Şimdi Ara

AMD Ryzen Threadripper 2990X benchmark skorları göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin büyük heyecan uyandıran 32 çekirdekli yeni Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi şov yapmaya devam ediyor. İlk benchmark sonuçları oldukça ümit verici skorlara imza atıyor.


     


     AMD Ryzen Threadripper 2990X özellikleri


     


    32 çekirdek/64 izlek birimine sahip olan AMD Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi 12nm sürecindeki Zen+ mimarisini temel alıyor ve bu mimariden en iyi şekilde istifade ediyor. AMD’nin masaüstü tarafındaki en güçlü işlemcisi Ryzen Threadripper 2990X durumunda.


     


    Zen+ mimarisini temel alan her biri 8 çekirdekli 4 paket, ısı dağıtıcı altına yerleşiyor. 16 çekirdekli Threadripper işlemcisinde 2 pakette hatalı üretim yongalar yer almıştı. O dönem yeni nesil işlemcinin 32 çekirdek olabileceği yorumları yapılıyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Intel Core i7-8086 getir AMD Ryzen 1950X Threadripper götür

    AMD Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi 250W TDP değerine sahip. Seviye 1 ön bellek 3MB iken Seviye 2 ön bellek 16MB, Seviye 3 ön bellek ise 64MB olarak belirlenmiş. Precision Boost II ve XFR 2.0 teknolojileri ile en verimli şekilde hız aşırtılabiliyor. Bunu benchmark skorlarında da görüyoruz.


     


    Cinebench testinde işlemci Corsair H150i PRO sıvı soğutma LCS kiti ile birlikte kullanılmış. XFR 2.0 sayesinde işlemcinin 4GHz ötesine geçtiği görülüyor. 4.2GHz seviyesinde bazı kısıtlamaların devreye girdiği ve performansın düştüğü dikkat çekiyor. 4.12GHz seviyesine kadar işlemci darboğaz yaşamıyor.


     


    Testlerde işlemci 6339 çok çekirdek skoruna ulaşmayı başarmış. Listede ona en yakın 10 çekirdekli Intel Core- i9-7900X işlemcisi var ve 2184 puan alıyor. Şimdilik Intel tarafında AMD Ryzen Threadripper 2990X ile kapışacak kadar çok çekirdeğe sahip bir işlemci yok. Sene sonuna doğru 22 ve 28 çekirdekli işlemciler piyasada olacak. Hali hazırda 18 çekirdekli Intel Core i9-7980XE işlemcisi hız aşırtmalı olarak 4500 puan seviyesine çıkabiliyordu.


     







  • AMD'nin Ryzen ile ölçeklenebilirlik konusunda iyi bir noktaya geldiği açık. Yol haritası üç aşağı beş yukarı belli. 2 sene içinde 7nm işlemciler ile gelecek intel ise anca 10nm prosesiyle çalışıyor olacak o dönemde. Ayrıca Ryzen ile AMD önemli bir avantaj elde etmiş durumda. Fal bakar gibi 2 vakte kadar intel yapacak demek bence yersiz olmuş. AMD elleri bağlı durmayacak bu zaman diliminde heralde. Kazandığı bu ivmeyi kaybetmek istemiyor ve intel'in şu ana kadarki tepkileri yeterince hızlı değil. Endüstriyel soğutucularla overclock edilmiş işlemci tanıtmasıda intel'in ne derece hazırlıksız yakalandığını gösteriyor bence. Tabiki zaman gösterecek neler olacağını. Umarım AMD bu performansını devam ettirir zira intel yıllarca rekabetin olmayışını fırsat bilerek müşterilerini çok küçük performans artışlarıyla sömürmeye devam etmişti.
    NOT: Asla bir markanın fanı değilim. Ne görüyorsan onu söylüyorum. Şuanda intel işlemcili bilgisayar kullanıyorum. Daha öncesinde AMD kullanıyordum.
    250w a takılanlar karşılarında 32 çekirdekli bir işlemci oldugunu ve intel gibi yalandan az tdp söyleyen bir firma olmadigini unuttular galiba. Ayrica ayni cekirdek yapisinda kiyaslandiginda intelin önde olduğunu zannedenler var onu da hala çözemedim. İlk nesil ryzenlarin IPC performansı intelin %5 gerisindeydi. 2. nesilde bu fark kapanmistir hatta muhtemelen ryzeninki daha performanslıdır. Ryzen işlemcilerde çekirdek sayısı artarken frekans hızı aynı kalıyor. İntelde ise yüksek çekirdek demek düşen frekans demek. Yani intelin yüksek frekans artisi bu seviyede işlemiyor. Kısacası bu seviyedeki işlemcilerde intelin bu fiyatlarla artık hiçbir alınabilirliği kalmadı istediği kadar yırtınsın.
  • Aynı çekirdek sayısında performansta Intel önde görülüyor. AMD fiyat ve daha fazla çekirdek ile ön plana çıkmakta. Intel çekirdek sayısını arttırdığında büyük bir adım atmış olacak. Fiyatları da az aşağı çekerse AMD yine eskilere dönmesede şimdiye göre ki avantajını yitirecek. Intel 2 vakte kadar bunu yapar. AMD ne hamle yapacak, önemli olan o.

