AMD-ATi'nin üzerinde uzun süredir çalıştığı R600 artık hazır gibi. Zira AMD satış müdürü Henri Richard yaptığı açıklamayla R600'ün an itibariyle satışa hazır olduğunu belirtti. Ayrıca yine bay Richard açıklamasında R600'ün gecikme sebebinin herhangi bir sorundan kaynaklanmadığını, asıl sebebin firmanın tüm segmentlerde yeni nesil DX10 destekli çözümlerini eş zamanlı olarak piyasaya sürmek istemesinden kaynaklanıyormuş.
Bu açıklamayı takiben yeni bir test yabancı kaynaklarda görünmeye başladı. Yapıldığı belirtilen bu teste göre, ATi R600'ün karşısına Asus'un su soğutmalı GeForce 8800GTX modeli olan AquaTank koylmuş. Bilindiği gibi Asus'un su soğutmalı modelinin saat hızları standart hızlar olan 575/1800MHz yerine arttırılmış olarak 630/1030MHz geliyor. Sonuçlar şöyle,
Su soğutma ile hız aşırtılmış 8800GTX e 2006 da 1109 puan fark atmış Neredeyse %10 a yakın. Nomal GTX e sanırım %15 daha fark atar. Ama R600 ün puanı biraz kafa karıştırıcı hiç küsürat yok direk 12500
Çünkü bana göre 128 shader ünitesi ile gelirse R600 e bir üstünlük kuramayacak gibi.En fazla kafa kafaya gelirler diye düşünüyorum
Son verilere göre,
GeForce 8800Ultra 128 shader ile gelecek. 8900 serisinin 160 shader ile gelmesi gündemde. 8800Ultra GTX'in saat hızları arttırılmış ve büyük olasılıkla GDDR4 bellek kullanan modeli olacak.
Firma taraftarı olup kazıklanmaya gerek yok. Hepsi birbirini tokatlasın. Onların ağlayacağınımı sanıyorsunuz. 1 milyar değilde 500 milyon dolar kazansınlar. Üreteci kahkaha atacağına gülümsesin tüketici ağlayacağına gülsün be kardeşim...
valla ben bir atici olarak r600ü çok bekledim ki çıkış fiyatı 100o ytl aşağısı olacağını sanmıyorum bende gittim f/p kralı olan sparkle 8800 gts aldım def olarak imzamdaki sistem ile 9k aldı 06 dan o da bana yeter HEM ARADAKİ FARK GAYET DOĞAL ATİ ERTELEYE ERTELEYE SADECE %10 HIZLI KART HAZIRLAYABİLMİŞ NVİDİA ULTRA İLLE SİLLESİNİ VURUR BENCE AMD YEDİ ATİNİN BAŞINI
valla ben bir atici olarak r600ü çok bekledim ki çıkış fiyatı 100o ytl aşağısı olacağını sanmıyorum bende gittim f/p kralı olan sparkle 8800 gts aldım def olarak imzamdaki sistem ile 9k aldı 06 dan o da bana yeter HEM ARADAKİ FARK GAYET DOĞAL ATİ ERTELEYE ERTELEYE SADECE %10 HIZLI KART HAZIRLAYABİLMİŞ NVİDİA ULTRA İLLE SİLLESİNİ VURUR BENCE AMD YEDİ ATİNİN BAŞINI
Dostum nerdeyse süper denecek kadar iyi bir sistemin var.Acaba Elinde 8800 GTX olsaydı kaç alırdın merak ettim.(Bende senin sistemin aynısını topladım bir ekran kartı kaldı
Orjinalden alıntı: fx57
quote:
Orjinalden alıntı: hederahelix
fx57
8800 Ultra 160 shader ünitesi ile mi gelecek yoksa 128 shader ünitesi ile mi gelecek ? Bu konu hakkında yeni bir bilgi mevcut mu ?
