Şimdi Ara

Yılın en iyi telefonu-1 [Anket#13]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Hiç şüphe yok ki 2018'in ilk yarısına çentik tasarımına sahip akıllı telefonlar damga vurdu. Birçok üretici alışkanlıklarını bir tarafa bırakıp bu akıma uyum sağlarken Samsung, HTC, Sony ve birkaç Çinli üretici ise bu akımdan sıyrılmayı başardı. Özellikle kamera ve yapay zeka konusunda ciddi inovasyon kaydedilirken, üçlü kamera paketine sahip Huawei P20 Pro ve değişken diyafram aralığıyla Galaxy S9/S9+ akıllı telefonlardaki kamera deneyimine yeni bir boyut kazandırdı. Oppo ve Vivo gibi üreticilerin çentik tasarımı için geliştirdiği çözümler ise adeta büyüledi. 
     
    DonanımHaber ekibi olarak gerek MWC 2018'e gerekse de diğer firmaların lansmanlarına bizzat katılım sağlayarak, tanıtımı yapılan telefonları en hızlı şekilde sizlerle buluşturmaya çalıştık. Birçok lansmanı olay yerinden takip ederek, sektöre ilişkin tüm ürün ve teknolojileri, haberlerimizde ve video incelemelerimizde sizlerle buluşturduk. Şimdi sıra yılın ilk yarısının en iyi akıllı telefonunu seçmeye geldi.
     
    Yazımızın devamında yer alan ankette oy kullanarak sizin için en iyisi olduğunu düşündüğünüz akıllı telefona karar verebilirsiniz. Sizin seçiminiz olan cihaz listede yoksa yorumlarda belirtebilirsiniz.  
     
     







  • Aksine ... HDR panel yuksek yogunlukta pentile degil 4K HDR ekran cozunurlugu.


    Samsung modellerini cok iyi bilirim emin ol hepsini gordum Note serisine takildiigm icin Note8 var Samsung marka telefonlarim arasinda .


    AMOLED telefonlarda HDR8 destekler HDR10 desteklemez ama HDR10 oynatir bu HDR10 ekranli AMOLED demek anlamina gelmez : PAzarlama taktikleri. Tipki telefonlarin 4K kayit oynatmasi onlarin ekranlarini 4K yapmamasi gibi ... FULL HD ekran ama 4K videolari oynatmasi veya ekran megapikseli hicbir zaman 12 megapiksel olmamasina ragmen acabilmesi gibi ...


    Sony ekrani basit vektorel menu vs gibi ortamlarda FULL HD moduna geciyorken video ve fotograflarda 4K efektif modu aktiflenmektedir ...

    LG panelleri son yillarda sorunlu onlarin ekrani ile kiyaslamak absurd bahsettigimiz LG panel degil ...


    Kontrast tam siyahtan beyaza gecis oranina saglanmasi tam siyahta O olmasi yani sabit sayi bolu SIFIR esittir sonsuz .. Ama bu insan gozunun bildigi kontrast tanimina uymuyor. Kontrast olmce degeri bazi uzmanlara duayenlere gore gri den griye tonlama da olabiliyor.


    Aslinda onemli olan tonlamalari ne kadar basarabildigidir... Samsung pentile ekranlari efektif piksel olarak %33 kayiplidir yuksek DPI bunu hissetirmez elbette ama beyazlari tam beyaz degildir misal bir web tarayicisi acarsaniz ayni siteye girin zemini beyaz olanina gore kiyaslanirsa tum AMOLED ozellikle SAmsung larda tam ebyaz degildir. SAdece sensorlerle Iphone X daha iyidir.

    Otomatik parlaklik olmamasi ile Iphone X lerde akillica bir cozumdur. Samsung otomatik parlaklik ve adaptif renk profili tonlamasi ile goreceli daha parlak degerler elde edilebilse de kontrast ciddi dusmektedir. Samsung AMOLED leri duusk parlaklikta golge mavi tonlarda hayali izler olusabilmektedir .

    LG ilk 10 bit telefonu birkac yil once idi sanirim ama o ekranlar RGB yerine RGBW ile bir tur pentile piksel dizilimine sahiptir W beyaz altpiksel kullanilmasindaki asil amac daha fazla parlaklik elde edilmesidir lakin senin de dedigin gibi kontrast bariz dusuyor ... Sony 4K ekrani oyle degil diye biliyorum ...




    Enerji tuketimi esprisi sadece tam siyah zeminlerde anlamlidir ama tam siyahtan ciktikca yani koyu gri tondna tutunda karma renk veya tam beyaza yakin renklerde ise malesef AMOLED ler pentile olsa da IPS lerden cok daha fazla enerji tuketmektedir yani batarya somurmesi renkli gorsellerde daha fazladir.


    Bu onuda kanit sumama gerek var mi bilmem Google dan arastirabilirsin veya S9 Plus S9 Anakonusunda defaalrca bahsetmisimdir kaynaklari ileoradan da cevaplarimdan bulabilirsin.


