kaç kere foruma girsem hep bu kart ... alacam sonunda bundan bi tane numunelik 10 sene sonra incelemesini yapıp koyacam foruma o zaman hortlama nedir görün bakim
resmen saçmalık yaw.8600gts yi bilmesek yutturacaklar. aa af yi açında da öyle kapıştırın bakalım oyunlarda.1950xt nasıl tokat manyağı yapıyor 8600gts yi
resmen saçmalık yaw.8600gts yi bilmesek yutturacaklar. aa af yi açında da öyle kapıştırın bakalım oyunlarda.1950xt nasıl tokat manyağı yapıyor 8600gts yi
En iyi DirectX 9 kartları (x1950xtx, 7950 GT,... vs) hangi DirectX 10 kartları geçiyor? (DirectX 9 oyunları için soruyorum.)
Bence bu DirectX 10 ekran kartı alırken asgari kriterdir. Sırf dx10 diye dx9 kartlardan daha düşük bir performansa sahip kart almak hiç mantıklı değil.
Birkere 128bitlik bir kart 256bitlik bir kart ile mücadele veremez onu diyen adam ekran kartından hiçbirşey anlamıyor demektir x1950xtx 8600gts den üstün başarım gösterir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strikeforce -- 1 Haziran 2008; 22:10:04 >
128 bit bellekli bir kart, 256 bit bellekli bir kartla niye mücadele edemesin ki?
Niye böyle bir genelleme yapıyorsunuz?
Bunu aşağı yukarı aynı dönemin kartları için söyledim ve lafımın arkasındayım evet geçemez eğer aksinin ispatı varsa bekliyorum 9800pro ile 8600gts in mukayesesini yapmıyoruz burada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strikeforce -- 1 Haziran 2008; 22:24:33 >
Soyledigin kartlar ayni donemin kartlari degil, aralarinda 1.5 sene civari bir sure var yanilmisyorsam.
Ayrica 8600GTS denen bu fason kart tamamen x1950 serisine karsi cikartilan, lanse edilen bir karttir.
8800gt 256bitlik veriyolu ile 512bitlik 2900xt yi ve 320 bitlik 8800GTS i epey geciyor, bu da aksinin ispati...
quote:
Orjinalden alıntı: strikeforce
quote:
Orjinalden alıntı: Tuğer
128 bit bellekli bir kart, 256 bit bellekli bir kartla niye mücadele edemesin ki?
Bunu aşağı yukarı aynı dönemin kartları için söyledim ve lafımın arkasındayım evet geçemez eğer aksinin ispatı varsa bekliyorum 9800pro ile 8600gts in mukayesesini yapmıyoruz burada
Zamanında 8600 gts alacak imkanım varken x1950 pro aldım.Hatta 8600 gts x1950 pro modelini bile geçicek bekle dediler.Çıkınca herşey anlaşıldı.Ayrıca böyle bir konuyu admin açarsa bazı şeyleri sorgulamak lazım.
Soyledigin kartlar ayni donemin kartlari degil, aralarinda 1.5 sene civari bir sure var yanilmisyorsam.
Ayrica 8600GTS denen bu fason kart tamamen x1950 serisine karsi cikartilan, lanse edilen bir karttir.
8800gt 256bitlik veriyolu ile 512bitlik 2900xt yi ve 320 bitlik 8800GTS i epey geciyor, bu da aksinin ispati...
quote:
quote:
Ben tamamen aynı dönemin kartlarımı dedim anlatmak istediğimi anlamıyorsun onun için boşver
Anlatmak istediginde anlasilmiyacak birsey yok ki Tuger de aslinda benzer bir yorum yapmis.
Senin bu soyledigin 128bit vs muhabbeti bundan 4 sene oncesi icin gecerliydi ama bunun nedeni maliyeti asiri arttirmasindan dolayi alt seviye kartlarda 256 bitlik veriyolunun kullanilmamasiydi. Yani 256 bitlik kart sadece 256 bit oldugundan daha ustun degildi, ustun kartta 256bitlik veriyolu kullaniliyordu. Bunlari sen de iyi biliyorsundur.
