Yaptığımız haberler sayesinde Nvidia'nın 17 Nisan'da yeni nesil DirectX 10 destekli GeForce 8500 ve 8600 serisinin lansmanını yapacağını artık hemen herkes biliyor. Firmanın orta segmentte yer alacak GeForce 8600 serisinin en iddialı modeli olan GeForce 8600GTS son yapılan testlerde ATi'nin şu an satılmakta olan en pahalı ve iddialı ekran kartı olan 256-bit bellek veri yoluna sahip GDDR4 bellekli X1950XTX'den testine göre değişmek ile birlikte %50'yi bulan oranlarda daha performaslı olduğu ortaya çıkmış. Yeni ve farklı testler çıktıkça 8600GTS'in gerçek gücü hakkında daha netr bilgilere sahip olabileceğiz.
Açıkçası bu test sonuçlarına göre Nvidia GeForce 8600GTS ile çok iddialı bir kart yapmış hatta 200$ (256MB) - 230$ (512MB) civarı olması beklenen fiyatlarıyla GeForce 8600GTS'in satış rekorları bile kırabileceği söyleniyor. Bakalım AMD-ATi nasıl cevap verebilecek RV630XT bu kartı yakalayabilecek mi hep birlikte göreceğiz.
Daha fazla açıklama yapmaya gerek yok test sonuçlarına geçelim,
vay bea bu kadar fark beklemiyordum açıkçası hatta geçebilecğinden bile şüpheliydim.....ATİnin şu andaki en hızlı kartı nvidianın orta segmenteki bi kartı tarafından tokatlanıyor..
230$ a R600 ü zor gürürsün. Ancak 2008 e. Valla NVidia 8800 ler ile kaymağı yedi. Şimdi 17 Nisandan sonra raflara hızlı gelir ise yoğurdu da yiyecek. Borun pazarı geçip te R600 çıkınca da ATİ ye (Yani AMD ye) ancak kabın dibini yalamak düşecek.
Doğruya doğru adamlar güya en iyi performansı vereceğiz diye bekletip durdu.
Şimdi R600 ancak 8800 den %100 performanslı olmalı ki kendini affettirebilsin. Tabi fiyatıda 300$ falan olmalı. Ne o öyle hem sonradan gel, hem 600-700$ a sat hem de %10 performanslı çalış. Yok deve.
Valla bu gidişle dediğim gibi korktuğum olacak bu AMD, ATI yi de denize gömecek. Bu ne ya ne işlemci var ne ekran kartı. İntel işlemci ve mobil platformu ile Nvidia ise çipset ve ekran kartı ile silip süpürdü piyasayı.
AMD dua etsin ki zamanında adam gibi tek hamlesini yapıp 3000+ gibi modelleri üretmiş yoksa çoktan topu atmıştı. İşlemciye 150-160$ para verebilceksen gider C2D alırsın. Önü arkası sağı solu açık. İlerde QCore lar da 200$ civarına inince gider onlardan alır yeni teknolojiye geçerim. Bu arada X16 ya geçilmesi gerçekten tam zamanında olmuş. Bu DX10 kartlara dayanırmıydı yoksa garibim AGP. Gerçekten adamlar 10 yıllık hesap yapıp yola çıkıyor.
Ahhh be AMD, çıkar bir işlemci işte yaaa. Sen batarsan bu intel bizi yolar valla.
Bu arada %50 ye gerek yok. Performansı eşit olsa bile daha ucuz ve yeni teknoloji olan 8600 ü alırım. Hem bir de daha hızlı şimdi ben ati yi vurmayayım da ne yapayım. Adamların R600 çıkacak ta, 2008 e doğru orta seviye kartlar çıkacak... Pehhh.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Nisan 2007; 13:41:51 >
Bu testlere güvenipte bu kartı alanlar bu puanları görebilir mi bilmem valla bana hiç inandırıcı gelmedi zira daha önce sağlam kaynaklardan kartın alabildiği puanları biliyorum.
