Şimdi Ara

Canlı Yayın: Türkiye ilk F35'ini teslim alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin ilk F35'ini teslim alma törenini canlı yayında yorumluyoruz.



  • israilin uçağın yazılım kodlarını vs aldığı söyleniyor.Yani ikinci ege it dalaşı faciası ile karşılaşabiliriz. Yani israil bu uçakları bize karşı kullanabilirken biz israile karşı kullanamayacağız. (hatırlarsanız f-16'larda nato yazılımı olduğundan iki nato üyesi ülkenin f-16'sı karşılaştığında silahlar kitleniyordu. Ama yunanistan ile karşılaşan Türk f-16'larının silahları kitlenirken yunanistanın f-16'larının bizim uçaklara ateş edebildiği yani nato yazılım kısıtlamasının yunanistan'a değil sadece bize uygulandığı görülmüştü. )
    Şimdi çoğu arkadaş F16 ların yazılımlarının yerli yazılıma çevrildiğini söylemiş. O iş ingilizceyi Türkçe ye çevirmeye benzemez. O yazılım kodlarının kırılması için Amerikaya milyar dolar para ödedi Türkiye, ancak o şekilde kodları açıp değiştirebildiler. Bu olay çok derin bi mevzu burada konuşulmaz. F35 leri Amerika Türkiyeye vermemek için herşeyi yapıyor ve yapacaktır. Verirmi bilinmez ama Türkiye en yakın zamanda Kendi savaş uçağını yapmalı, belki 20 yılda yapar ama olsun yapmalı bu yönde ciddi yatırımlara yönelmeli.
  • Donanımcı Baba gel cehaletimize sen ışık tut.
  • Ne kadar üretimine biz de katılsak da bu abd uçaklarına hiç güvenemiyorum. En kısa zamanda kendi uçağımızı üretmemiz gerek.

  • Mesut Bey'in F-35 hakkında bildikleri nerden öğrendiyse yanlış öğrenmiş.Kendisi F-35'e bombardıman uçağı dedi,yetmedi ABD istediği an uçağı uçuramaz kaynak kodları bizde değil dedi.Birisi Mesut Bey'e GPS'in ABD Hava Kuvvetleri'nin kontrolünde olduğunu hatırlatsın.Geçen sene ABD'nin Suriye'deki bir operasyonu sırasında GPS'i bazı bölgelerde köreltmişti,hatta Anlara üzerinde uçan yolcu uçakları dahi etkilendi bundan.Yalan yanlış bilgiler veriyor kendisi.

  • Ürün satın alıyoruz ve bunun için tören yapılıyor, sizce de çok saçma değil mi? Bir rahatsız olan ben miyim? Ürünün alınmasına karşı değilim de, savaş uçağı almak törenle yapılacak bir şey mi? Ülkeyi küçük düşürüyor bence. Sanki ilk defa ülkemde ordu kuruluyormuş gibi...

  • sdelta S kullanıcısına yanıt
    Ha seçim nedeniyle işi reklama dökmek istiyorlardır baştakiler o da onların ayıbı :)

  • Cehapelilerin down oldugu an
  • bu şu demek bu ucaklar israile karşı kullanılamaz

  • Şirketimin eski yöneticilerimi dünyaya hitap ederken görmek ne kadar tarafsız düşünmeye çalışsam da gururlandırdı beni. Bana kişisel olarak profesyonel cesaret, milletim adına da böyle bir projeye yer almış olmasından ötürü gurur verdi.

  • hani verilmiyor diye konu vardı..salya sumuk ohh verılmıyor dıye dalanlar olmustu konuya...!!!

  • Cok güzel bir haber ellerinize saglik,ülkemizede hayirli olsun.

  • Eyy amerika.!!! Eger bize f-35leri vermessen senin ürettiğin f-16larla saldırırız. Adam ol! (!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaved by makarna -- 21 Haziran 2018; 19:03:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Cehapelilerin down oldugu an

    Bizim down olduğumuz falan yok. Reisiniz Amerika bize düşman, bizi kıskanıyor demiyor mu? O halde niye bizi kıskanan ve düşman olan Amerika'dan uçak alıyoruz?