  • Vay be! 250 Watt işlemci.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Amd onu düşünmüştür, ona göre de adım atarlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    AMD'nin Ryzen ile ölçeklenebilirlik konusunda iyi bir noktaya geldiği açık. Yol haritası üç aşağı beş yukarı belli. 2 sene içinde 7nm işlemciler ile gelecek intel ise anca 10nm prosesiyle çalışıyor olacak o dönemde. Ayrıca Ryzen ile AMD önemli bir avantaj elde etmiş durumda. Fal bakar gibi 2 vakte kadar intel yapacak demek bence yersiz olmuş. AMD elleri bağlı durmayacak bu zaman diliminde heralde. Kazandığı bu ivmeyi kaybetmek istemiyor ve intel'in şu ana kadarki tepkileri yeterince hızlı değil. Endüstriyel soğutucularla overclock edilmiş işlemci tanıtmasıda intel'in ne derece hazırlıksız yakalandığını gösteriyor bence. Tabiki zaman gösterecek neler olacağını. Umarım AMD bu performansını devam ettirir zira intel yıllarca rekabetin olmayışını fırsat bilerek müşterilerini çok küçük performans artışlarıyla sömürmeye devam etmişti.
    NOT: Asla bir markanın fanı değilim. Ne görüyorsan onu söylüyorum. Şuanda intel işlemcili bilgisayar kullanıyorum. Daha öncesinde AMD kullanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C869BD667 -- 20 Haziran 2018; 10:40:28 >




  • Burada zaten önemli olan AMD'nin 2 sene sonrası için tepkisi. Çünkü Intel yepyeni ürünle geldiğinde çekirdek sorununu aşmış olacaktır. Eski mimariye göre daha iyi tek çekirdek performansı sunacaktır. AMD'nin her yıl yapacağı %10'luk artış kurtarmayacaktır. AMD yongayı tek pakette toplayarak 32 çekirdeğe ulaşıyor (bir sonrakinde 64 yapacaktır). Intel burada daha avantajlı yol izlerse enerji tasarrufunda çok avantajlı olur.
  • 250 Watt TDP derken!?!?!??!

  • ŞU an satışta olan RYZEN THREADRIPPER ların en düşük fiyatları yaklaşık aşağıdaki gibi...
    AMD Ryzen Threadripper 2990X benchmark skorları göründü


    EDİT: yurtdışı fiyatı belli oldu. 1509 €, yaklaşık 8100 tl...
    AMD Ryzen Threadripper 2990X benchmark skorları göründü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 27 Haziran 2018; 19:40:6 >




  • 250watt mı iyiymiş ayrı power almak lazım ona :)

  • Evde canavar beslemek isteyenler için bire bir olmuş :)