128bit diye ayrıca 2006 skorları düşük diye nvidia ya öyle sinirlenmiştim ki 30 ila 45 dakikadır uzun bir yazı yazdım,tam gönderecekken bu haberi görünce hem sevindim,hem boşu boşuna mı yazdım onca yazıyı diye üzüldüm.
Eğer bu skorlar gerçekse,TR ye ilk gelen 8600GTS benimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 4 Nisan 2007; 0:52:02 >
bu arkadas her olaya farklı bır bakıs acısı getıren arkadasımızmı 1-2 yorumuna şahit olmuştum gulmekten cvp yazamamıstım kendısıne
" insan gözünün algılayabilecegi renkler gördügümüz renklerdir" bu en cok sevdıgım yorumu
" test ortada sonuç ortada bende diyorumki oyunda donma ve takılma olmadıktan sonra fps lerin önemi yok. ne diye test yapıyoruz eglence olsun diye yapmıyoruz heralde " buda farklı bır enstantane bu fena sayılmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaro -- 4 Nisan 2007; 0:56:30 >
bu haber de şunu ortaya çıkarıyor, çıkmamış kartın hiçbir testlerine güvenmeyin. her 8600gts haberinde farklı skorlar var . hem amdati x2600xt çıkmadan 8600gts alanın aklına şaşarım, kimse bir fx faciası daha yaşamak istemez
walla beklemek lazım atinin kartlarınıda onlarda bırarn once cıkarsa. neyse ya benım uykum geldı yrn sabahtan lab. var benım ben kaçare hadı herkese ıyı geceler.
8600 lerin piyasaya çıkacağı tarihlerde AMD tarafından da resmi test sonuçları gelebilir. (Beklemeye değer bir ürünleri varsa tabi)
AMD/ATI Sesleri solukları kesilirse bilin ki,orta segment yine nvidianın...
Ne olursa olsun AMD hepimizin iyiliği için pes etmemeli. Savaş/Yarış/Rekabet olmadan teknolojide büyük gelişmeler olmaz.Olsa bile,o teknolojiyi biz kullanıcılara damlalıkla verir,karşılığını kazanla alırlar.
Valla herkes diyor zaten AMD giderse olan bize olur diye. Şahsen AMD batar ise İNtel ve NVidia dan işlemci alırken yiyeceğimiz kazığı hayal bile edemiyorum.
Yanlız şu da var. AMD Yeni işlemcileri ile intele yetişir sonra ikisi kafa kafaya verip; ya biz birbirimizi yiyeceğimize gel birleşip milleti yiyelim derse asıl o zaman ayvayı yedik.
Şu an dünyanın her yanında büyük ve küçük çaplı şirketler birleşiyor, firma evliliklerinin sayısı oldukça arttı. -Artan rekabet karşısında tutunmaya çalışan firmalar birleşiyor.
Valla en son Asus un Gigabaytın %49 unu alması beni biraz üzmüştü. Ama şimdi iyiki de olmuş diyorum. Yeni DS3 ler oldukça iyi oldu. Ama tabiki daha iyilerini de bekliyoruz.
Ardından ise AMD nin ATI yi alması ile; demekki AMD de para gani, iyi işlemciler gelir diye düşünüp sevinmiş ama yeni çipsetler bakımından üzülmüştüm, ki sevincim de kursağımda kaldı, keza ne bir işlemci var ne ekran kartı.
He resim son resim konusunda. Oynama için de kullanılmış olabilir. VR-Zone amblemi için de. Yani yapacaklarsa bile dosya bilgisini silmek çok zor değil. (Sonuçta belli olmayacak kadar iyi bir biçimde oynama yapıyorsan dosya bilgisini değiştirmeyi de akıl edebilirsin.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Nisan 2007; 14:41:35 >
Biz de zaten aaaaaaa baaaaaa diye atlamıyoruz. Sadece genellikle ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözüne uygun bir biçimde ilerleyen donanım dünyasında kendimizi atasözüne verip ilerliyoruz. Mesela cep telefonu forumunda yeni W880 için hemen herkes bu kadar kötü tasarım olmaz fake bu fake dedi ama şu an en basidinden teknosa da satılıyor.