    Akpli değilim ama sizin yerinize utandım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaved by makarna -- 21 Haziran 2018; 19:04:04 >
  • Yazılım kodları Türkiye de olmayacaksa bence 100 tane almanın bir anlamı yok. 5,10 tane alınır riske girilmez 100 tane almak parayı çöpe atmak netice de kontrolü sende olmayan bir cihaza yatırım yapmak mantıklı gelmiyor. Yarın öbür gün ciddi bir durumda bu uçakları kullanılamayacak online bir uçak büyük risk daha basit anlatmak gerekirse abd istemediği hiçbir yerde bu uçakları kullanamazsın demek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 21 Haziran 2018; 19:6:46 >
  • Phantom II kullanıcısına yanıt
    F-35 bombardıman uçağıdır ana görevi budur. 2 tane de havadan havaya füze taşıyabilir ama asli amacı kara hedefleridir. Amerikalılar bu uçakları f-22 lerle düşünüyor f-22 lerde hava hava uçaklarıdır . Bizde ilk başta f-16 larla daha sonra ise yerli hava hava uçağımızla birlikte kullanacağız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Yazılım kodları Türkiye de olmayacaksa bence 100 tane almanın bir anlamı yok. 5,10 tane alınır riske girilmez 100 tane almak parayı çöpe atmak netice de kontrolü sende olmayan bir cihaza yatırım yapmak mantıklı gelmiyor. Yarın öbür gün ciddi bir durumda bu uçakları kullanılamayacak online bir uçak büyük risk daha basit anlatmak gerekirse abd istemediği hiçbir yerde bu uçakları kullanamazsın demek

    Gelde çomarlara anlat
  • Arkadaşlar bizim malum başımızdakileri her fırsatta kandıran ABD yine yapmış yapacağını. Başlığı okuyucunca uçağı aldık geliyoruz sanırsınız. Bu teslimat töreninden sonra Türkiye'ye uçak falan teslim etmiyorlar. Ne hikmetse İsrail'in alıp operasyonda kullandığı uçağı bizim pilotların seneyece ABD'de eğitilmesi gerekiyormuş. Tabi bu süreçte uçağın mülkiyeti ABD'de. Sonra 2019da keyifleri yeterse teslim edecekler peşinen milyar dolar para ödediğimiz uçağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 21 Haziran 2018; 19:40:37 >
  • Dün usa senatosu f35leri vermiyor diye sevinen, bu gün ise yazılımı bizim değil bir işe yaramaz diye hönküren "dahili" bedhahlar görüyorum... Tayyip düşmanlığınız gözünüzü kör etmiş, nefretiniz zaten kuşun ki kadar olan beyninizin, mantığınızın önüne geçmiş... F35ler artık antik bir silah olan F4 Phantom uçağının yerine geliyor. F16 ile beraber kullanılacaklar... Kendi uçaklarımızı göremezsek, tepemizde yunan jetlerini görürüz... Burada boş boş konuşacağınıza gidin kod yazmayı öğrenin, siz yapın yazılımını F35lerin... Şekilsiniz ya...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danner

    F-35 bombardıman uçağıdır ana görevi budur. 2 tane de havadan havaya füze taşıyabilir ama asli amacı kara hedefleridir. Amerikalılar bu uçakları f-22 lerle düşünüyor f-22 lerde hava hava uçaklarıdır . Bizde ilk başta f-16 larla daha sonra ise yerli hava hava uçağımızla birlikte kullanacağız.
    Dostum kafan mi guzel,bir de kendinden emin bi sekilde yazmissin.Ne bombardimani.F-35 multirole bi ucak F-16 gibi.Ne safkan hava-kara ne de hava-hava ucagi.Bombardiman ucabi dedigin b-1 lancer,b-52 ve b-2 spirit gibi ucaklar.İskembeden sallamayin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.