Şimdi Ara

Grafik kartı sevkiyatları düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kripto para madenciliği artık grafik kartı sektöründe belirleyici bir unsur haline geldi. Kripto para dünyasındaki hareketlilik pazardaki talebi doğrudan etkiliyor. Son dönemde sevkiyatlarda düşüş başladı.


     


    Oyunculara iyi haber


     


    Sektörden gelen bilgilere göre kripto para madenciliğinin Mart sonlarından itibaren beklenen çıkışı yapamaması ve kırılgan bir yapıya bürünmesi endişeleri arttırmış durumda. Yine madencilik sonucunda elde edilen ödül para birimlerinin oranı da düşüyor.


     


    Bu bakımdan madencilerin para birimlerine ilgisi azalıyor. Haliyle ekran kartlarına olan talep de düşüyor. Pek çok bireysel veya küçük çaplı çiftlik tarzında madenciler üretimden çıkmış durumda. Büyük çaplı olanlar ise maliyetleri düşürmeye başladı ve yeni alımları azalttı.


     


    Ayrıca Bkz.Larrabee projesinin mimarı da Khoduri’nin ekibine katılıyor

    Asustek Computer, Gigabyte Technology, Micro-Star International (MSI) gibi firmalar stoklarında artış yaşıyor. Yılın başlarında yüzde 40-50 kâr marjı ile ekran kartı satan firmalar bugünlerde marjı yüzde 20 civarına kadar çekmiş durumda. Bu da fiyatlara indirim olarak yansıyor.


     


    Kaynaklar yılın ikinci yarısında oyuncuların daha rahat ve uygun bir şekilde ekran kartı bulabileceğini belirtiyor. Madencilik trendinin patlama yapmasından önceki duruma dönmemiz çok olası.


     


    Talebin azalması diğer taraftan üreticileri farklı stratejilere yönlendirmiş durumda. Oyuncu pazarının yanında firmalar sunucu ve endüstriyel bilgisayar pazarına da uygun grafik çözümleri geliştiriyor.


     







  • Bizde stokcular ve dolar kuru sebebiyle uzun süre düşmez o fiyatlar.

  • Şerefsiz evlatları 2 senelik 1080 kartına çıktığı gündeki fiyatının 2 katına çıkardılar nerdeyse ..

  • Bu normal bir şey. Haber değeri taşımıyor.

    Asıl'' Grafik kartı sevkiyatları yükselişte'' diye bir şey olunca bunu haber yaparsın.
    Zaten PC oyunculuğu olayını öldürdüler. Üstüne bizim kur artışları da eklenince dahili bileşenler bölümünde yaprak kımıldamıyor.

    Fan boylar bile çaresiz, gözleri yaşlı, kavga edecek bile kadar ellerinde bir malzeme yok.
  • Patates kuru 5 tl. Bu dönemde grafik kartı alınmaz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalistikBomba

    Bu normal bir şey. Haber değeri taşımıyor.

    Asıl'' Grafik kartı sevkiyatları yükselişte'' diye bir şey olunca bunu haber yaparsın.
    Zaten PC oyunculuğu olayını öldürdüler. Üstüne bizim kur artışları da eklenince dahili bileşenler bölümünde yaprak kımıldamıyor.

    Fan boylar bile çaresiz, gözleri yaşlı, kavga edecek bile kadar ellerinde bir malzeme yok.
    Söyledikleriniz, habercimizin şanına yakışır bir meydan okuma olmuş.
  • Ekonomi patates oldu miningciler almasa ne olur patates pardon dolar 5 tl iken...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HumWE

    Ekonomi patates oldu miningciler almasa ne olur patates pardon dolar 5 tl iken...

    Patates lobisi yapıyor bu işleri
  • İstedikleri kadar yeni teknoloji kart üretsinler bu döviz kuru ve bizim teknoloji marketlerimizin açgözlülüğü yüzünden artık Pc oyunculuğu öldü.Halada üzerine toprak atılmaya devam ediliyor. Düzeleceği de yok maalesef.

  • Bu saatten sonra mecbur konsol düşüneceğim :( Oyun bilgisayarları aldı başını gitti. Bu dolar kurlarıyla biz hiç bir şey alamayız :(

  • bunlar hayın ekran kartı lobisinin işi
  • Ekran kartı üreticileri artık başka bir bahane bulup gene yapay olarak fiyatları yükseltecektir. Çünkü teknoloji dünyasında trendler değişiyor. Artık insanlar eskisi gibi sürekli tüketme işinden vazgeçince, firmalar çareyi fiyatları yükseltmede buldu. Bahanelerle insanlar oyalanarak fiyatlar balonlaştırıldı sonra fatura birilerine kesildi.

    Ekran kartı için AMD bir rekabet getirse fiyatlar düzgün bir yere gelebilir.
  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Konsol fiyatlarıda aldı başını gidiyor PS4 olmuş 1500-1600 TL daha 1-2 hafta önce 1100 TL'lere alınabiliyordu.
  • Bu gidişle en kötü ekran kartını alabilince şükredeceğiz zaten.
  • Rte başkan ekran kartı fiyatları daha da düşer.

  • Miningciler tamamen el etek çekseler piyasadan ne çekmeseler ne. Ancak yurt dışındaki döviz ile maaş alan adam sevinir buna bu döviz kuru ile. Daha da acısı, biz deneyimlerimizle biliyoruz ki, indirimler en geç, fiyat artırımları anında yansır bu ülkede piyasaya. Yanibu habere sevinmek için 1 ila 3 sene arası beklememiz lazım eğer gerçekten olumlu bir gelişme var ise ortada.

  • Madencilik işi kökünden patlasa piyasa normale döner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD-ATI ve Nvidia yeni GPU serilerini uzun zamandır piyasaya sürmeyince madencilerin kart taleplerinin azalmaya başlamış olması normal. Yeni GPU serileri görücüye çıkınca göreceğim bakalım; normale dönen fiyatlar birdenbire anormalleşiyor mu?
  • Olaya matematiksel bakarsak fiyat artışı dolara endeksli olsa idi en fazla %30 artması gerekirdi.Fakat bizde durum çok farklı 750-900 bandında satışa sunulan GTX 1060 fiyatları şu anda 2000 TL ve üzeri seyrediyor . Demek ki tam olarak dolar lobisi yok bunun arkasında . Şu mining denilen illet olayın esas tuz ve biberi . Şahsen ben kart alma isini bıraktım artık sadece takip ediyorum.ekran kartım bozulunca 2.el bakınıyorum fiyatlar tavan yapmış . turşusu çıkmış kartına beyefendiler uçuk rakamlar çekiyorlar. Bende CPU bin gpu sunu kullanıyorum mutlu ve mesud gidiyoruz.

  • Mining eski karını kaybetti. Millet artık borsalarda al-sat yaparak para kazanmaya çalışıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.