Şimdi Ara

Bir yoğurt nasıl hava bile değmeden üretilebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir televizyon reklâmı vasıtasıyla ismi lazım olmayan bir firmanın el hatta hava bile değmeden yoğurt ürettiklerini öğrendim.

Bir yoğurt nasıl hava bile değmeden üretilebilir?

• Havadan kasıt nedir önemli olan bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
    Havadan kasıt nedir önemli olan bu

Mayalanma mantığı nedir?
  • Bir nokta daha var.
    Sıcaklıktan hareketle;
    Hava olmayan bir ortamda sıcaklıktan söz edilebilir mi?
  • Ömer hocam ;

Eğer şahısların havadan kastını biliyorsak soruna cevap alırsın.Hava aslında dediğiniz gibi tek bir anlama sahiptir fakat bazı aklı selim vatandaşlarımız oksijeni tek başına hava sandığı için " burada hava yok " diyebiliyor.Dolayısıyla ;
    Yoğurtu oksijen olmayan bir ortamda sadece bir kaç gaz karışımın olduğu yerde üretirlerse havasız ortamda ürettik diyemezler mi?
  • Konuyu Kültür-Bilim'e taşıdım, burada daha ciddi cevaplar alınabilir.

Soruya gelince; Bence bu reklam abartmasından başka birşey değil, o zaman süte de havanın değmemiş olması gerekir.
  • quote:

Yoğurt yapılacak süt, önce kaynatılır.( Hastalık yapıcı faktörlerden arındırmak, fazla suyu uçurarak yoğurda daha iyi kıvam vermek, oksijeni bertaraf etmek ve hammaddedeki yağı yumuşatmak için süt ısıtılır.) Kaynatılan sütün suyu dörtte bir oranında azalınca, süt, yoğurt mayalama kabına aktarılır 2 çay kaşığı eski yoğurt, yarım kahve fincanı kadar sütle sulandırıldıktan sonra, sıcaklığı 40-45 dereceye inmiş olan sütün yüzeyinin bir kıyısından içine sokulup hafifçe çalkalanır. Yoğurt kabının üzeri, sütün soğumaması için sıkıca kapatılır. Sıcaklık uzun süre 37 derece dolayında olmalıdır.4-5 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanma ortamında daha fazla bekletilirse yoğurdun tadı ekşir. Yoğurt, üzeri açılıp 2 saat serin bir yerde dinlendirilir.

Alıntıdır.

Evde mayalanma işlemi genel hatları ile bu şekilde gerçekleşiyor.
    Belirttiğim noktalar hava ile alışverişte bulunmadan sanırım gerçekleşemez.

Başka bir sistem varsa bu nasıl olabilir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya gördün mü Ömer

Ciddi konulara yer yok Konu Dışında neyle uğraşıyorsun. Geçen tartıştık biliyorsun. Adamlar oyuncak araba bölümüaçmışlar ama ciddi konulara yer yok. Neyse bişi demiycem kovulmaya niyetim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 4 Nisan 2007; 16:35:53 >

• walla benima nnemde evde bazen yoğurt yapar ama değil hava 700 tane gaz değer üstüne..

bu danone milleti salak sanıyo...
  • quote:

Ömer hocam ;
    Eğer şahısların havadan kastını biliyorsak soruna cevap alırsın.Hava aslında dediğiniz gibi tek bir anlama sahiptir fakat bazı aklı selim vatandaşlarımız oksijeni tek başına hava sandığı için " burada hava yok " diyebiliyor.Dolayısıyla ;
    Yoğurtu oksijen olmayan bir ortamda sadece bir kaç gaz karışımın olduğu yerde üretirlerse havasız ortamda ürettik diyemezler mi?

Bu noktada haklı olabilirsin Şadan.
    O zaman da üretici art niyetinden ve yanlış reklâm stratejisinden söz edebiliriz.

Nihayetinde kozmetik ürünleri ile ilgili Rekabet Kurumu bir düzenlemeye giderek gün sayısı ifadesinin kullanımına engel olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 4 Nisan 2007; 16:27:25 >
  • Havada yaklaşık olarak;

azot %78,
    oksijen %21,
    karbondioksit ve asal gazlar %1 oranında bulunur.

