benziyor, kimi takip ettiklerini nerden biliyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    1.5 milyar insanı kontrol etmek çok kolay birşey değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BAktım ki batı dünyasının doğu dünyasına her seferinde aşağılama çalışmasının farkında olan insanlar varmış. Tam da ey ahali bu işte bir gariplik yok mu sizce diyecektim. Farkındalığın olmasına sevindim doğrusu..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.