Oysa Memory hizlarindaki buyuk artis sayesinde son senelerde isler degisti. Artik yuksek saat hizlari ile veryiolundaki dusus kompanse edilebiliyor bu yuzden eskisi gibi veriyoluna bakilarak yorum yapmak artik dogru olmaz.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Toucan
quote:
quote:
Ben tamamen aynı dönemin kartlarımı dedim anlatmak istediğimi anlamıyorsun onun için boşver
8600gts sahibi olarak ben (kavgada söylenmez ) çokta abartı bi durum yok , evet o dönemde nvidia nın alabilecek kartı yoktu, gidipte çağ atlayan bi dünyada 19xx serisi almak bana pek mantıklı gelmemişti. çok övülen 8800 gt ninde FULL AA ve high ayarlarda nasıl ağladığnı (oyunu söylememe gerek yok snırsam) hepimiz biliyoruz (sil da dahil!!), G92 gts inde gt den çok farkı olmadığını bi arkadaşımız testleriyle anlatmıştı forumda. Fazla takılmadan, fazla fanatikleşmeden O ANIN ŞARTLARINDAKİ en mantıklı seçimi yapmaya çalışıyoruz. Olayı horttan zorta çekmeyin hoş değil.
kusura bakma ama 8600gts yaninda 2900xt pek fiyasko sayilmaz...
512 bit 1 gb ggddrr44 320 sp vs.. vs... diye 7 ay rötarlı çıkan, fuarlarda kapalı kapı arkasında yapılan testler ile "GTX karşısındaki başarımına çok şaşıraksınız" diye açıklamalar yapılan amiral gemisini fiyasko olarak görmeyip, 8x serisinin giriş seviyesindeki büyük umutlarla beklenmediği halde fake bir haberle fiyaskoya dönen bu olay gözünüzde daha büyük görünüyorsa, saygılar bizden
Bana sorarsanız bu olay ASRIN FİYASKOSU dur.
Eklemeden geçemeyeceğim ;
Bu haber DH forumlarında yayınlanmasa idi böyle bir fiyasko olmayacaktı bile, peki R600 'ün global fiyaskosu örtbas edilebilir cinstenmi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 4 Haziran 2008; 16:18:33 >
nvidianın bu kartları millete 300 liraya kakalamasına karşı çıkacağınıza kalkmış atinin başarısızlığını göz önüne getiriyorsunuz fanatiklik başa bela.Burada atinin başarılı olduğunu anlatmaya çalışan yok konu 8600gts in göz boyama ile millete kakalanmasıdır
Oncelikle GTX karsisindaki basarimina sasiracaksiniz lafi dogrudur, gercekten GTX karsisinda ne kadar dusuk performans verdigini gorup sasirmistik
Saka bir tarafa sen fiyasko gormemissin.
8600GTS in fiyaskoya donmesinin nedeni bu haberler filan degil. Anlasilan 8800 ultra ile keyif catarken pazar payinin en buyuk dilimini olusturan orta ve orta alt sinifa anlatilan yalanlari goz ardi etmissiniz.
1. 8600GTS onca zaman DX10 diyerek ovule ovule lanse edildi, vaatler arasinda DX10 sayesinde bu kartlarin bu halleri ile bile mucize yaratacagi vardi.
2. Yurt disinda 8600GTS 240$ civarinda piyasaya suruldugunde 160$ a x1950XT bulabiliyordunuz.
Orta sinifa DX 10 diye %50 dusuk performansa sahip bir karti %50 pahalliya kakaliyorsaniz, bir de ustune DX10 destekleyen oyunlar cikinca gorun kartlariniz ucacak diyorsaniz(bu soyledigim palavra sayamiyacagim kadar cok yerde gecti) bundan ote fiyasko olamaz.
Simdi 2900XT ye donelim:
Bir kere bu forumda donenlere benzer spekulasyonlardan baska 2900XT hakkinda resmi olarak 8800GTX i gectigi testler gormedim ki varsa terbiyesizlik etmisler.