Bu photoshop falan değil gerçekmiş ama fx57 gerekli açıklamayı yapmamış.Shamino karta bir kaç voltaj mod uygulayıp overclockla kökledikten sonra bu puanı aldırmış yani piyasaya çıkacak kartların normal olarak bu puanı alması oldukça zor.
Olmaaaaz, alamazsın, ilki benim, sen ikincisini al ya. Hem niye ilkini sen alıyormuşsun. Ben daha yaşlıyım bir kere. Sen git su iç
Ne diyelim şimdiden hayırlı olsun. Bu arada evdekileri bir ikna edersem 8600 benim dir beli 8800GTS bile alabiliriz ama herşey evdekilere bağlı. Ya ben DX10 istiyorum.
8800GTS 320 250 dolara düşecek...Bu kartta 180 dolar olsun.Gerçi nVidia nın gözü doymaz...f/p kartı bu olacaksa fiyatının 180-190 dan fazla olmaması lazım...
şimdi 8600gts 8800 gts den daha iyi bi kartmı benim bildigim 8800 gts daha iyidir onunla arasında bile bu kadar fark yok.bence bu kart en fazla 1900xt kadar performans verir.
toms un ekram kartı listeletine bakıyorum da 640mb 8800 gts ancak %30-40 daha iyi performans veriyo atiden .bu testler gerçekse değişik bişey olmuş bu kart yaw anlamadım gitti....
bari futuremark 3d mark 2007 falan çıkarsa da ordan bi fikrimiz olsa.bu testler dx9 performansı dışında bişey vermiyo bize. 8600 serisinin de dx9 da başarılı olacağı belli zaten...
edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 4 Nisan 2007; 12:20:52 >
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
230$ a R600 ü zor gürürsün. Ancak 2008 e. Valla NVidia 8800 ler ile kaymağı yedi. Şimdi 17 Nisandan sonra raflara hızlı gelir ise yoğurdu da yiyecek. Borun pazarı geçip te R600 çıkınca da ATİ ye (Yani AMD ye) ancak kabın dibini yalamak düşecek.
Doğruya doğru adamlar güya en iyi performansı vereceğiz diye bekletip durdu.
Şimdi R600 ancak 8800 den %100 performanslı olmalı ki kendini affettirebilsin. Tabi fiyatıda 300$ falan olmalı. Ne o öyle hem sonradan gel, hem 600-700$ a sat hem de %10 performanslı çalış. Yok deve.
Valla bu gidişle dediğim gibi korktuğum olacak bu AMD, ATI yi de denize gömecek. Bu ne ya ne işlemci var ne ekran kartı. İntel işlemci ve mobil platformu ile Nvidia ise çipset ve ekran kartı ile silip süpürdü piyasayı.
AMD dua etsin ki zamanında adam gibi tek hamlesini yapıp 3000+ gibi modelleri üretmiş yoksa çoktan topu atmıştı. İşlemciye 150-160$ para verebilceksen gider C2D alırsın. Önü arkası sağı solu açık. İlerde QCore lar da 200$ civarına inince gider onlardan alır yeni teknolojiye geçerim. Bu arada X16 ya geçilmesi gerçekten tam zamanında olmuş. Bu DX10 kartlara dayanırmıydı yoksa garibim AGP. Gerçekten adamlar 10 yıllık hesap yapıp yola çıkıyor.
Ahhh be AMD, çıkar bir işlemci işte yaaa. Sen batarsan bu intel bizi yolar valla.
Bu arada %50 ye gerek yok. Performansı eşit olsa bile daha ucuz ve yeni teknoloji olan 8600 ü alırım. Hem bir de daha hızlı şimdi ben ati yi vurmayayım da ne yapayım. Adamların R600 çıkacak ta, 2008 e doğru orta seviye kartlar çıkacak... Pehhh.
son derece haklı +1