Havada bulunan gazları üç grupta toplayabiliriz:

1) Havada devamlı bulunan ve çoğunlukla miktarları değişmeyen gazlar (azot, oksijen ve diğer asal gazlar)
    2) Havada devamlı bulunan ve miktarları azalıp çoğalan gazlar (karbondioksit, su buharı, ozon)
    3) Havada her zaman bulunmayan gazlar (kirleticiler)

eğer havanın tanımında hem oksijen hem azot hemde korbokdioksit + asal gazla bulunduğuna göre....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Ömer hocam ;

Bu noktada haklı olabilirsin Şadan.
    O zaman da üretici art niyetinden ve yanlış reklâm stratejisinden söz edebiliriz.

Nihayetinde kozmetik ürünleri ile ilgili Rekabet Kurumu bir düzenlemeye giderek gün sayısı ifadesinin kullanımına engel olmuştu.

Reklamda arasan daha çok fazla şey bulursunda neyse.Benim söylemek istediğim buydu.Havadan kasıtları ne? Hava diyerek neyi baz alıyorlar? Oksijen , azot ,karbondioksit ve bilimum gaz bileşimi mi yoksa oksijen olmayan bir ortam mı?

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Havada yaklaşık olarak;

azot %78,
    oksijen %21,
    karbondioksit ve asal gazlar %1 oranında bulunur.

Havada bulunan gazları üç grupta toplayabiliriz:

1) Havada devamlı bulunan ve çoğunlukla miktarları değişmeyen gazlar (azot, oksijen ve diğer asal gazlar)
    2) Havada devamlı bulunan ve miktarları azalıp çoğalan gazlar (karbondioksit, su buharı, ozon)
    3) Havada her zaman bulunmayan gazlar (kirleticiler)

eğer havanın tanımında hem oksijen hem azot hemde korbokdioksit + asal gazla bulunduğuna göre....

Demekki bu gazlardan birisini çıkardık mı hava tanımına uymuyor.Yani o gazların arasından azot u çıkardığımızı düşün.İşte o zaman havasız ortam diyebilmemiz mümkün hale geliyor.Yanlış mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 4 Nisan 2007; 16:35:16 >

• quote:

Reklamda arasan daha çok fazla şey bulursunda neyse.Benim söylemek istediğim buydu.Havadan kasıtları ne? Hava diyerek neyi baz alıyorlar? Oksijen , azot ,karbondioksit ve bilimum gaz bileşimi mi yoksa oksijen olmayan bir ortam mı?

Bu kadar bariz ve de kolay bir hata yapacaklarını düşünmüyorum.

Sabit diskler de havasız ortamda üretilmiyor mu?
  • @Piêr Dé Sans

verdiğim bilgiler seni destekleyici nitelikte olduğu için koydum zaten

ama ben oınların bunu düşünebilceğini gerçekten sanmıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Bu kadar bariz ve de kolay bir hata yapacaklarını düşünmüyorum.

Sabit diskler de havasız ortamda üretilmiyor mu?

bu konuda duyumum yok.Ama insan eli değmeden üretildiğini biliyorum sadece makineler aracılığı ile.Tabi bunu hangi gazların arasında üretiyorlar bilemem

stigmata_ bana köstek olduğunu düşünerek cevap vermedim fakat kimin neyi düşüneceğini bilemeyiz.Reklam yapmak o kadar kolay birşey değil.Ayrıca başarılı olmuşlar demek ki burda bunları tartışıyoruz.Reklamın amacıda zihne kendi adını yerleştirmek değil midir zaten

• başarıya giden her yol mübah diyosun yani..

reklam başarılı olmuş olabilir ama insanları salak yerine koyarak bilmeyecekleri yada anlamayacakları birşeymiş gibi reklam yapmak problem zaten..

şahsen ben bu şekilde anladım bu tartışmadan sonra bunu.!!
  • Başarıya giden her yol mübah demedim.Sadece reklam amacına ulaşmış.Adından söz ettirmiş diyorum.Reklamın iyisi kötüsü olmaz yani
  • ya evet haklısın reklam amacına ulaştı ama nasıl ulaştı?

yanlış bi bilgiyi kullanarakmı? yada öyle zannettiğimiz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.