Kart piyasaya ciktiginda 8800gts 640 fiyatinda suruldu. Kisa sure icerisinde de 8800GTS 320 fiyat seviyesine indi hatta pro adi altinda daha uygun fiyatlara da bir ara bulundu. O zaman Kart aslinda performans olarak yakin oldugu sinifin fiyati ile piyasaya surulmus durumda 8800GTX ise bundan cok daha pahalliydi.
Kart son nesil ATI kartlarinin klasik fillrate sorununu tasimakta ama bunun haricinde eski 8800gts seviyesinde yer yer daha ustun performans vermektedir. Ciktigi sirada bu karttan daha ucuza bu karta %50 performans farki atan bir kart bulunuyor muydu?
2900XT hayal kirikligidir dogur ama en azindan fiyatlandirilmasi acisindan donemine gore normal bir seviyededir.
Gozunuze buyuk gorunuyorsa felan demissiniz ama bu laf tam sizin icin gecerli.
Birisi zaten butcesi kisitli olan insanlari Sadece DX10 etiketi yapistirarak bir de uzerine DX10 destekleyen oyunlarda farki goreceksiniz diyerek dx9 da surunen kartlari 240 dolardan satan bir firma diger tarafta onca emegi sacma sapan darbogazlardan dolayi suya dusen, basarisiz bir birlesme sureci yasayan, iddia ettikleri gibi GTX ile yarisamayan ama en azindan fiyatlandirmalarini performans seviyesindekilere gore yapan bir firma.
Bunlardan birisine asrin fiyaskosu deyip digerine buyutulecek birsey yok diyorsaniz en hafif tabiri ile bir firmanin "taraftari" sayilirsiniz ki eger boyleyse keyfiniz bilir, fiyaskonuzu doya doya yasayin...
quote:
Orjinalden alıntı: Kumandan
quote:
Orjinalden alıntı: Toucan
kusura bakma ama 8600gts yaninda 2900xt pek fiyasko sayilmaz...
512 bit 1 gb ggddrr44 320 sp vs.. vs... diye 7 ay rötarlı çıkan, fuarlarda kapalı kapı arkasında yapılan testler ile "GTX karşısındaki başarımına çok şaşıraksınız" diye açıklamalar yapılan amiral gemisini fiyasko olarak görmeyip, 8x serisinin giriş seviyesindeki büyük umutlarla beklenmediği halde fake bir haberle fiyaskoya dönen bu olay gözünüzde daha büyük görünüyorsa, saygılar bizden
Bana sorarsanız bu olay ASRIN FİYASKOSU dur.
Eklemeden geçemeyeceğim ;
Bu haber DH forumlarında yayınlanmasa idi böyle bir fiyasko olmayacaktı bile, peki R600 'ün global fiyaskosu örtbas edilebilir cinstenmi ?
konu ne oldu acaba? hortladımı?zortladımı? yaw usta bilir kişiler bana orta şekerli ama performansı iyi olan dx10 nu destekleyen kaliteli bi enran kartı önerebilirmisiniz acabalamınk?
konu ne oldu acaba? hortladımı?zortladımı? yaw usta bilir kişiler bana orta şekerli ama performansı iyi olan dx10 nu destekleyen kaliteli bi enran kartı önerebilirmisiniz acabalamınk?
konuya cok merakliysan git 8600GTS al , derdine derman olur
Intel Q6600 @ 3.6Ghz || Asus P5Q Pro P45 || 4GB 1066Mhz DDR2 OCZ Blade || HIS Radeon 5870 (Cypress XT) 1GB VGA card || 1-WD 80GB 2-Seagate 200GB 3- Seagat 1.5TB || Asus DVD+-RW DRW-1814BL LS || OCZ 600watts || Scythe Ninja Plus CPU Cooler || SAMSUNG 223BW 22'' LCD Monitor || Logitech G9 Laser Mouse
8600gts aslında kullanmasını bilirsen gtx260 eşdeğeri performans verir ama bir driver yükleyip yüksek performans beklersen pek birşey beklemeyin derim. düşük performans vermesinin nedeni kısaca kullanıcı hatasıdır. işi bilen 8600gts alır bilmeyende parayı sokağa doküp gtx serisini alır