Çünkü bana göre 128 shader ünitesi ile gelirse R600 e bir üstünlük kuramayacak gibi.En fazla kafa kafaya gelirler diye düşünüyorum
Son verilere göre,
GeForce 8800Ultra 128 shader ile gelecek. 8900 serisinin 160 shader ile gelmesi gündemde. 8800Ultra GTX'in saat hızları arttırılmış ve büyük olasılıkla GDDR4 bellek kullanan modeli olacak.
bu kadar tantanadan sonra bu mu aradaki fark??? Ati yi sevmem ama bu hayalkırıklığı oldu
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
Nvidia birkaç gün önce düzenlediği Ngagement toplantısında partnerlerine X2900 XTX için endişelenmemelerini söyledi. Çünkü Nvidia 8800 Ultra'nın X2900 XTX'i geçeceğine inanıyormuş. http://www.vr-zone.com/index.php?i=4865 Ayrıca 160 sp olayı da sadece spekülasyon olarak kaldı, en azından 8800 Ultra için.
Bunlara ek olarak 8800 Ultra ile ilgili bazı ilginç bilgiler var. Her ne kadar kartın çekirdek hızı 650 MHz ve bellek hızı da 2200 MHz GDDR4 olacak denilse de ortada hızların bundan çok daha yüksek olacağına dair bir iddia var. Şöyle deniliyor:
Air-Cooling Design
90nm (tweaked to allow higher clocks) :
681 million transistors for the main GPU core:
72 million transistors for the NVI/0 chip (ramdac)
128 Stream Processors at 2.0 GHz
Core clock at 700MHz
Memory Clock at 2.20 GHz
384-bit/768MB GDDR4 Memories.
105.6 GB/s of Graphics Memory Bandwidth.
Pure 768 Gigaflops of Shader procssing power
MSRP at 549USD..(supplies will be good)
Ancak kulağa 650 MHz çekirdek hızı daha mantıklı geliyor 700 MHz'e göre. Ama yine de Nvidia'nın sağı solu belli olmaz. G70 standart 7800 GTX'de 430 MHz iken 7800 GTX 512'de 550 MHz idi. Her ne kadar bu eski senaryodaki hız aşırtma potansiyeli çok daha yüksek olsa da ve 90 nm'de 700 MHz klasik gpu tasarımları için çok zor da olsa insanın aklında ilginç soru işaretleri de kalmıyor değil. Çünkü G80'in klasik bir gpu'dan çok daha farklı ve çok radikal bir tasarım olduğunu biliyoruz. Ayrıca 90 nm'lik silikonlar olan bazı Intel işlemcileri zamanında bu hızları katlamışlardı. Gerçi bu hızlar biraz da işlem hatlarının tasarımıyla ilgili. Mesela 90 nm olmasına rağmen skaler G80 işlem birimleri 1350 MHz hızında çalışıyor GTX'de. Burada iş hattının tasarımı çok etkili. Bakalım Nvidia genel olarak kartın çekirdek hızını ve sp hızını ne kadar arttırabilecek? Bundan epeyce zaman önce Nvidia'nın G80 hızlarını hız aşırtma yöntemleriyle elde edilenlerden çok daha yüksek değerlere çıkarabildiğine dair haberler çıkmıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 4 Nisan 2007; 22:24:37 >
testlerde normal 8800gtx default hızlarında test edilseydi arada 2500 puan fark çıkar. bu fark da az sayılmaz. heleki 8800gtx aqua tank bile o/c li halde fark yiyor.
6 ay bekledikten sonra bu kadar az bi fark olmuş bence beklediğimize değmedi. Nvdia 8800ultrayı çıkarıp farkı kapatınca atinin kart çıkarması için bi 6 ay daha bekleriz herhalde
Arkadaşlar zaten %10-15'lik fark bekleniyor. Nvidia GeForce 8800 Ultra'yı niçin hazırlıyor sanıyorsunuz
Yusuf yusuf durumundan olmasın
Yusuf yusuf olacak bir durum yok sınavı ATi verecek. Nvidia Şubat ayı sonuna kadar GeForce 8 serisinden yaklaşık 400.000 adet satmayı başarmıştı. Şu günlere kadar satış rakamlarını 500.000'e çıkarmış olması hani pek gerçek dışı da sayılmaz. Bu açıdan bakıldığında High-End marketin aşırı fanatikler dışında kalan potansiyel müşterilerinin büyük bir bölümünü Nvidia kaptı zaten.
Sınav ATi'nin sınavı, hem kararsız hemde Nvidia tarafına geçen müşterilerine yeni bir kart aldıracak kadar iyi bir çözüm geliştirip geliştirmediklerini her ne kadar çeşitli test sonuçlarını şimdiden gün yüzüne çıkmaya başlasa bile resmi lansmandan sonra göreceğiz.