    Ekran kalitesi olarak S7 Edge hatta S8 ler malesef S9 Plus ve S9 dan daha iyidir ! Duz mantikla ele alirsan kabullenmesi zor ama kendi gozlerinizle gorurseniz hak verirsiniz . Bunlari da kaynakli bahsetmisimdir ...


    RGB yerine cevresinde odunc aldigi altpikseller ile %33 efektif piksel kaybi sadece keskinlik dusmesi degil dogru renkleri gosterememesi sorunu olusturmasidir.

    Renk profilleri ile ideale yakin olsa da sorunlari var ...


    Abartisiz oldugu AMOLED bir tek GAlaxy S2 de bir de tablet modeli vardi 7.7" lik 2K cozunurlukte eskilerden kalma AMOLED tableti vardi her ikisi de pentile olmayan tek telefon ve tablet olma ozelligini hala korumaktalar yani Super AMOLED Plus Buradaki Plus ibaresi altpiksel RGB olmasina vurgudur. Samsung bundna vazgecmistir sebebi de malum ekranin omru daha cabuk olmesi ve daha fazla eneji tuketmesidir.


    Gelecek Samsung un kendi urunlerinde kendisince isimlendirdigi QLED ve Micro LED lerde .. Bu LED ler 10 bit HDR tam destekler . TV lerinde yaklasik 2 yildir var Samsung yavas yavas OLED TV leri bitirecek 10 yil omru garantisi olan QLED ve Micro LED lere odaklanmistir ellerindekini satana kadar yeni modeller diye saticaktir ...



    NE ilginctir Samsung AMOLED i telefon ve tabletlerinde tercih etmesinin tek sebebi guya biz tuketiciler her yil urun degistiriyoruz cok ta goze batmayacakmis! Lakin ekrani hakli olarak yuksek tutmak isteyenler de vardir onlarda ekran yanmalari 1 yil degil birkac ayda bile olusmaktadir bu son cikanl S9 Plus S9 ve diger tum AMOLED ekranlilarda vardir.



    Ayrica piyasada gercel 10 bit paneller ile sozde 10 bit ama aslinda 8 bit panel kalitesine cok yakin sozde 10 bit paneller de vardir 8bit+FRC pazarlama taktikleri yuzunden 10 bit derler ama ufak bir ibare ile 8bit+FRC de koyarlar hukuki vs kaygilar sebebiyle . Bu tur sozde 10 bit milyar renklilerle gercek 10 bit milyar renk diye bir kiyas knaat getirilemez .

    Piyasa yazilimsal HDR Sony TV ler bile var satis temsilcileri bile farkinda degiller ispatlayinca filan hak veriyorlar ...

    HEr markada sakatliklar cikabilmektedir onemli olan forum gibi yerlerde paylasarak faydali olmaktir.
  • P20 Pro çok iyi görünüyor. Bence en iyisi o.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çentikli ekranı eleştiren bir forumda, en yüksek oyu çentikli modellerin alması nasıl bir kafadır?

    Fanboylukta level atlamışsınız.

  • Ben Oppo Find X i çok beğendim. Marka takıntısından kurtulmalıyız ülkece
  • Listedekiler arasinda en iyisi ozellikle kamerasi ve erkani ile

    Sony Xperia XZ2 Premium

  • Gönlümden geçen Samsung ama fiyatı ve özellikleri baz alarak Xiaomi.

  • Xiaomiciler toplanmış gene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenilik olarak oppo,cepte para sıkıntım yoksa p20rpo,param cebimde kalsın f/p alıyım dersem mi8

    çinliler geliyor dedikleri bu olsa gerek

  • Artık bu telefonlara sadece marketlerde dokunabileceksiniz :) ehonomi çoh eyi

  • anket iyi fakat bu teller türkiye ye gelmedi coğu ...

  • Anket Türkiye ye gelen telefonlar üzerine değil zaten...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mi mix 2s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah aldığın eğitimi bir cümleyle özetlemişsin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyattan bağımsız en iyisini seçeceksem kesinlikle ASUS ROG PHONE! İnceleyenler bilir, yok böyle bir telefon, zaten fiyatını da bilmiyoruz ama Türkiye'ye 4000 civarına gelirse affetmem.

    Tabi işin içine fiyat eklersek eğer, şu anki karaborsa fiyatı değil de gerçekten duyurulmuş ve firması tarafından satılan fiyatı ile Xiaomi Mi 8 gönüllerde taht kurmakta zorlanmayacaktır...

    Tabi ki "En İyisi Hangisi" diye sorduğunuzdan bastım Asus'a, bugün çok güzel iki tane oy verdik yaw :))

  • S9 ve diğerleri

  • Vivo Nex S derim ve giderim.
  • Çentikten nefret ettiği iddia edilen bir forumda Find X ve Nex'in %9'da kalması çok ironik olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralarında en yenilikçileri ve güzelleri oppo find x ve vivo nex ama nedense çentikler tepelere oynamış (!). Ne güzelde markaların istedikleri gibi yönlendiriliyor tercihleriniz ve beğenileriniz.

  • asus

  • rog phone çok iyi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.