Şimdi Ara

Yeni nesil Nvidia GeForce ekran kartlarında beklenen özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia’nın yaz sonlarında piyasaya sürmesini beklediğimiz Turing mimarisine sahip yeni GeForce GTX 1100 ekran kartı serisi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Ana hatların yanında önemli detaylar da gün yüzüne çıktı.


     


    Nvidia Turing neler sunuyor?


     


    Henüz net olarak GeForce GTX 1100 serisinin temel alacağı mimari bilinmiyor. Bazı kaynaklar iyileştirilmiş bir Pascal mimarisini 12nm sürecinde görebileceğimizi belirtiyor. Bazı kaynaklar ise Volta mimarisinin Tensor çekirdekleri atılmış ve GDDR6 ile donatılmış sürümü olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte Volta mimarisine yönelik tahminler daha fazla.


     


    Mimarinin dışında Nvidia yöneticilerinin yaptıkları açıklamalarla yeni ekran kartlarının bazı katma değerli özellikleri de netleşmeye başladı. Bunlardan ilki görüntü çıkışı hakkında. Yöneticilerin yeni bir görüntü aktarım standardı olacağından yola çıkan kaynaklar HDMI 2.1 standardının kullanılacağını belirtiyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD’den iki Vega 10 birimli ekran kartı

    HDMI 2.1 henüz tamamlandığı için piyasada uyumlu bir ürün bulmak zor. Nvidia’nın bu anlamda bir ilke imza atacağı tahmin ediliyor. HDMI 2.1 ile birlikte Dynamic HDR, değişken tazeleme oranları ve 4K 50/60 Hz ile 10K 100/120 Hz arasında değişen çözünürlükler olacağı ifade ediliyor.


     


    Diğer taraftan Volta ile birlikte Nvidia RTX gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisinin sunulacağı daha önce açıklanmıştı. Nvidia RTX etkileyici gerçekçilikte mekan aydınlatma ve gölgeleme efektlerinin kullanılmasını sağlıyor. Yıl içerisinde ilk oyunların piyasada olması bekleniyor. Volta mimarili ekran kartları da bundan en iyi şekilde faydalanacak.


     


    Son olarak her nesilde Nvidia’nın geliştirdiği saat frekans algoritması Pascal mimarisinde 2GHz ötesine geçmeyi başarmıştı. Bu mimaride üçüncü nesil GPU Boost algoritması kullanılıyor. Üretim sürecinin de katkısıyla algoritma daha iyi sonuçlar verecek. Nvidia’nın dördüncü nesil GPU Boost algoritmasına geçiş yapacağı veya tamamen yeni bir algoritma duyuracağı tahmin ediliyor.


     


    GDDR6 bellek teknolojisi ile daha iyi bant genişliğine ulaşacak yeni ekran kartlarının önceki nesle göre yüzde 25-30 civarında performans artışı sunması bekleniyor. Bu yıl AMD tarafından ciddi bir rekabet görmeyen Nvidia, GTX 1180 ekran kartını 700$ seviyesinde tutabilir. GTX 1170 ise 400$ civarında seyredebilir. Şimdilik tahminler bu yönde. Ekran kartları en erken Ağustos ayında karşımıza çıkacak.


     







  • 400$ a 1170 ham hayal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cebimizin boşalmasını da 4k grafiklerde izleyebileceğiz. Bu dolar kuruyla o kartları almak hayal.

  • Ölümüne PC Master Race'ci biri olmama rağmen miningciler ve dolar sonrasında 1000-2000 TL'ye alınabilen konsollar varken bu saatten sonra oyun için pc toplamak mantıksız olmaya başladı bence. Son bir kaç aydır God of War, Detroit vb. oyunlar vs. konuşulurken ise biz sadece izledik.

    Özellikle benim gibi hiç konsolu olmamış biriyseniz oynamadığınız bir dünya konsola özel oyun ile birlikte oldukça keyifli vakit geçirilir bence. Şuan oyun için bir cihaz almak istesem PS4 (kırık) alıp Uncharted, The Last of Us vb. eski oyunların keyfini çıkarırdım. Her ne kadar eski oyunlarda olsa daha önce hiç konsolum olmadığı için beni baya idare ederler diye düşünüyorum.

    Aslında orjinal fiyatlarıda takas, ikinci el vb. yöntemlerle oldukça düşmüştür.
  • ciksinda eskileri ucuzlasin biraz bi de dolar dussun 🙏 aslinda maliyeti azaltici cozumler bulunmali kick starterdaki usb c harici ekran kartlari laptop ekran kartlari gibi ram e benzer sekilde takilip cikartilabiliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlaşılan o ki şimdiden döviz biriktirmekte fayda var.
  • 4K - 60 fps mümkün olsun yeter.