Aslına bir bakıma olay XBox ve PS3 yarışını da döndü diyebiliriz. Sony kağıt üzerinde Xbox360'dan daha sağlam bir konsol geliştirmiş olmasına rağmen uzun süren gecikmenin sonucunda malsef en azından şu an için istediği satış rakamlarını yakalayamadı. Tabii konsol dünyasında satışlara ciddi anlamda etki eden farklı parametrelerde (özellikle oyun çeşitliliği) var olmasına varda PS3'ün en büyük dez avantajı geç kalması olarak gösterilmişti.
Bakalım tüm bu gelişmeler inşallah son kullanıcının hayrına olur
kart seçiminde crysis i referans alacağım crysiste geçen puanımı alır gerisi hikayedir bence DX10 kartlarını DX9 benchmarkla test edip karara varmak anlamsız geliyor o zaman deneyelim 3dmark2001 de hangisi hızlıysa onu alalım.
Olaylara tek yönlü bakıyorsunuz bana göre nvidia yeni teknoloji 8800 leri satarken Ati eski teknoloji orta ve üst sınıf kartlarını peynir ekmek gibi daha fazla sayıda satıyordu.Burada zararlı çıkan nvidiadır.Argeye harcadığı paraları düşündüğünüz zaman düşük fiyatla piyasaya sürdüğü kartlar dolayısıyla hala kara geçebilmiş değil.Üstelik nvidia bence prestijli de değilmiş ki bu 6 ay zarfında tek bir directx10 oyunu piyasaya çıkartmayı başaramadı.Crysis de Futuremark da sakin bir şekilde atinin kartlarını çıkartmasını bekliyor.
Xbox ve PS3 olayı tamamen farklı.Bu 6 ay süresinde ortada directx10 destekli oyun olsaydı o zaman bir kıyaslama yapılabilirdi.
testlere bakılırsa R600 nVidia nın eski 8800 lerini geçicek ama R600 ün gelmesi 8800 leri ucuzlatıcak gibi görünüyor. buda bence nVidia nın daha çok kart satmasını, bizimde almamızı sağlıyabilir...
Nvidia birkaç gün önce düzenlediği Ngagement toplantısında partnerlerine X2900 XTX için endişelenmemelerini söyledi. Çünkü Nvidia 8800 Ultra'nın X2900 XTX'i geçeceğine inanıyormuş. http://www.vr-zone.com/index.php?i=4865 Ayrıca 160 sp olayı da sadece spekülasyon olarak kaldı, en azından 8800 Ultra için. ...........
bu hiç bişeyi ispatlamaz gayet doğal, nvidia partnerlarına r600 den korkun diyecek değil tabiki de endişelenmeyin dicek, ama bu sonuçlar doğru ise 8800 ultranın da pek şansı yok ucundan azcık yakalayabilir r600 ü, dier yandan fiatı 999 dolar olursa zaten hiç şansı yok, aslında r600 çıktığında g80 in hiç şansı olmayacak en azından fiatları aynı olursa neden 512 bit kart almak varken 384 bit alayım? sen bu scaler olayını gözünde fazla buyutuyosun son kullanıcıyı ilgilendirmeyen şeyler bunlar, crysis i oynatmadıktan sonra isterse logaritmik olsun
Su soğutma ile hız aşırtılmış 8800GTX e 2006 da 1109 puan fark atmış Neredeyse %10 a yakın. Nomal GTX e sanırım %15 daha fark atar. Ama R600 ün puanı biraz kafa karıştırıcı hiç küsürat yok direk 12500
illa küsürat olacak değil. bazen şans eseri böle skorlar çıkabiliyor..
kartın perfromansı beni etkiledi overclocklu GTX'e 1k fark.. bnce güzel
Intel Core 2 Quad Q6600 B3 @3.6Ghz | Abit IX38 QuadGT | Sparkle 8800GTS G92 512MB @800/1850/2100 | OCZ Reaper-X 2x2GB | Tagan 580W PSU | PHILIPS 190X6FB 19"| 2x250GB Seagate Raid0 2xWD 80GB Raid0 + Seagate 320GB 7200.10 Depo Disk | Logitech X-530 5+1 | Creative X-Fi Xtremegamer Fatal1ty PRO | iPod Video 80GB | Nintendo Wii | Sony Playstation 3 60GB | Philips 42'' PFL7762 FULL HD LCD