  • İntel kara kara düşünüyordur
  • Cinebencte sansürlenen cpu hangisi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim gibi ev/oyun kullanıcısını ilgilendiren bir işlemci olmadığından tdp ve fiyat durumu da önem arz etmiyor. İş için kullanacak kesim ise buna ödediği ücretin mislini kazanacağı için çektiği güç değeri falan hava civa kalacaktır. Kısacası kâr zarar dengesini düşünerek alınır bu tarz işlemciler, oyuncular boşa bu işlemci üzerine senaryolar kurmasın.
  • 250w a takılanlar karşılarında 32 çekirdekli bir işlemci oldugunu ve intel gibi yalandan az tdp söyleyen bir firma olmadigini unuttular galiba. Ayrica ayni cekirdek yapisinda kiyaslandiginda intelin önde olduğunu zannedenler var onu da hala çözemedim. İlk nesil ryzenlarin IPC performansı intelin %5 gerisindeydi. 2. nesilde bu fark kapanmistir hatta muhtemelen ryzeninki daha performanslıdır. Ryzen işlemcilerde çekirdek sayısı artarken frekans hızı aynı kalıyor. İntelde ise yüksek çekirdek demek düşen frekans demek. Yani intelin yüksek frekans artisi bu seviyede işlemiyor. Kısacası bu seviyedeki işlemcilerde intelin bu fiyatlarla artık hiçbir alınabilirliği kalmadı istediği kadar yırtınsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referans Cinebench skorları sadece yazı dosyalarından oluşuyor. Fake de olabilir. Turuncu skor değilse güvenmemek lazım.

    Aynı zamanda Threadripper işlemcilerin CPU-Z'deki simgesinde Threadripper yazmamakta. Bu da bir soru işareti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde video convert yapanlar için veya CPU bazlı işler yapanlar için gerçekten harika işlemciler olduğu kesindir.

    Ama bunlar oyuncu kesmini ilgilendirmiyor. Zira oyun kesmi GPU ağırlıklı, CPU olmasının fazla bir önemi yok.

    Maalesef GPU alanında, CPU alanında olduğu gibi rekabet olmaması ekran kartlarının yerinde saymasına sebep oluyor. Tabi bir de ekran kartlarının çok uzun ömrü olduğundan yapay bir şekilde, mining bahane gösterilerek balonlaştırılması da varıdr.
  • İntele gelince ezdi attı,tuttu fırlattı ama amdye gelince yok şukadar yaklaştı.Ama amd bu sefer kesip atmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Bu denli güçlü bir ürün için bu değer bir hiç aslında. çekirdek başı 8 watt civarı bir güç tüketimi demek bunun anlamı ama şunu da unutmamak lazım İntel'in yeni üretmiş olduğu 28 çekirdekli modele 2 ayrı 1000 watt psu ve 1000 wattlık soğutma gücüne sahip nitrojen soğutma kullanıldığını hatırlatmak isterim. Bu arada sansürlenen işlemci intelin 1000 watt güç çeken 28 çekirdekli işlemcisi gizlemenin hiç bir manası yok tam tamına 1.5 katı güce sahip 2500 wattlık ürünü amd' nin. Akıl var mantık var 250 watt VS 1000 watt. tamı tamına 1000 wattlık güç tüketimine sahip bir AMD ürünü oluşturulacak olursa 4 işlemci yuvasına sahip 6 ya katlıyor inteli kağıt üstünde ve testlerde. Bu sefer DANTEL ZORDA.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParaMounT99229 -- 20 Haziran 2018; 19:20:34 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işlemci aslında oyunculara dahi hitap edebilecek seviyede. İşlemci gücü çok iyi durumda gözüküyor. 32 çekirdek ile 4.2 ghz yi normal bir sıvı soğutucu ile görmek hayal gibi birşey. Tabiki 32 çekirdeği oyuncu ne yapsın fakat sizin gibi saf CPU gücüne ihtiyaç duyan kitle ayrı bir pc toplamadan sadece güçlü bir ekran kartı ile oyun keyfini sürdürebilecek.

    Edit : Oyuncu bilgisayarı için o akdar güç tüketimi fazla fakat çekirdekleri oyun oynayacağımız zaman kapatırsak o derdimizde ortadan kalkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 21 Haziran 2018; 3:56:14 >
  • Threadripperın bacak yapısı inteldeki gibi. iğne uçlu ayak gerçekten güven vermiyor sırf bu yüzden geçmek istemiyorum delide gerek yok çekirdek çok vs çok güzel ama ayak olayına bir el atsan amd :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.