  • denizaya kullanıcısına yanıt
    2020'de mümkün olur.
  • Ekran kartı alamadığı için ülkesini kötüleyenler var! Sonuna kadar reis. Merak etmeyin dolar seçimden sonra düşecek assabır

  • vallahi steam kütüphanemde 2012-2017 yılları arasında çıkmış yaklaşık 70 oyunum var, (doom, gta 5, tomb raider gibi aksiyon ve citys skyline, total war tarzı stratejiler hepsi de indirimlerden alınma ve bu kütüphaneye hiç bir oyun eklemesem dahi beni yıllarca idare eder.
    yaklaşık 2 sene önce aldığım i5 işlemci, rx480 ile bunların tamamını 1080p ultra kalitede oynayabilir durumda.
    bu nedenle uzun yıllar ne yeni çıkan cüzdan düşmanı donanımlara ne de o sevimsiz, anti alliasing fakiri, strateji oynayamadığım, fps oyunlarda eziyet çektiğim konsollara yaklaşmaya hiç mi hiç niyetim yok.
    tavsiyem elinizde ki donanımlar ile çalışacak ve oynamadığınız yüzlerce oyun varken çıkacak donanımlara boşuna özenmeyin.

  • Slaved by makarna S kullanıcısına yanıt
    düşer düşer bekle sen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slaved by makarna

    Ekran kartı alamadığı için ülkesini kötüleyenler var! Sonuna kadar reis. Merak etmeyin dolar seçimden sonra düşecek assabır
    15 yıldır başkasımı yönetiyordu ülkeyi de doların çıkmasını engellemedi ? Elinde diktatörlük yetkilerini bırakmamak için, ortak olduğu feto'yu bahane ederek ohal'i yıllardır iptal etmeyen kim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slaved by makarna

    Ekran kartı alamadığı için ülkesini kötüleyenler var! Sonuna kadar reis. Merak etmeyin dolar seçimden sonra düşecek assabır
    Dolar yükselmesinin sebebi ekonominin zayıf olması,güçlü olsa dolar molar yükselmezdi,üretim yok çübkü dışa bağımlıyız doların düşeceğinide hiç ihtimal vermiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdevil35

    Dolar yükselmesinin sebebi ekonominin zayıf olması,güçlü olsa dolar molar yükselmezdi,üretim yok çübkü dışa bağımlıyız doların düşeceğinide hiç ihtimal vermiyorum.

    Fayiz lobiysini, dış güçleri unudma
  • Miningden kurtulsak dolara toslayacağız, hayal ötesi yeni donanım.

  • Çıksında diğer seri ucuzlasın bari 1080-1070 almaya bakalım 750ti ile yürümüyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080in keyfini alamadan 1100 ha
  • İyi de Volta mimarisi oyun kartı olarak hiçbir şey ifade etmiyor. Aksine hatta, negatif bir etki yaratır;

    -İkinci Warp sheduler çıkarıldığı için superscalar execution kabiliyeti yok

    -Çekirdekleri hem fp32 hem de int32 eşzamanlı hesaplamalar yapabilecek şekilde eşit ayrıştırıldı (boşa harcanan kaynaklar, çünkü oyunlar için int32 kritik değil)

    -bütünleşik (esnek) cahce var, bu da "özelleştirilmiş" ai/ deep-machine learning için tasarlandı (dx gibi api arayüzünün-hele 11'in- sınırları yüzünden bir şey ifade etmiyor)

    -İndependent Thread Scheduling oyunlar için ne kadar bir şey ifade ediyor, çok şüpheliyim. Çünkü oyun yapımcılarına çok ciddi bir programlama yükü getiriyor. Zaten DX11 api'nın sınırları yüzünden kullanabilirliğine bile inanamam, belki Dx12/vulkan gibi low level api'da bu çok işe yarayabilir.

    -Transistörlerine entegre ALU üniteleri çok daha seyrek. Oyun gpu'larında bu daha fazladır, çünkü oyun komutlarıyine dx api'nın sınırlarından ötürü daha fazla kontrol gerektirir. Volta'nın İndependent Thread Scheduling ve bütünleşik cache mimarisiyle, profesyonel yazılımlarında daha sıkı ALU'lara gerek yoktur.


    Volta mimarisinin kesin bir faydası varsa, o da FMA hesaplamalarını döngü başına 4'den 6'ya çıkarmaları. Bu işte oyunlarda kendini gösterir.

    Kısaca Volta macro-micro mimairisi katıksız, özelleştirilebilir bir pro kartıdır. Oyunlar için hiçbir şey ifade etmeyen özellikleri var.

    Şimdi Ekrem, sen nasıl böyle bir cümle yazabiliyorsun??? "Bazı kaynaklar ise Volta mimarisinin Tensor çekirdekleri atılmış ve GDDR6 ile donatılmış sürümü olduğunu belirtiyor."
    Kaynak dediğin bu tür sözleri, gpu mimarisinden zerre anlamayan, reddit forumundaki bazı tiplerden görüyorum. Sen nasıl böyle bir saçmalığa ortak oluyorsun, hiç mi teknoloji takip etmiyorsun?

    Köşedeki bakkaldaki Sami abi bile artık gddr6+HDMI 2.1+RTX nedir biliyor. Haber yaptığın şey bu mu yani???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 17 Haziran 2018; 23:14:54 >




  • Dynamic HDR de nereden çıktı, yeni almıştım 4k hdr tvyi :)

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Elindeki bozulsa ne yapacaksin ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.